Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Κολοσσός Ρόδου: Κοντά σε Στεφανίδη


Μικρές λεπτομέρειες φαίνεται να απομένουν έτσι ώστε ο Χριστόφορος Στεφανίδης να φορέσει τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου την ώρα που και ο Ίκαρος Χαλκίδας έχει κινηθεί για την περίπτωση του Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Σημαντικό είναι ότι ο Στεφανίδης δεν επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Καβάλα καθώς η ομάδα έχει υποβιβαστεί στην Α2 κατηγορία και έτσι δεν θέλει να την ακολουθήσει εκεί.

Αυτό σημαίνει πως θα αναζητήσει ομάδα από την Α1 (Basket League ΟΠΑΠ) με τον Κολοσσό Ρόδου και τον Ίκαρο Χαλκίδας σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας onsports.gr να έχουν κάνει «κρούση» στον 33χρονο ενώ και ο ΚΑΟΔ είναι από τις ομάδες τις οποίες ενδιαφέρει ο έμπειρος παίκτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας, ο Χριστόφορος Στεφανίδης αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τους «θαλασσί» και οι υπόλοιπες δυο ομάδες θα περιμένουν... στη γωνία για να γίνει κάποια «στραβή» και να χαλάσει η μετακίνηση του παίκτη στη Ρόδο.

Μιλγουόκι Μπακς: Υπογράφει ο Αντετοκούνμπο


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με τους Μπακς, αφού η ομάδα από το Μιλγουόκι είναι διατεθειμένη να προσφέρει συμβόλαιο συνεργασίας στον 19χρονο ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Οι υπογραφές θα «πέσουν» σύντομα, σύμφωνα με αμερικάνικα δημοσιεύματα αφού τα «Ελάφια» έδειξαν από την αρχή όχι μόνο τη θέλησή τους για να δυναμώσουν και να «ανδρώσουν» τον Γιάννη, αλλά και να του δώσουν την ευκαιρία να πάρει κάποιες εμπειρίες έτσι ώστε να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Το νούμερο 15 στο ντραφτ φέτος, θα υπογράψει το συμβόλαιο που θα του προσφέρουν οι «πράσινοι» αφού αποτελεί όνειρό του να αγωνιστεί σε ομάδα του NBA.

Παπανικολάου:«Χρέος μας να παλέψουμε για το καλύτερο»


Ο Κώστας Παπανικολάου παραχώρησε συνέντευξη στη «SportDay» όπου και μίλησε για τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα, τα λεφτά που ζήτησε από τον Ολυμπιακό ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την Εθνική Ελλάδος.

Αναλυτικά:

Πόσο δύσκολες ήταν οι δυο τελευταίες εβδομάδες για εσένα; Ή μάλλον, πόσο ιδιαίτερες;
«Ωραία πράγματα. Ήταν λίγο παράξενη η τελευταία εβδομάδα. Πολλά ακούστηκαν, ειπώθηκαν, αλλά κοιτούσα να έχω τα αυτιά μου κλειστά γιατί δούλευα. Έκανα κάποιες προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη, ακολουθούσα ατομικό πρόγραμμα για βελτίωση, οπότε προσπαθούσα να είμαι συγκεντρωμένος. Να μην αφήνω τα πράγματα να με επηρεάζουν».
Ναι, αλλά ήταν πράγματα που σε αφορούσαν στο 100%.
«Σίγουρα δεν μπορείς να μένεις τελείως ανεπηρέαστος. Ενοχλεί να ακούγονται κάποια άσχημα πράγματα. Ετσι όμως, είναι η ζωή και ο αθλητισμός. Δεν είμαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος αθλητής που ακούει όσα ακούστηκαν. Που συνέβη ό,τι συνέβη σε εμένα. Είναι φυσιολογικό όταν ο κόσμος ακούει για ποσά τέτοια, ειδικά σε περίοδο κρίσης που ο βασικός μισθός δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ, να αντιδρά. Οπότε δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν».
Ναι, αλλά δεν έβαλες σε κανέναν το πιστόλι στον κρόταφο για να σου δώσει τα λεφτά που πήρες. Σου τα πρόσφεραν. 
«Γι' αυτό και δεν έχω σκοπό να απολογηθώ. Απλά ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για εμένα και προσπαθούσα να είμαι συγκεντρωμένος μόνο στο κομμάτι που ήθελα εγώ να είμαι».
Να υποθέσω ότι δεν σηκώθηκες ένα πρωί και είπες «τόσα θέλω». Κάτι θα είχε προηγηθεί. 
«Σίγουρα, δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα ό,τι είχα να πω. Αυτό που έγινε ήταν ότι ξύπνησα μια ωραία μέρα στη Θεσσαλονίκη, στο σπιτάκι μου και είδα ότι η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται για τον Παπανικολάου και πως ψάχνει να κάνει άμεση επαφή με τον Ολυμπιακό για διαπραγματεύσεις. Από εκεί και πέρα ξεκίνησαν όλα. Δεν είμαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που το ζει αυτό. Πόσοι από τη μια μέρα στην άλλη βρίσκονται αλλού; Άποψη μου είναι ότι αν πας να διευκρινίσεις κάτι, ίσως να παρεξηγηθείς, να μη γίνεις απόλυτα κατανοητός, οπότε προτιμώ να μην πω κάτι. Να το αφήσω έτσι... και όλα καλά».
Υπέγραψες στην Μπαρτσελόνα και μετά ενσωματώθηκες στην Εθνική, από την οποία ο κόσμος περιμένει ένα μετάλλιο (οι Ελληνες είμαστε γνωστοί ως... ολιγαρκείς). 
«Με το που μπαίνεις στην Εθνική κλείνουν οι άλλες πόρτες. Του συλλόγου σου, των διακοπών σου, του τι έγινε πέρυσι ή τι θα γίνει του χρόνου. Τα πάντα! Κλείνουν όλα και συγκεντρώνεσαι σε αυτό που λέγεται "Εθνική". Εδώ εκπροσωπείς όχι μόνο τον εαυτό σου, όχι μόνο την ομάδα σου, αλλά και 10 εκατ. Έλληνες. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παλέψεις για το καλύτερο δυνατό, να είσαι συγκεντρωμένος και μέσα από ομαδική προσπάθεια και σκληρή δουλειά, όλοι μαζί να βγάλουμε ένα καλό αποτέλεσμα και οι 12 που θα είναι στο τουρνουά να βγάλουν ένα καλό σύνολο».
Τέσσερα χρόνια χωρίς μετάλλιο είναι πολλά για την Εθνική στο μπάσκετ. Συνεπώς, οι απαιτήσεις δεν είναι πρωτόγνωρες για εσάς... 
«Να σου πω κάτι; Δεν είναι καθόλου πρωτόγνωρο, ειδικά στο μπάσκετ. Αυτό όμως, που είναι λίγο παράξενο είναι ότι ναι μεν φέτος υπήρξε λίγο μεγαλύτερη προσέλευση στο γήπεδο -σε Α1 και Ευρωλίγκα- σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά ουδεμία σχέση είχε με αυτή που υπάρχει στο ποδόσφαιρο».

Χάποελ Γκιλμπόα: Ενδιαφέρον για Λιακόπουλο


Η Χάποελ Γκαλίν Γκιλμπόα ενδιαφέρεται για τον Νίκο Λιακόπουλο, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα του Πανελευσινιακού στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ.
Ενδιαφέρον για τον Νίκο Λιακόπουλο έχει δείξει η Χάποελ Γκαλίν Γκλιμπόα, η οποία έχει για προπονητή τον Σαρόν Ντρούκερ.
Ο πρώην τεχνικός του Άρη εξετάζει σοβαρά την απόκτηση του Έλληνα γκαρντ που την περασμένη αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα του Πανελευσινιακού, πραγματοποιώντας
Ο Νίκος Λιακόπουλος πέρυσι στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ είχε 15,3 πόντους ανά αναμέτρηση και μοίραζε 4,7 ασίστ.

Πηγή: sport24.gr

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ολυμπιακός: Τέλος ο Ζελαμπάλ, πολύ κοντά σε Μάρτιν


Η περίπτωση του Μικαέλ Ζελαμπάλ «ναυάγησε» για τον Ολυμπιακό, αφού ο Γάλλος κοινοτικός παίκτης συμφώνησε με τη Κίμκι για την επόμενη διετία με τους «ερυθρόλευκους» πλέον να εξετάζουν άλλες λύσεις για τον αντικαταστάτη του Παπανικολάου στη θέση «3».

Σύμφωνα με το eurohoops.net, o Kαρτίερ Μάρτιν, θα είναι ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Κώστα Παπανικολάου με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει θετική γνώμη για τον συγκεκριμένο παίκτη. Επίσης ένα όνομα που ακούγεται για τους Πειραιώτες είναι αυτό του Μαλίκ Χέρστον ο οποίος έχει πολύ καλά προσόντα για τη θέση που αναζητούν οι «κόκκινοι».

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Αμερικάνο φόργουορντ ο οποίος αναμένεται να υπογράψει 2ετές συμβόλαιο και να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα και να είναι έτοιμος ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πανιώνιος: Πλησιάζει ο Μίσελ, παραμένει ο Μίλμπουρν!


Την ώρα που ο Λάντον Μίλμπουρν είναι έτοιμος να συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα του Πανιωνίου, στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν αποκλείεται να ενταχθεί και ο Γκάι Μίσελ, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον ΚΑΟΔ.

Η περίπτωση της απόκτησης του Γάλλου, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο με τις εξελίξεις να αναμένονται στα μέσα και προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας όπου και πιθανόν να υπάρξει μια επαφή πιο συγκεκριμένη στο θέμα αυτό για την υπογραφή του Μίσελ στον Ιστορικό.

Ολυμπιακός: «Εξετάζουν» και Ζελαμπάλ (video)


Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πρέπει να επεξεργαστούν όλα τα ονόματα που μπορεί να είναι άξιοι αντικαταστάτες του Κώστα Παπανικολάου, με τελευταίο αυτό του Μικαέλ Ζελαμπάλ, ο οποίος κερδίζει σημαντικούς πόντους στην αναζήτηση των «ερυθρόλευκων» να βρεθεί η κατάλληλη λύση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι αυτός ο οποίος θα καθορίσει την τύχη των συγκεκριμένων παικτών καθώς για να υπογράψει κάποιος στους πρωταθλητές Ευρώπης θα πρέπει να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ως βασικές ο κόουτς των Πειραιωτών. Ο Γάλλος φόργουορντ είναι ελεύθερος από την Μινεσότα Τίμπεργουλβς και φαίνεται διατεθειμένος να επιστρέψει στην Ευρώπη φορώντας τη φανέλα του επί δυο συνεχόμενων κατακτήσεων της Ευρωλίγκας. Πολύ σημαντικό είναι πως ρωσικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Καρτίερ Μάρτιν θα μείνει τελικά στη Ρωσία παρά το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ενώ όσο αφορά το θέμα του Γάλλου κοινοτικού παίκτη, Ζελαμπάλ, είναι αρκετά κοντά στο να συμφωνήσει με την «κόκκινη» διοίκηση.

Δείτε ένα παιχνίδι του παίκτη που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό απέναντι στους Ντένβερ Νάγκετς:

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Τρίκαλα: Ανανέωσε ο Φούντας


Ο Γιώργος Φούντας θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα των Τρικάλων, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος, μετά τη συμφωνία των δυο πλευρών. Ο αρχηγός της ομάδας, βοήθησε πολύ έτσι ώστε η ομάδα να επιστρέψει στην Α1 και με δηλώσεις του είπε πως είναι έτοιμοι να αφήσουν το στίγμα τους και στην πρώτη κατηγορία.

Αναλυτικά:

«Η Aries Trikala BC ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον αρχηγό της ομάδας Γιώργο Φούντα. Η πείρα του, οι ικανότητες του, η αναμφισβήτητη συνεισφορά του στις διαδοχικές ανόδους της ομάδας αλλά και ο εξαιρετικός του χαρακτήρας δεν άφησαν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις όσον αφορά την παραμονή του στην ομάδα. Πάνω απ’ όλα αυτά άλλωστε, ο Γιώργος είναι η σημαία της ομάδας μας και θα συνεχίσει να την κρατά ψηλά και στην Α1».

Μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών ο Γιώργος Φούντας τόνισε: «Είμαι ευχαριστημένος αλλά και ευτυχισμένος που θα συνεχίσω να βρίσκομαι στην οικογένεια της ομάδας μπάσκετ των Τρικάλων και πως για δεύτερη φορά στην καριέρα μου θα παίξω στην Α1 με τις δύο ομάδες μπάσκετ της πόλης μου που σημείωσαν ανόδους στην μεγάλη κατηγορία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους πίστεψαν και πιστεύουν σε μένα, τόσο την παλιά διοίκηση όσο και την νέα διοίκηση, τον προπονητή αλλά και τους συμπαίκτες μου γιατί ότι καταφέραμε μέχρι σήμερα ήταν προϊόν ομαδικής δουλειάς. Με την βοήθεια και του φανταστικού μας κόσμου πιστεύω ότι θα αφήσουμε το στίγμα μας και στην μεγάλη κατηγορία».

Ατλάντα Χοκς: NBAer και επίσημα ο Άντιτς!


Οι Χοκς ανακοίνωσαν την απόκτηση του Πέρο Άντιτς κι ο πρόεδρος και GM της ομάδος, Ντάνι Φέρι, έκανε λόγο για μία πολύτιμη προσθήκη.

«Ο Πέρο είναι ένας ταλαντούχος και πολυδιάστατος παίκτης, ο οποίος θα προσδώσει βάθος στην φρόντλαϊν μας. Θα ταιριάζει καλά με ό,τι χτίζουμε κι είμαστε ενθουσιασμένοι με την προσθήκη του στην ομάδα» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως ήδη έχει φροντίσει να ενημερώσει ο εκπρόσωπος του πρώην πάουερ φόργουορντ/σέντερ του ΟλυμπιακούΜίσκο Ραζνάτοβιτς, η συμφωνία είναι διάρκειας 1+1 χρόνου. Οι ετήσιες απολαβές του φέρονται να μη ξεπερνούν τις $500.000.
Πηγή: gazzetta.gr 

Μπόγρης: «Αρχές Αυγούστου επιλέγω τον επόμενο σταθμό μου»


Στα «Αθλητικά Νέα των συντακτών» μίλησε ο 24χρονος σέντερ, σχολιάζοντας την πρόταση που έχει από τον Άρη ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ακόμη μια ομάδα τον έχει πλησιάσει με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτή. Οι «ασπρόμαυροι» από τις αρχές Ιουλίου είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον μέχρι πρότινος παίκτη του Πανιωνίου ωστόσο ο ίδιος όπως δήλωσε, θα αποφασίσει τον Αύγουστο για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Αναλυτικά:

«Έχω πρόταση από τον Άρη και με τιμά το ενδιαφέρον της ομάδας. Έχω ευχάριστες αναμνήσεις και πολλούς φίλους από την θητεία μου στον Άρη. Υπάρχει, επίσης, μία ακόμη ελληνική ομάδα που με έχει πλησιάσει.

Είμαι ελεύθερος και αυτή την στιγμή προπονούμαι σε συγκεκριμένο πρόγραμμα με προσανατολισμό να μπορώ να αγωνίζομαι και στην θέση «4». Στις αρχές Αυγούστου πιστεύω ότι θα γνωρίζω σε ποια ομάδα θα αγωνιστώ. Θα μιλήσω με το μάνατζέρ μου και θα αποφασίσουμε. Βρίσκομαι σε ένα κρίσιμο σημείο για την καριέρα μου και θέλω να είμαι πολύ προσεχτικός στην επιλογή μου»

Ολυμπιακός: Κατέληξε σε Μάρτιν


Το έψαξαν από εδώ, το έψαξαν από εκεί και φαίνεται πως κατέληξαν στον Καρτίερ Μάρτιν! Ο Αμερικανός φόργουορντ (28χρ., 2.01μ.) φαίνεται πως είναι το μεγάλο φαβορί για τη θέση που άφησε «κενή» ο Κώστας Παπανικολάου στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αφού συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία στις θέσεις των σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ, ενώ φημίζεται για το μακρινό του σουτ! Μάλιστα σε ένα ματς με το Γκόλντεν Στέιτ ευστόχησ έξι φορές έξω από τα 6.75μ. εχοντας πετύχει 23 πόντους συνολικά.
Ο Μάρτιν είναι γνώστης και της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, αφού έχει αγωνιστεί τόσο στην Τουρκία για λογαριασμό της Αντάλια (8,9π.) όσο και στην Ιταλία και δη στην Μπενετόν Τρεβίζο (11,5π.). Είναι απόφοιτος του Κάνσας, ενώ δεν έγινε ποτέ ντραφτ.
Επίσης έχει περάσει και από το πρωτάθλημα της Κίνας, ενώ έχει αγωνιστεί τέσσερις διαφορετικές φορές στο NBDL και πιο συγκεκριμένα στους Αϊόβα Ένερτζι.
Στο ΝΒΑ κέρδιζε ως επί των πλείστων 10ήμερα συμβόλαια. Συνολικά έχει παίξει σε 161 ματς του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη (Σάρλοτ 2008-09, Γκόλντεν Στέιτ 2009-2010, Ουάσινγκτον (2009-2013) με 5,4 πόντους και 38% στα τρίποντα.
Πηγή: basketnews.gr 

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ολυμπιακός: Η παρέα... συνεχίζεται!


Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebook, έθεσε μια φωτογραφία με το ρόστερ της ομάδας το οποίο είναι ένα παζλ, το οποίο αν παρατηρήσετε στο τέλος έχει και τον Σεντ Σίμονς ο οποίος έχειυπογράψει με τον Ολυμπιακό.

Στα σχόλια που υπάρχουν στη φωτογραφία, φίλοι του Ολυμπιακού παροτρύνουν τη διοίκηση των «κόκκινων» και πρωταθλητών Ευρώπης, να φέρουν στην ομάδα του Λευτέρη Μποχωρίδη και Γιάννη Παπαπέτρου!

Παναθηναϊκός: Παραμονή και... επίσημα για Ματσιούλις


Ο Γιόνας Ματσιούλις θα συνεχίσει να φοράει τα «πράσινα» αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έδωσε τα χέρια με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» και θα συνεχίσει στους νταμπλούχους Ελλάδας για τα επόμενα δυο χρόνια. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Λιθουανός φόργουορντ είχε ακουστεί και για τη Σιένα πριν λίγα 24ωρα, κάτι που μόλις διαψεύστηκε και επίσημα με την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για ανανέωση με τον Ματσιούλις!

Αναλυτικά:

«Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε ένα ακόμη πολύ σημαντικό κομμάτι στο παζλ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και διατήρησε ένα ακόμη βασικό τμήμα του κορμού που έφτασε ως το sweep στους τελικούς της BasketLeague ΟΠΑΠ. Ο Γιόνας Ματσιούλις έδωσε σήμερα τα χέρια με το τριφύλλι και θα φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο Λιθουανός φόργουορντ (1.98, 10/2/1985) ήταν από τους βασικούς συντελεστές της πορείας του Παναθηναϊκού σε μια μεταβατική χρονιά, που έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ποιος είναι
«Ο Ματσιούλις γεννήθηκε στο Κάουνας και αγωνίστηκε ως το 2004 στην Ζαλγκίρις. H συνέχεια γράφτηκε στις Νεβέζις Κενταϊνιάι (2004-05), Ζαλγκίρις Κάουνας (2005-09), Ολίμπια Μιλάνο (2009-11), Μπαλτάι Κάουνας (2012), Μενς Σάνα Μπάσκετ Σιένα (2012). Συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό πέρυσι το καλοκαίρι και στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου είχε στεφθεί κυπελλούχος ανήμερα των γενεθλίων του στο Ελληνικό και στη συνέχεια και πρωταθλητής Ελλάδας. Έχει ακόμη κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο Λιθουανίας (2007, 2008), τη Βαλτική Λίγκα (2008), έχει στεφθεί πρωταθλητής Ιταλίας με τη Μοντεπάσκι Σιένα (2012). Παράλληλα, έχει διακρίσεις και με την Εθνική Λιθουανίας, της οποίας είναι κομμάτι: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2010, Χάλκινο μετάλλιο Ευρωμπάσκετ 2007, Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21 (2005), Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 (2003), Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 (2005), Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 (2004)».

Καλύτερος αμυντικός ο Λάσμε!


Ο θεμέλιος λίθος στην προσπάθεια επιστροφής του Παναθηναϊκού στην κορυφή της Basket League ΟΠΑΠ ήταν η άμυνα, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να ξεκινάει τον σχεδιασμό για την νέα εποχή των "πρασίνων" απ' την απόκτηση του Στεφάν Λάσμε.

Ο Γκαμπονέζος σέντερ δικαιώσε με τις επιδόσεις του την επιμονή του προπονητή του και πέρα απ' την κατάκτηση του πρωταθλήματος (αλλά και του Κυπέλλου) έχει πλέον στα χέρια του τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στεφάν Λάσμε είχε κυριαρχήσει και στην αντίστοιχη ψηφοφορία της Euroleague, στις αρχές Μαϊου.

Ο ίδιος δήλωσε για τη διάκριση του:
"Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτή τη διάκριση και πραγματικά σημαίνει πολλά για μένα... Είναι επιβράβευση μιας προσπάθειας, αλλά όχι μόνο δικής μου. Η άμυνα είναι η θέληση του κάθε παίκτη, αλλά περισσότερο είναι η δουλειά μιας ολόκληρης ομάδας. Στον Παναθηναϊκό θέλαμε όλοι να παίξουμε άμυνα. Οπότε η διάκριση στην πραγματικότητα ανήκει σε όλη την ομάδα και στην προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί όλη τη χρονιά για να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού το οποίο αποτέλεσε τη βάση του τρόπου που αγωνιζόμαστε όλη τη χρονιά και το οποίο μας έδωσε σημαντικές νίκες και διακρίσεις. Ευχαριστώ όσους θεώρησαν ότι ήμουν ο καλύτερος αμυντικός και την ομάδα μου, όπως ευχαριστώ και όλους στην ομάδα, γιατί χωρίς αυτούς καμία ατομική διάκριση δεν είναι στην πραγματικότητα εφικτή".

Αναλυτικά η ψηφοφορία:

 ΠΑΙΚΤΗΣΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ1Η ΘΕΣΗ2Η ΘΕΣΗ3Η ΘΕΣΗ
1ΛΑΣΜΕ Στεφαν802521
2ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ Δημήτρης37764
3ΧΑΪΝΣ Κάιλ19164
4ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Κώστας10034
5ΓΚΙΣΤ Τζέιμς12052
6ΠΕΤΓΟΥΕΪ Μπρεντ9023
7ΠΑΛΜΕΡ Κέβιν6022
8ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Βαγγέλης5021
 ΜΠΡΑΜΟΣ Μάικ5021
9ΕΖΙΟΥΚΟΥ Καλίστους3100
 ΑΘΗΝΑΙΟΥ Γιάννης3011
11ΛΟ Έισι2010
 ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ Βλαδίμηρος2002
 ΟΥΚΙΤΣ Ρόκο-Λένι2010
 ΓΚΡΑΝΤ Κίτον2002
15ΦΑΓΕ Μοχάμεντ1001
 ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Δημοσθένης1001
 ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ Μιχάλης1001
 ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Βαγγέλης1001
 ΜΠΑΤΗΣ Μάριος1001
 ΧΑΝΤ Τζέρεμι1001

Πηγή: esake.gr

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο NStv.gr!


Ο φακός του NStv είναι άγρυπνος και τον Ιούλιο. 


Ο coach της ομάδας μπάσκετ του  Πανιωνίου, Γιάννης Σφαιρόπουλος , μας μίλησε για την χρονιά που πέρασε.


Θεώρησε την χρονιά ίσως την καλύτερη για την  ομάδα μπάσκετ της πόλης μας, αναφέρθηκε στις ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες στιγμές της-όσες τέτοιες υπήρχαν.


Μας μίλησε για το ισοζύγιο των αποχωρήσεων και προσθηκών στην ομάδα για την επερχόμενη χρονιά, ενώ δεν ξέχασε να επαινέσει ΚΑΙ την διοίκηση για την 'διοικητική ηρεμία' που συνεχίζει να προσφέρει.


Αναφέρθηκε στον κόσμο , τις θέσεις που θεωρεί ότι πρέπει να κλείσουν αλλά και την συμμετοχή της ομάδας στα ευρωπαικά  σαλόνια.


Τέλος μίλησε και για την Εθνική ομάδα του μπάσκετ την οποία και υπηρέτησε παλαιοτερα.

Δείτε τη συνέντευξή του στο παρακάτω βίντεο:



Πανελευσινιακός: Τέλος ο Ματζιώρης


Ο Νίκος Μαντζιώρης αποτελεί επίσημα παρελθόν από την ομάδα του Πανελευσινιακού όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του συλλόγου της Ελευσίνας. Ο Ματζιώρης θα συνεχίσει την καριέρα του την Αγία Παρασκευή όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Αναλυτικά:


«Ο Πανελευσινιακός αποχαιρετά ένα από τα καλύτερα παιδιά του, το Νίκο Μαντζιώρη, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής.
Ο Νίκος Μαντζιώρης υπήρξε ένας από τους παίκτες που ίδρωσαν για τις επιτυχίες του Πανελευσινιακού. Πανηγύρισε μαζί μας την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας (2011-2012) ενώ συνέβαλε στην καταξίωση της ομάδας με την κατάκτηση της παραμονής της στην Basket League ΟΠΑΠ.
Οι δρόμοι μπορεί να χωρίζουν αλλά πάντα θα συνοδεύουν το Νίκο Μαντζιώρη η ευγνωμοσύνη και οι ευχαριστίες της Διοίκησης, των προπονητών και των φιλάθλων του Πανελευσινιακού.
Και όπως πάντα οι πόρτες του Συλλόγου είναι ανοικτές σε όσους τίμησαν τη φανέλα του».

Ο Μελισσαράτος στο mpasketmania


Ο Πέτρος Μελισσαράτος μίλησε στο mpasketmania.blogspot.gr για το μέλλον του στην ομάδα του Παναθηναϊκού, τα σχόλια κάποιων που τον χαρακτηρίζουν ως τον νέο Τσαρτσαρή ενώ διαψεύδει τα σενάρια περί δανεισμού του στην ομάδα της Νέας Κηφισιάς όπως είχε γνωστοποιήσει η ιστοσελίδα basketworld.gr.

Διαβάστε ο,τι ανέφερε ο σέντερ της Εθνικής μας ομάδας Νέων Ανδρών:

Πέτρο, σύμφωνα με δημοσίευμα αθηναϊκής μπασκετικής ιστοσελίδας ιστοσελίδας, ο Παναθηναϊκός θα σε δανείσει στη Νέα Κηφισιά η οποία ενδιαφέρεται για την απόκτησή σου. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Εγώ για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν γνωρίζω τίποτα. Δεν θέλω να πω πράγματα που μπορεί να μην είναι σίγουρα».

Όσο για το επόμενο βήμα στην καριέρα σου; Τι θα προτιμούσες; Να προπονείσαι με τον Παναθηναϊκό για να δυναμώσεις περισσότερο και να ολοκληρωθείς ή να πας σε μια μικρότερη ομάδα για να πάρεις παιχνίδια στα πόδια σου;

«Αυτή τη στιγμή, αυτό που θέλω, είναι να πάω σε μια ομάδα έτσι ώστε να βελτιωθώ όσο περισσότερο γίνεται και να επιστρέψω διαφορετικός και δυνατότερος στον Παναθηναϊκό».

Κάποιοι σε παρομοιάζουν με τον Τσαρτσαρή και πιστεύουν πως μπορείς να γίνεις ο διάδοχός του. Εσύ πιστεύεις ότι έχεις τις δυνατότητες για να τον φτάσεις μια μέρα;

«Τώρα μιλάμε για έναν τεράστιο παίκτη. Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός κάποτε να γίνω σαν εκείνον αλλά το θέμα είναι πόσο σκληρά εγώ θα δουλέψω».


Ολυμπιακός: Πατέρας ο Αγγελόπουλος


Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και η σύζηγός του, Ελευθερία Κούκου απέκτησαν ένα υγιέστατο κοριτσάκι το βράδυ της Κυριακής όπως ανακοίνωσε μέσω facebook η επίσημη σελίδα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά:μ

«Ο Πρόεδρος μας Παναγιώτης Αγγελόπουλος και η σύζυγος του κυρία Ελευθερία Κούκου απέκτησαν το βράδυ της Κυριακής ένα πανέμορφο και υγιέστατο κοριτσάκι. Όλα τα μέλη του Ολυμπιακού τους ευχομάστε από καρδιάς να τους ζήσει και να είναι πάντα υγιής και καλότυχη».

Νέα Κηφισιά: Παρελθόν και... επίσημα ο Μοσχοβίτης


Παρελθόν από την ομάδα της Νέας Κηφισιάς αποτελεί και επίσημα ο Φίλιππος Μοσχοβίτης, με την διοίκηση να θεωρεί πως πρέπει να αποχαιρετήσει την ομάδα μετά από την καταλυτική του παρουσία τα δυο τελευταία χρόνια έτσι ώστε η ομάδα να ανέβει στην Α1.

Αναλυτικότερα:

«Η ΚΑΕ Νέα Κηφισιά ευχαριστεί θερμά τον αθλητή Φίλιππο Μοσχοβίτη για την πολύτιμη παρουσία του τα δύο τελευταία χρόνια στην ομάδα μας και την καταλυτική του συνεισφορά στην επίτευξη της ιστορική ανόδου στην Α1 Basket League ΟΠΑΠ.
Το ήθος του αλλά και η επαγγελματική συμπεριφορά του είναι τα μεγαλύτερα προσόντα του Φίλιππου Μοσχοβίτη και τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει σε όποια ομάδα έχει αγωνιστεί, στην "πλούσια" και πετυχημένη, έως τώρα καριέρα. Αυτά και άλλα πολλά ήταν τα στοιχεία που μας έκαναν να τον αγαπήσει και να δεθεί μαζί του όλος ο κόσμος της Κηφισιάς.
Φίλιππα σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας σου και πάντα επιτυχίες».

Λιμόζ: Αποχαιρετά ο Τσάμης!


Ο Άγγελος Τσάμης αποχαιρετά την Λιμόζ αφού η γαλλική ομάδα αποφάσισε να μην συνεχίσει στην ομάδα για 2η συνεχόμενη χρονιά. Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής είναι κοντά στο να φορέσει τη φανέλα του Κολοσσού της Ρόδου και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουμε εξελίξεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Παναθηναϊκός: Παραμένει ο Ματσιούλις!


Ο Γιόνας Ματσιούλις θα παραμείνει στο «τριφύλλι» όπως όλα δείχνουν αφού ενώ βρισκόταν όλο και περισσότερο να απομακρύνεται από τον Παναθηναϊκό, η επιθυμία για ανανέωση του συμβολαίου του Λιθουανού φόργουορντ από τον Αργύρη Πεδουλάκη, τον φέρνει μια ανάσα από τη συμφωνία του με τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που κρατήσει τελικά στο ρόστερ του τον συγκεκριμένο παίκτη, θα έχει δικαίωμα για ακόμη δυο προσθήκες οι οποίες θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ένας Έλληνας και ένας ξένος καλαθοσφαιριστής με τον Λευτέρη Μποχωρίδη του Άρη να μην έχει φύγει ποτέ από το στόχαστρο των πρασίνων.

Πληροφορίες του mpasketmania.blogspot.gr αναφέρουν πως ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ενδιαφέρει την ομάδα του «τριφυλλιού».

Πανιώνιος: Ενδιαφέρον για Μίσελ


Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Γκάι Μίσελ, μετά τον Άρη, τώρα έχει και ο Πανιώνιος με τους «κυανέρυθρους» να θέλουν να ενισχύσουν τη φροντ λάιν τους με έναν γνώριμο στο ελληνικό μπασκετικό κοινό, από το πέρασμά του από τον ΚΑΟΔ. Ο Γάλλος σέντερ, μπορεί να βοηθήσει τον Ιστορικό στις θέσεις «4» και «5» ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Αθλητικά Νέα των συντακτών» ο Άρης θα κινηθεί για την περίπτωση του Άλεξ Στίβενσον αφού σε περίπτωση που οι Νεοσμυρνιώτες αποκτήσουν τον Μοχάμεντ Φαγιέ και τον Γκάι Μίσελ, τότε θα αφήσει διαθέσιμο για απόκτησή του από τον Άρη, τον Αμερικάνο σέντερ που φέτος δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Οι Γκρίζλις για Καλάθη!


Σύμφωνα με Αμερικανικά δημοσιεύματα οι Grizzlies βρίσκονται σε συζητήσεις με τους Mavericks για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Νικ Καλάθη.
Στο Dallas περίμεναν τέσσερα χρόνια τον Νικ Καλάθη, δήλωναν ότι πιστεύουν πολύ στον Ελληνοαμερικανό γκαρντ, ωστόσο σιγά-σιγά φαίνεται να αφήνουν την περίπτωσή του. Μετά την απόκτηση των Jose Calderon, Gal Mekel, αλλά και την επιλογή του Shane Larkin στο φετινό ντραφτ, παικτών δηλαδή που αγωνίζονται στην ίδια θέση με τον Καλάθη, έγινε σαφές ότι οι Mavericks στράφηκαν σε άλλες περιπτώσεις. Και κάπου εδώ έρχονται οι Grizzlies.
Στους Ιθύνοντες του Memphis φαίνεται ότι αρέσει η ιδέα της απόκτησης του Ελληνοαμερικανού γκαρντ, είτε για να τον φέρουν άμεσα στο ΝΒΑ, είτε για να περιμένουν ένα με δύο χρόνια ακόμα, μέχρι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα. Και σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου ESPN βρίσκονται κοντά στην απόκτησή του, προσφέροντας σαν αντάλλαγμα μελλοντικά ντραφτ πικ.
 Σε περίπτωση που τα δικαιώματα του Καλάθη καταλήξουν στο Memphis, τότε σαφώς και θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να έχει ρόλο στην ομάδα από ότι αν πήγαινε στο Dallas, αφού βασικός πόιντ γκαρντ των Grizzlies είναι μεν ο εξαιρετικός Mike Conley, αλλά πίσω από αυτόν υπάρχει ουσιαστικά μόνο ο Tony Wroten, ο οποίος απογοήτευσε στο Summer League του Las Vegas.
Πηγή άρθρου: nba.sport24.gr 

Ολυμπιακός: Στόχος ο Παπαπέτρου!


Στόχο τον 19χρονο παίκτη της Εθνικής μας ομάδας Νέων, Γιάννη Παπαπέτρου έχει στο στόχαστρό του ο Ολυμπιακός και ο παίκτης φαίνεται θετικότατος για να έρθει στην Ελλάδα αφού σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο blog μας, δήλωσε πως θα τον κολάκευε μια πρόταση από ευρωπαϊκή ομάδα και έχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του την επιστροφή του στην πατρίδα.

Η εφημερίδα «GOAL NEWS» αναφέρει πως ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει ήδη πρόταση για τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή ο οποίος έχει συμπληρώσει κάποιες εκπληκτικές εμφανίσεις στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Ευρωμπάσκετ) 2013 στο Ταλίν της Εσθονίας. Η ίδια πηγή, αναφέρει πως ο παίκτης δέχθηκε εξαιρετική πρόταση από τους «ερυθρόλευκους».

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Εθνική Νέων: Στην 5η θέση η Ελλάδα


Εξαιρετική εμφάνιση από την Εθνική Ελλάδας Νέων Ανδρών, οι οποίοι κέρδισαν με 60-74 την Τουρκία δείχνοντας μετά από δυο αποτυχημένες εμφανίσεις, το πραγματικό τους πρόσωπο το οποίο... φόβιζε όλους τους αντιπάλους της. Αυτό σταμάτησε πριν δυο παιχνίδια με αντίπαλο την Τουρκία πάλι ενώ συνεχίστηκε και, με την ήττα από την Ισπανία η οποία πέρασε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Η Εθνική μας κέρδισε χθες το Μαυροβούνιο ενώ και σήμερα επιβλήθηκε της Τουρκίας με +14 μάλιστα, κάτι που σημαίνει πως ήταν μια χαλαρή «βόλτα» για την Εθνική μας ή αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας υγιεινός περίπατος.

Παπανικολάου: «Σπουδαίο συναίσθημα να σε θέλει η Μπάρτσα»



Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Μπαρτσελόνα έκανε ο Κώστας Παπανικολάου, 

που τόνισε πως θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό, προκειμένου να κατακτήσει η νέα του 

ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο διεθνής φόργουορντ στον ραδιοφωνικό σταθμό «RAC1»:
- Κώστα, καταρχήν συγχαρητήρια…
«Σας ευχαριστώ πολύ, είμαι καλά και πολύ ικανοποιημένος με την μεταγραφή».
- Τι σκέφτηκες όταν δέχθηκες το τηλεφώνημα του μάνατζέρ σου ότι σε θέλει η Μπάρτσα;
«Σίγουρα είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα όταν σου λένε ότι η Μπάρτσα ενδιαφέρεται για εσένα. Εγώ, όμως, είχα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και δεν μπορούσα να πω ή να κάνω τίποτα, γιατί είχα ακόμα έναν χρόνο. Το μόνο που μπορούσα να κάνω, για το καλό της πρώην πια ομάδας μου, ήταν να αφήσω τις δύο ομάδες να διαπραγματευτούν. Εφόσον θα υπήρχε συμφωνία μεταξύ τους, τότε και εγώ θα μπορούσα να μιλήσω με την Μπάρτσα».
- Πλέον είσαι νέος παίκτης της Μπάρτσα. Τι θεωρείς ότι μπορείς να προσφέρεις στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ;
«Δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει πολύ να μιλάει για τον εαυτό του, ούτε να υπόσχεται πολλά. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, το 100% και αυτό θα κάνω. Θα τα δώσω όλα με την καρδιά μου, ώστε να βοηθήσω την ομάδα να νικάει».
- Ξέρεις ότι ο κόσμος του αθλητισμού κινείται πολύ με τις συγκρίσεις. Είσαι ένα είδους παίκτη τύπου Φώτση ή τύπου Περπέρογλου; Σε ρωτάω για όσους δεν σε γνωρίζουν και τόσο καλά. Θα έλεγες ότι μοιάζεις με…
«Δεν ξέρω, πάντα κοιτάω να είμαι ο εαυτός μου, να κάνω την δουλειά μου όσο το δυνατόν καλύτερα. Προσπαθώ συνέχεια να βελτιώνομαι όσο μπορώ και να βοηθάω την ομάδα να πετύχει κάτι σπουδαίο».
- Τι σου έχουν πει για την Μπαρτσελόνα ως σύλλογο;
«Η Μπαρτσελόνα έχει τεράστιο όνομα και φήμη και δεν χρειάζεται κανενός είδους παρουσίαση από την πλευρά μου. Ολοι γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, έχει σπουδαίο όνομα και φήμη, με οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Είμαι χαρούμενος που θα αποτελέσω μέλος της και θέλω να το απολαύσω».
- Ποια είναι η γνώμη σου για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο; Τι σημαίνει για εσένα να παίζεις πλέον στο πλευρό του, ενώ μέχρι τώρα τον είχες πάντα αντίπαλο;
«Είναι παίκτης του υψηλότερου επιπέδου, ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Για εμένα, ο Ναβάρο και ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) είναι οι δύο κορυφαίοι περιφερειακοί στην Ευρώπη. Με συναρπάζει το γεγονός ότι θα είμαι συμπαίκτης του. Πάντα μέχρι τώρα τον είχα αντίπαλο και τώρα ελπίζω να τον βοηθήσω ώστε η ομάδα να κατακτήσει όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους».

Πηγή: gazzetta.gr

Πανιώνιος: Στο... κόλπο για Φαγιέ!


Κοντά στην απόκτηση του Μοχάμεντ Φαγιέ βρίσκεται ο Πανιώνιος ο οποίος με τον 27χρονο Σενεγαλέζο, να είναι σημαντική λύση για την φροντ λάιν του Ιστορικού. Έχουν υπάρξει συζητήσεις με τον φόργουορντ/σέντερ που την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στον Ίκαρο Καλλιθέας (τότε, γιατί τώρα είναι Ίκαρος Χαλκίδας), πραγματοποίησε καλή χρονιά και βοήθησε την ομάδα να μπει στα πλέι οφ.

Οι συζητήσεις του παίκτη με την αθηναϊκή ομάδα, βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και αν όλα κυλήσουν ομαλά, αναμένεται να υπογράψει με τους «κυανέρυθρους» μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Εκτός απροόπτου ο καλαθοσφαιριστής θα συνεχίσει στον Πανιώνιο, με την Νέα Κηφισιά ωστόσο να είναι στη... γωνία και να περιμένει κάτι να στραβώσει για να μπει δυναμικά στο κόλπο της απόκτησης του υψηλόσωμου (2,08 μ.) παίκτη.

Αποκλειστικές πληροφορίες του mpasketmania.blogspot.gr αναφέρουν πως ο Μοχάμεντ Φαγιέ βρίσκεται και στο στόχαστρο του Ρεθύμνου και έτσι το έργο της Νέας Κηφισιάς δυσκολεύει ακόμα περισσότερο αφού σε περίπτωση που υπάρξει απρόοπτο στη συμφωνία του Σενεγαλέζου με τον Πανιώνιο, οι κρητικοί θα κινηθούν αστραπιαία για να τον ΄φέρουν στο νησί.

Γκέτσε: «Δεν επικοινωνεί ο Μπαρτζώκας με τους παίκτες»


Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό δηλώνοντας μάλιστα πως δεν επικοινωνούσε με τους παίκτες του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, κάτι που συνάντησε για πρώτη φορά ο Λιθουανός. Επίσης σχολίασε και τη συνεργασία του με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς την οποία θεωρούσε αντίθετη με αυτή του Μπαρτζώκα.

Διαβάστε κάποια από τα λεγόμενά του:

«Δεν έχω ξαναδεί προπονητή που δεν επικοινωνεί με τους παίκτες τους. Εγώ δεν είχα σχεδόν καμία επικοινωνία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Το ίδιο και άλλοι παίκτες».

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς:«Ήταν ανοικτός με τους παίκτες, συζητούσε τα πάντα, το παιχνίδι, την καθημερινότητα εντός και εκτός παρκέ. Τα πράγματα άλλαξαν όταν ανέλαβε την ομάδα ο Μπαρτζώκας».

Άρης: Προσπαθεί για Καββαδά


Το παιχνίδι της υπομονής παίζει ο Άρης στην υπόθεση του Βασίλη Καββαδά… Θέλει τον παίκτη, προσπαθεί να τον αποκτήσει, αλλά χρειάζεται το σωστό τάιμινγκ και ο σωστός τρόπος για να ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή.
Ο παίκτης γνωρίζει για το ενδιαφέρον του Άρη και είναι γεγονός ότι βλέπει με πολύ καλό μάτι την προοπτική να μπει στην ομάδα εργασίας των κίτρινων. Αν εξαρτιόταν αποκλειστικά από τον ίδιο, ίσως να ήταν ήδη παίκτης του Άρη, όμως υπάρχει το συμβόλαιο που έχει με τον Πανιώνιο.
Οι κυανέρυθροι το έχουν πάρει απόφαση ότι ο Καββαδάς δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του, ο Ηλίας Λιανός διαπιστώνει ότι κινδυνεύει να χάσει τον παίκτη χωρίς να εισπράξει οικονομικά ανταλλάγματα και θέλοντας και μη θα μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης.
Κάπου εδώ αρχίζει η… υπομονή. Ο Άρης έχει συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο φυσικά και δεν χρειάζεται να αναλυθεί. Υπάρχει αισιοδοξία ότι από τη στιγμή που και ο παίκτης θέλει να παίξει στον Άρη οι πιθανότητες αυξάνονται για να ντυθεί από τώρα στα κιτρινόμαυρα, αλλά πάνω από όλα υπομονή.
Είναι γεγονός πως αυτή τη στιγμή «αντίπαλος» του Άρη δεν υπάρχει. Φυσικά αν προκύψει ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό, τότε σαφώς οι κίτρινοι θα χάσουν έδαφος, αλλά δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα πως μπορεί να προκύψει ενδιαφέρον από τους δύο «αιώνιους». Αν υπήρχε, θα είχε ήδη εκφραστεί.
Πηγή: pressaris.gr 

Νέα Κηφισιά: Μελισσαράτος και Φαγιέ


Η Νέα Κηφισιά δεν αστειεύεται και θέλει να παραμείνει στην Α1 πάση θυσία. Μετά την σπουδαία απόκτηση του Δημήτρη Τσαλδάρη, οι άνθρωποι των νεοφώτιστων ψάχνουν να βρουν λύσεις για τη φροντ λάιν με τον Πέτρο Μελισσαράτο να βρίσκεται κοντά στη συμφωνία του με την ΑΕΝΚ σύμφωνα με πληροφορίες του basketworld.gr (με δανεισμό από τον Παναθηναϊκό). Εκτός όμως από την περίπτωση του Έλληνα διεθνή με την Εθνική Νέων, σέντερ οι άνθρωποι της ομάδας εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις.

Η πιο ενδιαφέρουσα από αυτές φαίνεται να είναι του Σενεγαλέζου φόργουορντ/σέντερ του Ικάρου, Μοχάμεντ Φαγιέ ο οποίος μέτρησε 10 πόντους, 7.8 ριμπάουντ και 1.4 τάπες ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο πραγματοποιώντας αρκετά καλή σεζόν βοηθώντας την ομάδα του μάλιστα, να μπει στα πλέι οφ. Ο συγκεκριμένος καλαθοσφαιριστής φαίνεται να έχει βρεθεί και στο στόχαστρο του Περιστερίου όμως μια τέτοια μετακίνηση είναι πολύ δύσκολη λόγω οικονομικών δυσκολιών της Αθηναϊκής ομάδας.

Ο Πέτρος Μελισσαράτος επίσης έχει δεχθεί κρούση για να επιστρέψει στο Περιστέρι ως δανεικός, μετά από μια αρκετά καλή χρονιά στους «κίτρινους» ενώ η περίπτωσή του δεν προχώρησε και ο Παναθηναϊκός αναμένεται να τον δανείσει στη Νέα Κηφισιά.

Σίμτσακ: «Πάντα υψηλοί οι στόχοι»


Για την μεταγραφή του στον Πανιώνιο μίλησε ο Βασίλης Σίμτσακ σε συνέντευξή του στη SportDay. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, σχολίασε για το πως πήρε την απόφαση να φορέσει τα «κυανέρυθρα», την περσινή πολύ καλή χρονιά του Ικάρου Καλλιθέας ενώ δεν παρέλειψε να πει τους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικότερα:

Για τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τους Νεοσμυρνιώτες:
«Έκανα μεταβατικές προπονήσεις μετά το πρωτάθλημα. Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για μένα. Ήταν καταλυτικό αυτό για να πάρω πολύ εύκολα την απόφαση. Είναι κίνητρο να αγωνίζομαι στην Τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος που με κάνει να ανεβαίνω κι επίπεδο».
Για το κλίμα που συνάντησε στον Πανιώνιο:
«Έχω κάνει μόνο δύο προπονήσεις με τον Πανιώνιο. Από τα λίγα που έχω δει, είναι σαν οικογένεια. Αισθάνομαι σαν να είμαι χρόνια στην ομάδα. Βέβαια, είναι εξαιρετικό αυτό που επικρατεί καθώς όλοι με αγκάλιασαν, από το τεχνικό τιμ μέχρι και τους παίκτες. Φαίνεται πως θα προσαρμοστώ πολύ γρήγορα και έχω να προσφέρω πάρα πολλά».
Για τους στόχους της ομάδας:
«Είναι πάντα υψηλοί. Ο σκοπός της ομάδας είναι να παραμείνει στην τριάδα, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια. Με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε γιατί μιλάμε για μια ιστορική ομάδα σαν τον Πανιώνιο που πρέπει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις».
Για την προηγούμενη ομάδα του:
«Ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά του Ικάρου. Φτάσαμε για πρώτη φορά στα πλέι οφ και κάναμε ρεκόρ νικών για την ομάδα στην Α1. Πλέον μεταφέρεται στη Χαλκίδα κι εύχομαι να αγκαλιαστεί από τον κόσμο της περιοχής, καθώς ο Ίκαρος έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στην Α1».