Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό

Ο Ράμελ Κάρι, έφτασε Αθήνα και δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει


Έτοιμος να βοηθήσει είναι ο Ράμελ Κάρι ο οποίος έφτασε στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης (7/5) γύρω στις 23:00 στο ''Ελ. Βενιζέλος''.  Ο Αμερικανός τόνισε πως δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια και γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά:

«Θα προσπαθήσω για το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει Παναθηναϊκός, γνωρίζω την ιστορία του, τους τίτλους του, ότι έχουν αγωνιστεί μεγάλοι παίκτες και ότι είναι μια ομάδα που κατακτά τρόπαια. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια, οπότε αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχει η ομάδα το στόχο της. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για έναν παίκτη να ενσωματωθεί σε μια ομάδα αυτή τη χρονική στιγμή, γιατί σίγουρα έχει βρει τη χημεία της. Θα προσπαθήσω όμως να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να βοηθήσω όσο μπορώ. Σίγουρα θεωρώ την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό ένα βήμα μπροστά για την καριέρα μου. Ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο με τους συμπαίκτες μου» δήλωσε ο Αμερικανός.

Σε ερώτηση για το αν είναι περισσότερο σκόρερ ή αμυντικός, αφού έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο Eurocup το 2012 και καλύτερος αμυντικός στο ουκρανικό πρωτάθλημα, ο Κάρι απάντησε πως «δεν ξέρω… Είναι κάτι που θα αλλάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Θα κάνω ότι μπορώ για την ομάδα, ότι μου ζητήσει ο προπονητής. Είμαι έτοιμος και για τα δύο».



Πηγή συνέντευξης & φωτογραφίας: gazzetta.gr

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Τίτλοι τέλους στην καριέρα του ο Παπαλουκάς

Μετά το Final 4 o έμπειρος γκαρντ θα βάλει τέλος στην καριέρα του


Ως ένα ιδιαίτερο παιχνίδι χαρακτήρισε αυτό με τον Ολυμπιακό ο Θοδωρής Παπαλουκάς αφού προανήγγειλε το τέλος της πλούσιας μπασκετικής του καριέρας μετά το Final 4.

«Χαίρομαι πολύ που επέστρεψα στην ΤΣΣΚΑ και παίζω σε μία τέτοια ομάδα. Είναι πολύ καλό για μένα που θα έχω την ευκαιρία να κλείσω την καριέρα μου εδώ. Ήθελα πολύ να συνεργαστώ ξανά με τον κόουτς Μεσίνα. Η ΤΣΣΚΑ πάντα έχει υψηλά στάνταρ, είναι ένας σπουδαίος σύλλογος και όλοι γύρω από την ομάδα τη βοηθούν να πετύχει. Έχουμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα για μία ακόμη φορά. Στόχος μου είναι να το απολαύσω και πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε», ανέφερε αρχικά ο 36χρονος Έλληνας γκαρντ.
Για τον ημιτελικό της Παρασκευής πρόσθεσε: «Θα είναι από συναισθηματικής άποψης ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, άξιζε να είναι στο Final 4. Θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι. Πιστεύω πως θα έχει μεγάλη σημασία ποιος θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος, ψυχολογικά και πνευματικά. Πιο σημαντικό είναι ποιος θα θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Μετά από ό,τι συνέβη πέρυσι είναι ένας σπουδαίος ημιτελικός. Και οι δύο ομάδες έκαναν πολύ καλή δουλειά φτάνοντας στο Final 4. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και εμείς να τον κερδίσουμε μετά από πέντε χρόνια. Πρόκειται για δύο ομάδες με σπουδαίους παίκτες, προπονητές και ιστορία».
Για το τι θα συμβούλευε τον Μίλος Τεόντοσιτς είπε: «Είναι ένας πλήρης παίκτης ο Μίλος. Έχει την εμπειρία, άλλωστε είναι το τέταρτο Final 4 για εκείνον. Άρα ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όπως έχει δείξει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, είναι έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα στον τίτλο».
Εν τω μεταξύ δύο πρώην συμπαίκτες του, ο Νίκος Ζήσης και ο Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ, του έστειλαν ερωτήσεις στο fan mail. Ο Έλληνας γκαρντ τον ρώτησε αν θα ήθελε να παίξει και στην Ισπανία: «Πιστεύω πως είναι δύσκολο. Αυτό μάλλον θα είναι το τελευταίο μου Final 4. Ποτέ δεν ξέρεις και δεν μπορείς να πεις ποτέ, αλλά πιστεύω πως θα είναι το τελευταίο μου». Από την πλευρά του ο Βέλγος σέντερ τον ρώτησε αν αληθεύει ο αστικός μύθος πως δεν κοιμάται στα Final 4. «Δεν είναι η πιο εύκολη περίοδος για μένα. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος. Περνάω πολλή ώρα στο δωμάτιό μου και δεν κοιμάμαι πολύ τη νύχτα. Το κάνω μέσα στη μέρα».


Πηγή άρθρου: gazzetta.gr 
Follow gazzetta.ge: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Φτάνει το βράδυ ο Κάρι!

Ευχάριστα νέα για τους φίλους του ''τριφυλλιού''


Ο Ράμελ Κάρι αναχωρεί και φτάνει στο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' το βράδυ ώστε να ξεκινήσουν τα διαδικαστικά με την διοίκηση του Παναθηναϊκού και να ενσωματωθεί ο Αμερικάνος γκαρντ κατευθείαν στα πλάνα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Όπως σας αναφέραμε (έγκυρα) το πρωί, ο Ράμελ Κάρι βρισκόταν πολύ κοντά στους 'πράσινους' και τα δημοσιεύματα μας επιβεβαιώθηκαν λίγες ώρες αργότερα αφού ο παίκτης της Ντόνετσκ αναμένεται να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να ενσωματωθεί και με τους νέους του συμπαίκτες.  Αξίζει να αναφερθεί πως την Τετάρτη (8/5) θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει τον εξ αναβολής αγώνα της νέας του ομάδας (εκτός απροόπτου) με την Καβάλα.

''Ο Σπανούλης με έχει βοηθήσει να σκέφτομαι σωστά''

Συνέντευξη παραχώρησε στο μηνιαίο περιοδικό ''All Star Basket'' ο Κώστας Παπανικολάου

Πηγή φωτογραφίας: sentragoal.gr

Ο νεαρός Έλληνας παίκτης του Ολυμπιακού σε μια χορταστική συνέντευξη μίλησε για τη φετινή 'περίεργη' σεζόν (σε σχέση με τις προηγούμενες) του Ολυμπιακού αφού πέρσι η ομάδα κατέκτησε το κύπελλο της διοργάνωσης ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη, τον κόουτς, Γιώργο Μπαρτζώκα καθώς και τα σενάρια που τον έφερναν κοντά σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικότερα:

Μπήκατε σε μια σεζόν λίγο 'περίεργη', δεδομένου ότι οι περισσότεροι στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και εσένα, ξεκινούσατε για πρώτη φορά ως πρωταθλητές (Ευρώπης και Ελλάδας) και μάλιστα με μερικές κομβικές αλλαγές, όπως π.χ. αυτή του προπονητή.  Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς τους... φρέσκους να φτιάξετε το μυαλό σας σε μια τέτοια κατάσταση;

''Συμφωνώ ότι δεν ήταν εύκολη με τέτοια συγκυρία.  Υπάρχουν πολλά παιδιά νεαρά σε ηλικία, μέσα σε αυτούς κι εγώ, που δεν είχαμε βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση στο παρελθόν και δεν ξέραμε πως να τη διαχειριστούμε.  Άλλαξε ο προπονητής και αυτό σίγουρα απαιτούσε χρόνο για το πως θα προσαρμοστεί η ομάδα στα νέα δεδομένα και πόσο καιρό θα μας έπαιρνε για να βγει αυτή η νέα κατάσταση μέσα στο γήπεδο''.

Αυτός ο χρόνος που ανάφερες κόστισε αγωνιστικά στην ομάδα, τουλάχιστον στην αρχή;

''Δεν θα έλεγα ότι αυτός ο χρόνος που χρειάστηκε ήταν πρόβλημα για την ομάδα.  Όλες οι ομάδες στην αρχή της σεζόν με νέο προπονητή χρειάζονται το χρόνο τους.  Σίγουρα ο Ολυμπιακός είχε το πλεονέκτημα ότι κράτησε ένα πολύ μεγάλο μέρος του βασικού του κορμού και αυτό συντέλεσε  ώστε στο ξεκίνημα πολλά πράγματα να πηγαίνουν στον... αυτόματο.  Αλλά ο κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του και για να περάσει αυτή η φιλοσοφία χρειάζεται χρόνο και δουλειά.  Έτσι λοιπόν ήταν απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας''.

Το κλίμα που δημιουργήθηκε από τη περσινή σεζόν ήταν όπλο; Τα αποδυτήρια της Κωνσταντινούπολης βοήθησαν τη φετινή ομάδα;

''Βέβαια, ήταν πολύ σημαντικός παράγοντας.  Σε μια στιγμή φέτος θεωρ΄ ότι φάνηκε όλη αυτή η καλή χημεία των αποδυτηρίων.  Όταν στο τελευταίο παιχνίδι με την Εφές βγήκα από το παρκέ έχοντας κάνει δυο πολύ σμαντικά λάθη και ήμουν εκτός εαυτού, όλοι οι συμπαίκτες μου ήρθαν να με αγκαλιάσουν, να μου μιλήσουν και να με κάνουν να νιώσω καλύτερα.  Αυτή η εικόνα και μόνο θεωρώ ότι μαρτυρά το χαρακτήρα αυτής της ομάδας και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί''.

Στη φάση που περιγράφεις, ακόμα και ο αρχηγός σου, ο πλέον εθισμένος και απόλυτος στο θέμα 'νίκη', ο Βασίλης Σπανούλης, ήρθε να σε αγκαλιάσει και να σε καθησυχάσει...

''Ακριβώς αυτό.  Μπορεί να ακούγεται κλισέ, να είναι κοινότοπο όταν το λες, όμως αυτά τα μικρά πράγματα δείχνουν και στον κόσμο ότι όλοι όσοι είμαστε στον Ολυμπιακό βάζουμε τον εαυτό μας κάτω από την ομάδα''.

Πως είναι να παίζεις με τον Σπανούλη αρχηγό σου;

''Όπως είπες σε μια ερώτηση λίγο πριν, μιλάμε για έναν άνθρωπο που πραγματικά είναι εθισμένος στη νίκη, αλλά όχι τυχαία.  Δουλεύει ασταμάτητα στο γήπεδο, είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που χωνεύει την ήττα με τίποτε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή υψηλού επιπέδου.  Επίσης οι εμπειρίες και τα όσα έχει ζήσει στην καριέρα του έχουν βοηθήσει όχι μόνο εμένα, αλλά όλη την ομάδα.  Είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες στις επιτυχίες της ομάδας τα δυο τελευταία χρόνια''.

Εσύ προσωπικά τι έχεις πάρει από τον αρχηγό σου όσο καιρό συνεργάζεστε;

''Κατ' αρχάς ο Βασίλης έχει κάνει τόσες πολλές κουβέντες μαζί μου και όσα μου έχει πει με έχουν βοηθήσει να δουλεύω σε υψηλό επίπεδο και γενικά να είμαι καλύτερος μέσα στο παιχνίδι.  Στο αγωνιστικό κομμάτι διδάσκεσαι πολλά δουλεύοντας μαζί του.  Η δημιουργία του π.χ. είναι κάτι το μοναδικό και ελάχιστοι παίκτες στην Ευρώπη μπορούν να την έχουν.  Αυτό ανέβαζε όλη την ομάδα ένα σκαλοπάτι πιο πάνω''.

Μίλησέ μου λίγο για τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα.  Μπήκε σε ένα κοστούμι, αυτό του Ίβκοβιτς, που λίγοι στην Ευρώπη θα μπορούσαν να κουβαλήσουν... Μέσα στη σεζόν δέχθηκε κριτική, προχώρησε και τελικά σας οδήγησε σε ένα ακόμα φάιναλ φορ.  Πως είναι η συνεργασία σας;

''Το πιο σημαντικό και το πιο έξυπνο που κατάφερε να κάνει ο κόουτς από το ξεκίνημα της σεζόν ήταν να κλείσει τα αυτιά του στους απέξω, γιατί όπως πολύ σωστά τόνισες στην ερώτησή σου, δεν ήταν καθόλου εύκολο για τον οποιονδήποτε να πάρει τη θέση του Ίβκοβιτς, ειδικά ύστερα από μια τόσο επιτυχημένη σεζόν.  Έκανε ο,τι πιο έξυπνο μπορούσε να κάνει, έκλεισε τα αυτιά του, συνέχισε να δουλεύει και στο τέλος δικαιώθηκε.  Έκλεισε πολλά στόματα και είναι η απόλυτη δικαίωση γι αυτόν το ότι η ομάδα θα είναι στο Λονδίνο και θα διεκδικήσει αυτό που της αξίζει.  Πάντα τον ενδιέφερε πως θα προχωρήσει η ομάδα.  Μιλούσε με όλους τους παίκτες, κοιτούσε το καλύτερο δυνατό για τη προετοιμασία ή την ξεκούραση της ομάδας πριν από κάθε αγώνα.  Είχε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με όλο το προπονητικό επιτελείο, όπως και με τον Ανδρέα Γκατζούλη για θέματα φυσικής κατάστασης.  Τα υπόλοιπα τεχνικά θέματα μπορούσε να τα δει ο καθένας μπασκετικός που έβλεπε τα παιχνίδια μας φέτος''.

Κάποια στιγμή τη φετινή σεζόν τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά για σένα.  Έμοιαζες να έχεις χάσει την επαφή σου με το καλάθι.  Ωστόσο θυμάμαι ότι ο Μπαρτζώκας είχε πει σε κάποιους δημοσιογράφους, ύστερα από σχετική ερώτηση, πως ο Παπανικολάου δεν είναι ντεφορμέ.  Είναι κάτι καθαρά μέσα στο μυαλό του και μόνος του πάνω στο παρκέ θα το λύσει...

''Όντως μέσα στη σεζόν υπήρχε ένα διάστημα που δεν ήμουν πολύ καλά, όμως θα συμφωνήσω με τον κόουτς, δεν δεν ήταν θέμα ντεφορμαρίσματος.  Υπήρχαν πράγματα στο μπάσκετ που μπορείς να τα κάνεις έτσι κι αλλιώς ανεξάρτητα με το πως είσαι.  Το να βοηθήσεις στα ριμπάουντ, να δώσεις ενέργεια στην άμυνα, ή να τρέξεις σωστά στο γήπεδο μπορείς να τα κάνεις ανεξάρτητα με το πως νιώθεις.  Άρα δεν υπάρχει θέμα ντεφορμάρισμα για 'μένα.  Τώρα αν δεν μπαίνουν σε ένα διάστημα τα σουτ ας πούμε, είναι κάτι το φυσιολογικό.  Δεν είναι και εύκολο σε τόσο υψηλό επίπεδο να κρατήσεις τα νούμερά σου σε όλη τη σεζόν υψηλά.  Όταν μου συνέβη εμένα αυτό, απλά συνέχισα να δουλεύω, συνέχισα να προσπαθώ και κάποια στιγμή άρχισαν πάλι να μπαίνουν τα σουτ.  Δεν έκανα κάτι ξεχωριστό για να περάσω την... κρίση.  Δούλευα ίσως και περισσότερο από πριν και προσπαθούσα να βάζω τον εαυτό μου μέσα στην ομάδα για να βοηθάω σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς, να είμαι θετικός στην παραμικρή λεπτομέρεια''.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού σε λατρεύουν, όχι μόνο γιατί είσαι καλός παίκτης και βοηθάς την ομάδα να διακρίνεται, αλλά κυρίως γιατί σε θεωρούν 'αυθεντικό'.  Πως το εκλαμβάνεις εσύ αυτό;

''Είναι μεγάλη τιμή να ακούγονται για μένα τέτοιες λέξεις.  Μιλάμε για τον Ολυμπιακό, ένα σύλλογο που στην Ελλάδα έχει πάνω από το 50% του φίλαθλου κόσμου.  Δεν έχω κανέναν λόγο να είμαι ψεύτικος, ή να κάνω κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει.  Όταν μπαίνω στο γήπεδο θέλω να τα δίνω όλα για την ομάδα μου, είτε με κρίνουν άσχημα γι' αυτό είτε όχι.  Όποιος υποκρίνεται για κάτι που είναι ή για κάτι που δεν είναι, θεωρώ ότι ο κόσμος δεν είναι χαζός, θα το καταλάβει και θα του το χρεώσει.  Εγώ πάντα θα είμαι αυτός που είμαι''.

Περισσότερα στο περιοδικό All Star Basket Μαϊου...

''Ο Γκάλης ήταν υπόδειγμα επαγγελματία''

Συνέντευξη σε μηνιαίο περιοδικό παραχώρησε ο Γιάννης Ιωαννίδης


Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στο μηνιαίο περιοδικό ''ALL STAR BASKET'' o Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος είπε τα πάντα για τον άνθρωπο που έκανε τα παιδάκια να ερωτευτούν την πορτοκαλί μπάλα, Νίκο Γκάλη.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν ήταν απλά ένας από τους προπονητές του Νίκου Γκάλη.  Ήταν αυτός που είχε στα χέρια του τον ''Νικ'' περισσότερο από κάθε άλλον.  Και ο μοναδικός που δεν... ξεπερνιόταν από όσα κατάφερε ο Γκάλης μέσα στο παρκέ.

Τι δεν έχει ειπωθεί για τον Γκάλη;

''Ότι έδειξε την αξία του σαν σκόρερ αλλά δεν την έδειξε σαν πλέι μέικερ.  Και πιστέψτε με ότι υπήρχαν πράγματα που έκανε στην προπόνηση ώς 'άσσος' τα οποία δεν βγήκαν σε παιχνίδια''.

Στον Γιάννη Ιωαννίδη όταν ακούει το όνομα Νίκος Γκάλης τι του έρχεται στο μυαλό;

''Ένας συνοδοιπόρος... Αντίπαλός του υπήρξα μόνο στα τελειώματα... Φάγαμε μια ζωή μαζί.  Κατακτήσαμε τίτλους, είχαμε χαρές... Όταν ακούω λοιπόν το όνομά του, νιώθω μόνο καλά συναισθήματα''.

Ποιες οδηγίες δώσατε στον παίκτη που θα τον μάρκαρε την πρώτη φορά που τον αντιμετωπίσατε ως αντίπαλο;

''Είχα ζητήσει να μην τον αφήνουν να πηγαίνει προς τα δεξιά, να τον πρεσάρουμε πολύ ώστε να κουραστεί πριν πάρει τη μπάλα, είχαμε ένα σύστημα στην επίθεση με πολλή κίνηση στον παίκτη που μάρκαρε εκείνος για να τον κουράσουμε και στην άμυνα... Γενικά προσπαθήσαμε να φορτώσουμε τα πόδια του''.

Ο Σιγάλας ήταν ο παίκτης;

''Ο Σιγάλας και ο Αντώνης ο Σταμάτης''.

Πιάσατε ποτέ τον εαυτό σας όλα αυτά τα χρόνια, βλέποντάς τον να κάνει αυτά που έκανε μέσα στο παρκέ, να βάζει καλάθια μπροστά σε θηρία, ένας εναντίον όλων, με σπάσιμο μέσης, όλα αυτά τα απίθανα, να λέτε ''τι κάνει ο τύπος'';

''Ήταν ένα παιδί πολύ γυμνασμένο κι έκανε πράγματα που ο κόσμος χαιρόταν να τα βλέπει, μαζί φυσικά και εγώ... Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Γκάλη ήταν πέρα από το ότι έφερε κόσμο στα γήπεδα, έκανε όλα τα παιδάκια της εποχής να κρατάνε και να ερωτευτούν την πορτοκαλί μπάλα''.

Περάσατε μια ζωή μαζί...

''Ναι, εννιά χρόνια... Πολλά χρόνια...''.

Υπήρξε οδηγία που του δώσατε και δυσανασχέτησε;

''Όχι... Ποτέ.  Ήταν ένας απίστευτος επαγγελματίας.  Τόσο στα παιχνίδια όσο και στις προπονήσεις.  Και το κυριότερο, αυτό που πρέπει να αποτελεί μάθημα για όλους τους αθλητές, ήταν ότι δεν ξόδευε ποτέ δυνάμεις χωρίς λόγο.  Προστάτευε τον οργανισμό του, ώστε να μη μείνει ποτέ χωρίς δυνάμεις.  Παράδειγμα αθλητή''.

Στο σημερινό μπάσκετ των δίμετρων γκαρντ και των παικτών μποντιμπιλντεράδψν που γεμίζουν το γήπεδο, ο Γκάλης θα μπορούσε να αντέξει και να βάζει σαραντάρες;

''Όλα αυτά είναι θεωρητικά και δεν μπορούν να απαντηθούν στην πράξη.  Ας μην μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία.  Ας αρκεστούμε σε όλα αυτά που πέτυχε ο Γκάλης όσο έπαιζε''.

Από τους παίκτες που θα παίξουν στο φιλικό προς τιμήν του, αυτά τα ιερά τέρατα της εποχής τους, ποιον θα θέλατε στον Άρη για να σαρώνατε και στην Ευρώπη;

''Όλοι αυτοί οι παίκτες έγραψαν ιστορία με τις ομάδες τους και τους αντιμετωπίσαμε ως αντίπαλοι... Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον.  Είναι όμως πολύ σημαντικό ότι έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τον Γκάλη.  Δείχνει τον σεβασμό που κατέκτησε ο Γκάλης όλα αυτά τα χρόνια''.

Ποιος αδικήθηκε περισσότερο που δεν πήρε ευρωπαϊκό τίτλο; Ο Γκάλης ή ο Ιωαννίδης;

''Κανείς δεν αδικήθηκε... Ούτε εγώ ούτε ο Γκάλης.  Πήραμε όλα αυτά που πήραμε και τα χαρήκαμε... Δεν κοιτάς ποτέ αυτά που δεν έχεις αλλά αυτά που έχεις''.

Αν γυρίζατε το χρόνο πίσω, θα θέλατε να μην είχε φύγει κανείς σας από τον Άρη και να μένατε μέχρι τέλους κι εσείς κι ο Γκάλης κι ο Γιαννάκης στην ομάδα;

''Κι αυτό θεωρητικό είναι''.

Με το χέρι στην καρδιά;

''Τι να λέμε τώρα... Αλλάζει το παρελθόν;  Όχι... Ο καθένας μας τράβηξε τον δρόμο του όταν έκλεισε ένας κύκλος και ακολουθήσαμε ξεχωριστές διαδρομές από ένα σημείο και μετά.  Κρατάμε τις καλές αναμνήσεις, τους τίτλους που κατακτήσαμε και τις χαρές που δώσαμε στον κόσμο του Άρη''.


''Η ΤΣΣΚΑ το φαβορί, ίσως να σκέφτεται και την εκδίκηση''

Πηγή φωτογραφίας: onsports.gr


Η φετινή ευρωλίγκα ήταν ένας… μαραθώνιος και λίγα «μέτρα» πριν από τον «τερματισμό» ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο οποίος είναι έτοιμος να προσφέρει το… 101% των δυνατοτήτων του για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ευρώπης, εξήγησε στο superbasket.gr πού πρέπει να «χτυπήσουν» οι «ερυθρόλευκοι» την ΤΣΣΚΑ.

Επίσης, 22χρονος γκαρντ επισήμανε τις δυσκολίες της φετινής σεζόν, τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη στη συνέχεια, δεν έδειξε να φοβάται το ψηλό μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ενδεχόμενη  «μονομαχία» του με τον άλλοτε «ερυθρόλευκο», Μίλος Τεόντοσιτς. 
«Η φετινή σεζόν ήταν τελείως διαφορετική από την περσινή, γιατί ξεκινήσαμε ως πρωταθλητές Ευρώπης. Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τα ματς ξεχωριστά, γιατί άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής του Τοp-16 και καμία ομάδα δεν είχε την εμπειρία. Επρεπε να θέτεις μικρότερους στόχους, ώστε να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε αυτό το νέο πρωτάθλημα. Η Σιένα π.χ ξεκίνησε στο Τοp-16 εξαιρετικά αλλά δεν πέρασε στα προημιτελικά», δήλωσε αρχικά ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: 
«Οι ευρωπαϊκές ομάδες δεν είναι μαθημένες να δίνουν τόσα πολλά παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Ηταν λογικό λόγω της αύξησης τους αριθμού των παιχνιδιών να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Πιστεύω πως από την επόμενη χρονιά όλες οι ομάδες θα παρουσιαστούν περισσότερο έτοιμες».
Οι Πειραιώτες πήραν την πρόκριση για το φάιναλ φορ, αλλά ο Δημήτρης Κατσίβελης πιστεύει πως η ομάδα του ακόμα έχει περιθώρια βελτίωσης: «Στο τελευταίο ματς με την Εφές η απόδοσή μας μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο ανέβηκε κατακόρυφα. Ελπίζω να συνεχίσουμε να δείχνουμε την ίδια διάθεση και να έχουμε το ίδιο επίπεδο ενέργειας. Σε κάποια σημεία, όμως, μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Εχουμε να δώσουμε περισσότερα».
Παράλληλα, σημείωσε και το πού πρέπει να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός την ΤΣΣΚΑ τονίζοντας πως «πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας, να ελέγξουμε τα αμυντικά ριμπάουντ, ώστε να έχουμε κάποιες ευκαιρίες για να χτυπήσουμε στο τρανζίσιον παιχνίδι και να κερδίσουμε κάποιους εύκολους πόντους, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί σε αυτούς τους αγώνες».
Σε έναν ημιτελικό, όμως, υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ; «Βάσει των μπάτζετ των ομάδων η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως παίζει εναντίον του πρωταθλητή Ευρώπης.  Η ΤΣΣΚΑ έχει δείξει κάποια πράγματα που τα κάνει πάρα πολύ καλά, όπως π.χ είναι το λόου πόστ παιχνίδι και οι συνεργασίες των ψηλών της. Αν υπάρχει φαβορί, αυτό είναι η ΤΣΣΚΑ αλλά δεν μας χωρίζουν πολλά», είπε ο Δημήτρης Κατσίβελης ενώ στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για το ενδεχόμενο η «ομάδα του στρατού» να ψάχνει  εκδίκηση για ό,τι έγινε τον Μάιο του 2012 στην Πόλη:
«Στο βάθος του μυαλού τους μπορεί να σκέφτονται την εκδίκηση. Η ΤΣΣΚΑ έχει παίκτες με προσωπικότητα. Ο τρόπος που έχασαν στον τελικό της Πόλης πλήγωσε την προσωπικότητά τους. Εχουν αλλάξει, όμως, αρκετοί παίκτες. Είναι επαγγελματίες και ο ημιτελικός του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα αποτελεί από μόνος του μεγάλο κίνητρο».
Φυσικά, ο Δημήτρης Κατσιβέλης δεν ξέχασε τον κόσμο του Ολυμπιακού λέγοντας πως «θέλουμε την στήριξη των φιλάθλων και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους ικανοποιήσουμε», ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει το μαρκάρισμα του Μίλος Τεόντοσιτς είπε πως «θα προετοιμαστώ για αυτό και θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μου ζητηθεί για να βοηθήσω την ομάδα».

Γκάλης: «Αν νομίζουν ότι πρέπει, ας γίνει!» Γιαννάκης: «Νομοτελειακά θα γίνει»


Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης, σε μια ιστορική στιγμή, μετά από πολλά χρόνια. Οι δύο «χρυσοί άνδρες» του ελληνικού μπάσκετ, μαζί, αποκλειστικά, στο novasports.gr. 

Αφορμή το μεγάλο φιλικό που πραγματοποείται, απόψε, προς τιμήν του «Νικ» και θέμα συζήτησης, αυτό που επιθυμεί ο φίλαθλος κόσμος της Θεσσαλονίκης. Τη μετονομασία του «Αλεξανδρείου Μελάθρου», σε «Κλειστό Νίκος Γκάλης». 
Απολαύστε μια από τις σπάνιες, παράλλληλες, συνεντεύξεις τους..

«Με τον Παναγιώτη, έχουμε περάσει τα καλύτερα χρόνια μαζί», λέει αρχικά ο Γκάλης και συνεχίζει: « Σε όλες τις επιτυχίες, αλλά και στις κακές στιγμές, είμασταν σαν μια οικογένεια. Είναι άξιος σε ότι κάνει και του εύχομαι καλή επιτυχία, όπου συνεχίζει (σ.σ. εθνική Κίνας, Λιμόζ)». 

Ο Γιαννάκης, χαμογελά και απαντά: «Αυτά που έχουμε βιώσει με το Νίκο, που φευγαλέα έρχονται στο μυαλό μας, μας κάνουν να ανατριχιάζουμε. Εγώ αισθανομαι δέος! Υπήρξαν στιγμές οι οποίες ήταν ανεπανάληπτες και οι οποίες κάνανε χιλιάδες κόσμου να αγαπήσει το μπάσκετ. Και φυσικά να αγαπήσει τον Νικ, διότι έκανε πράγματα που κάνανε το παιχνίδι μας πολύ ελκυστικό, όχι μόνο για τους έλληνες, αλλά για όλους τους ευρωπαίους. Τον ευχαριστούμε γι αυτό, γιατί ήταν μια δύσκολη εποχή, καθώς το μπάσκετ δεν ήταν τόσο δημοφιλές. Οπότε, νομίζω, πως κι αυτές οι επιτυχίες που έρχονται κάθε χρόνο στο ελληνικό μπασκετ, κατά ένα μεγάλο κομμάτι, οφείλονται και στο Νίκο, ο οποίος παρακίνησε αυτά τα παιδιά, να πιστέψουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, πετυχαίνοντας  απίστευτες νίκες. Ακόμα και σήμερα αν δει κάποιος τι έκανε μέσα στο γήπεδο, θα διαπιστώσει το πόσο ελκυστικά ήταν». 

Και ο Γιαννάκης, μπαίνει στο «ψητό»: « Νομίζω πως η μετονομασία του Αλεξανδρείου, είναι το λιγότερο. Εγώ νομίζω ότι ο Νίκος, έξω απ΄ αυτό, το οποίο νομοτελειακά θα γίνει, κάθε άνθρωπος που παίζει με μια μπάλα μπάσκετ, πίσω του, πάντα, κυλάει ο Νικ! Και αυτό νομίζω ότι είναι το σπουδαιότερο πράγμα για το οποίο πρέπει κάποιος να ευχαριστήσει τον Νικ. Κατάφερε κάτι που ήταν συγκλονιστικό για την περίοδο εκείνη, αλλά και για τη σημερινή..». 

Ο Γκάλης,ακούει και για πρώτη φορά, παίρνει θέση, εκφράζοντας εμμέσως, πλην σαφώς, την επιθυμία του: « Κοίτα, αυτό δεν είναι στο δικό μου χέρι. Και ότι δεν είναι στο δικό μου χέρι,εγώ δεν στενοχωριέμαι. Αν νομίζουν, ότι πρέπει, ας γίνει!».

Το μπαλάκι οφείλει, πλέον, να παραλάβει η Πολιτεία και η οικογένεια του Αρη. Ο κύβος ερρίφθη..    
 


Πηγή άρθρου & φωτογραφίας: novasports.gr 

Κοντά σε Κάρι ο Παναθηναϊκός


Το πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ αναμένεται να λυθεί με τον Κάρι

Η απόφαση για ενίσχυση στους «πράσινους» είναι ειλημμένη, με στόχο την επιστροφή στον θρόνο του ελληνικού μπάσκετ. Το μεγάλο πρόβλημα του φετινού Παναθηναϊκού δεν ήταν άλλο από το περιφερειακό σουτ. Ο Τζέισον Καπόνο ήρθε, αλλά... έφυγε και το τρίποντο παρέμεινε ένας τομέας στον οποίο «πονούσε» η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.
Η διοίκηση ωστόσο του Τριφυλλιού άναψε το πράσινο φως και ο εκλεκτός του Έλληνα τεχνικού είναι ο Ράμελ Κάρι, σύμφωνα με την «Πράσινη». Ο Αμερικανός, ύψους 1,91 γκαρντ, που είναι γεννημένος το 1980, αναμένεται εντός των προσεχών ωρών να γίνει κι επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού, αφού τα έχει βρει σε όλα με τους Κυπελλούχους Ελλάδας, ώστε να τους ενισχύσει στα play offs της Α1.
Ο Κάρι φημίζεται για τις ικανότητές του στο σκοράρισμα και είναι ενδεικτικό το γεγονός πως την περσινή σεζόν ήταν πρώτος σκόρερ στο Eurocup, με 16,4 πόντους κατά μέσο όρο. Την ίδια στιγμή ωστόσο είχε αναδειχθεί και καλύτερος αμυντικός στην ουκρανική λίγα, με τη φανέλα της Ντόνετσκ όπου και αγωνίζεται.
Όσο για τη φετινή χρονιά, στο Eurocup ο έμπειρος γκαρντ έχει σχεδόν 15 πόντους και σουτάρει με 67% στις βολές, 39,5 στα δίποντα και 47,2 % στα τρίποντα. Επιπλέον έχει 3 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ ανά ματς.
Να συμπληρώσουμε ότι ο Κάρι θα πρέπει να δηλωθεί μέχρι τις 18 Μαΐου οπότε και λήγει η κανονική περίοδος στην Α1, παίρνοντας ουσιαστικά τη θέση του Μάρκους Μπανκς, ο οποίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει τελικά όσο θα ήθελαν οι άνθρωποι των «πρασίνων».
Ο 33χρονος άσος ήρθε στην Ευρώπη τη σεζόν 2006-07 για λογαριασμό της Αβελίνο, ενώ η επόμενη σεζόν τον βρήκε στο Ισραήλ και τη Χάποελ. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιταλία, όπου φόρεσε τη φανέλα της Σκαβολίνι, ενώ την περίοδο 2009-10 έπαιξε στην Ερντεμισπόρ, απ' όπου όμως έφυγε στα μισά της σεζόν για την Αζόμβας, ενώ από το 2011 βρίσκεται στην Ουκρανία και την Ντόνετσκ.


Πηγή άρθρου: gazzetta.gr 
Follow gazzetta: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Θέλει και Χάινς στη Φενέρ ο Ντούντα!


Σοβαρά... ρήγματα στον Ολυμπιακό ενδέχεται να προκαλέσει η επικείμενη συμφωνία του Ντούσαν Ίβκοβιτς με την Φενέρ. Ο Σέρβος τεχνικός, όπως σας έχουμε γράψει εδώ και μέρες, στις συζητήσεις του με τους Τούρκους απαιτεί εκτός από πολλά χρήματα και σπουδαίους παίκτες, ώστε να φτιάξει μία ομάδα που θα «χτυπήσει» την Ευρωλίγκα.

Μεταξύ αυτών είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Ντούντα, ενώ το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι. Ο Ίβκοβιτς όμως, όπως γράφει η στήλη «Sdog Pick n' Scroll
», δεν περιορίζεται στον «V-Span», καθώς στις συζητήσεις με τους διοικούντες της Φενέρ έχει ρίξει στο τραπέζι και το όνομα ενός ακόμη παίκτη του Ολυμπιακού.

Ο λόγος για τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος για το εξωτερικό έχει τον ίδιο ατζέντη με τους Σπανούλη και Ίβκοβιτς, δηλαδή τον Μίσκο 
Ραζνάτοβιτς. Σε αυτό ποντάρει και ο Σέρβος κόουτς, ο οποίος εκτός από τα... τρελά λεφτά, έχει ξεκαθαρίσει στους Τούρκους πως θέλει και παικταράδες.


Σύμφωνα με την στήλη «Sdog Pick n' Scroll», ο Ντούντα θέλει μαζί του τόσο τον Σπανούλη όσο και τον Χάινς, αλλιώς δεν υπογράφει. Και θυμίζουμε πως και οι τρεις έχουν τον ίδιο ατζέντη, όπως φυσικά και ο Εμίρ Πρέλτζιτς, το συμβόλαιο του οποίου με την Φνέρ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι...


Πηγή άρθρου & εικόνας: sportdog.gr 

Στο Λονδίνο και ο Τάιλερ

Στο Λονδίνο θα βρίσκεται και ο αδερφός του Κάιλ, Τάιλερ Χάινς 

Πηγή φωτογραφίας: basketnet.gr

Ο Τάιλερ δεν θα μπορούσε να αφήσει μόνο τον αδερφό του, Κάιλ στην προσπάθεια που θα κάνει αυτός και η ομάδα του για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης (δηλαδή την πρόκριση από το Final 4) και πήρε άδεια από την διοίκηση του Περιστερίου.

Οι άνθρωποι του Περιστερίου δεν μπορούσαν να αρνηθούν την πρόταση του Τάιλερ Χάινς να δει τον αδερφό του στο Final 4 καθώς ο Αμερικανός αποτελεί πρότυπο επαγγελματία και στους 'κίτρινους' υπάρχει βεβαιότητα πως θα αναπληρώσει τη μια από της δυο χαμένες προπονήσεις του στην Αγγλία.

Πρόβλημα με Σερμαντίνι

Θλάση στους προσαγωγούς ο Γκιόργκι Σερμαντίνι

Πηγή φωτογραφίας: sport24.gr

Προπόνηση χωρίς τον Σερμαντίνι θα γίνει αύριο (Τρίτη 7/5) αφού ο Γεωργιανός υπέστη θλάση στους προσαγωγούς με τους ανθρώπους στον Ολυμπιακό ωστόσο να είναι αισιόδοξοι ενόψει Final 4.  Το νέο ήταν δυσάρεστο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του με τους ανθρώπους των 'ερυθρόλευκων' να τονίζουν πως δεν πρόκειται για κάτι το σοβαρό.

Η αποστολή του περσινού πρωταθλητή Ευρώπης θα αναχωρήσει για το Λονδίνο την Τετάρτη (8/5) και στον Ολυμπιακό ελπίζουν πως και ο Σερμαντίνι καθώς και η υπόλοιπη αποστολή θα είναι έτοιμη για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ για το Final 4 της διοργάνωσης.

Τέλος ο Έρτσεγκ, ακολουθεί ο Κρόλο (;)

Παρελθόν αποτελεί από τον Απόλλωνα ο Ντίνο Έρτσεγκ

Πηγή φωτογραφίας: axortagos.gr

Τέλος από τον Απόλλων Πατρών ο Ντίνο Έρτεγκ ο οποίος πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δεν υπολογίζεται πλέον από τον Νίκο Βετούλα και τους τελευταίους δυο αγώνες έχει μείνει εκτός αποστολής.  Ο Κροάτης έχει πάρει εντολή να εγκαταλείψει το δωμάτιό του στο ξενοδοχείο που μένει και αποτελεί ξένο σώμα για την ομάδα εδώ και κάποιες μέρες.

Τον ίδιο δρόμο (μάλλον) θα ακολουθήσει και ο Ιβάν Κρόλο ο οποίος μετά τον τραυματισμό του δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα (ωστόσο δεν έχει δεχθεί κάποια πρόταση για να αποχωρήσει ή ότι δεν υπολογίζεται).

Το χειρότερο (οργανωτικά) Final 4



Η “κολεγιά” της Euroleague με την AEG
Η πρώτη συνεργασία της διοργανώτριας αρχής με την εταιρία-κολοσσό AEG (έχει στην κατοχή της και διαχειρίζεται τα πιο υπερσύγχρονα γήπεδα-πολυλειτουργικές εγκαταστάσεις παγκοσμίως), που εδρεύει στο Λος Άντζελες και οργανώνει τα μεγαλύτερα αθλητικά και μουσικά events σε όλον τον κόσμο, χρονολογείται από το 2009, όταν διοργάνωσαν από κοινού το F4 του Βερολίνου στην επιβλητική και νεότευκτη τότε, “Ο2 Arena”. Έκτοτε, οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε συνεχή επαφή και επικοινωνία και το 2010, η πολυεθνική εταιρία, που ανήκει στον βαθύπλουτο επιχειρηματία Φίλιπ Ανσχουτζ (είναι ο 38ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό “Forbes”) ανέλαβε την διαχείριση και οργάνωση του φάϊναλ-φορ του Παρισιού.
H επιλογή του Λονδίνου
Πέρυσι τέτοια εποχή, στο περιθώριο του F4 της Κωνσταντινούπολης, η Euroleague και η Anschutz Entertainment Group ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους για τα φάϊναλ-φορ του 2013 και 2014, τα οποία ανατέθηκαν στο Λονδίνο. Η εγκατάσταση που επελέγη για να φιλοξενήσει τους αγώνες, ήταν φυσικά η... αγγλική και εξίσου εντυπωσιακή (με εκείνη του Βερολίνου) “Ο2 Arena”. Τα δικαιώματα διαχείρισης αυτού του υπερσύγχρονου πολυχώρου, που βρίσκεται στις όχθες του Τάμεση στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, ανήκουν στην AEG και η οποία, με τη σειρά της, είναι γνωστή για τα πιο πετυχημένα και κερδοφόρα events που διοργανώνει ανά τον κόσμο και ακόμη το φυσάει και δεν κρυώνει για το φιάσκο με τον Μάϊκλ Τζάκσον (λίγους μήνες πριν από το θάνατο του Μάϊκλ, η “O2 Arena” ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενήσει 50 συναυλίες του άλλοτε “Βασιλιά της ποπ μουσικής”)...
Υπάρχουν ακόμη απούλητα εισιτήρια!
Μέχρι εδώ, όλα καλά και όλα ωραία! Καθώς η αντίστροφη για το κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, πλησιάζει προς το τέλος της, οι πληροφορίες που συλλέγουμε από την αγγλική πρωτεύουσα, αλλά και από τις τέσσερις συμμετέχουσες ομάδες, συγκλίνουν στην άποψη, ότι το εφετινό F4 αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα των τελευταίων ετών όσον αφορά στην πώληση εισιτηρίων! Ενδεικτικό είναι ότι τέσσερις μέρες πριν από το τζάμπολ του 1ου ημιτελικού (10/05, 19.00), ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο διαδίκτυο υπάρχουν ακόμη αρκετά διαθέσιμα εισιτήρια προς πώληση (των 160 και των 395 Ευρώ) και το πλέον εντυπωσιακό έχει να κάνει, με το ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των φάϊναλ-φορ της Ευρωλίγκα, τα πιο φθηνά εισιτήρια (αυτά των 160 Ευρώ) που κυκλοφόρησαν, δεν έχουν εξαντληθεί!
Οι αιτίες του προβλήματος
Κατ' αρχήν, ο λανθασμένος προγραμματισμός του event, όσον αφορά στις ημερομηνίες των αγώνων (10-12 Μαϊου), σε συνδυασμό με το πρόγραμμα των εφετινών πλέϊ-οφ της διοργάνωσης. Αν εξαιρέσουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης, που ήταν η πρώτη ομάδα (στις 17 Απριλίου) που εξασφάλισε την πρόκρισή της (με 3-0 στις νίκες) στο F4 και είχε στην διάθεσή της 23 μέρες για την αγωνιστική και οργανωτική της προετοιμασία, η μεν ΤΣΣΚΑ είχε λιγότερο από 3 εβδομάδες (όσο χρονικό διάστημα απαιτείται στη Ρωσία, για να εκδοθεί η visa για το Λονδίνο), ενώ η Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός που πήγαν σε 5ο παιχνίδι, δεν είχαν περισσότερες από 15 και 14 μέρες αντίστοιχα (συμπεριλαμβανομένης και της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα για την ελληνική ομάδα). Κι όλα αυτά, ενώ, ο συνηθισμένος χρόνος προετοιμασίας που έχουν οι 4 “φιναλίστ” που συμμετέχουν στο φάϊναλ-φορ, είναι περίπου ένας μήνας! Όλα αυτά είχαν σαν φυσικό επακόλουθο, η παραλαβή των 1000 εισιτηρίων που αντιστοιχούσαν σε κάθε ομάδα, να γίνει την μεγάλη Τρίτη, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η πώλησή τους (με μοναδική εξαίρεση εδώ τον πρωταθλητή Ευρώπης, που τα διέθεσε όλα και πήρε και μερικά επιπλέον από τις επιστροφές των Ισπανών και των Ρώσων)!
Ιδανικός συνδυασμός για F4, οι “αιώνιοι” και η Μακάμπι!
Η πρωταθλήτρια Ισπανίας και η “Βασίλισσα” διέθεσαν κάτι περισσότερα από 500 “μαγικά χαρτάκια”, ενώ η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε περίπου 300 εισιτήρια. Αν σ' αυτά τα περίπου 1200, προσθέσουμε τις επιστροφές όσων είχαν αγοραστεί στο διαδίκτυο από φιλάθλους του Παναθηναϊκού και της Μακάμπι (μαζί με τον Ολυμπιακό, αποτελούν μακράν τις εμπορικές ομάδες για ένα F4!) και όσα είχαν μείνει απούλητα από την διαδικασία “ηλεκτρονικής” πώλησης, φτάνουμε σε έναν αριθμό, που στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, άγγιζε τα 3.000 απούλητα εισιτήρια! Το νούμερο, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε δυνατούς “πονοκεφάλους” στις τάξεις της διοργανώτριας αρχής αλλά και της ΑEG, που είναι μία εταιρία που φημίζεται για την διοργάνωση sold-out events και ειδικότερα στο συγκεκριμένο φάϊναλ-φορ έχει πολύ μικρά περιθώρια κέρδους!
Η ταξιδιωτική διάσταση και ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας!
Όλα αυτά σε συνδυασμό, με το ότι ανάμεσα στις δύο ημέρες των αγώνων, το Σάββατο 11 Μαϊου στο Γουέμπλεϊ, διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας (ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και τη Γουίγκαν), που αποτελεί ένα από τα πιο εμπορικά αθλητικά events στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει ακριβά εισιτήρια και προσελκύει πολύ κόσμο από όλη την αγγλική επικράτεια! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, αυτό το Σαββατοκύριακο να μην υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα σε κλίνες στα ξενοδοχεία του Λονδίνου και να δυσκολεύονται τα ταξιδιωτικά πρακτορεία να καταρτίσουν οικονομικά πακέτα για ένα τριήμερο στην αγγλική πρωτεύουσα. Σ' αυτό βέβαια, έχει συμβάλλει και η έλλειψη διαθέσιμων πτήσεων για την έδρα του εφετινού φάϊναλ στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, πολύ απλά επειδή συμπίπτουν με τις επιστροφές των περισσοτέρων Ελλήνων φοιτητών που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα και είχαν κλείσει από πολύ νωρίς τα αεροπορικά τους εισιτήρια! Αυτό βέβαια, δεν μπορούσε να το υπολογίσει η Ευρωλίγκα, που ήδη πήρε το μάθημά της και του χρόνου αναμένεται να κάνει πολύ καλύτερο προγραμματισμό! 


Πηγή άρθρου: gazzetta.gr 

Αρέσει σε Παναθηναϊκό ο Μπουρούσης (;)



Μπορεί το φλερτ για ένα παίκτη να βγάλει… θέμα που να αφορά ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο και να επηρεάζει άμεσα το ευρωπαϊκό μπάσκετ και την αγορά του; Ναι! Όταν πρόκειται για τον πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό, για τον οποίο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά σε διοικητικό επίπεδο το καλοκαίρι, τα πάντα έχουν σημασία, ακόμα και οι λεπτομέρειες…
Μπουρούσης όπως Σπανούλης;
Τον Ιούλιο του 2010 η μετακίνηση του Βασίλη Σπανούλη από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό προκάλεσε αίσθηση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και είναι από τις ελάχιστες φορές που ένα τόσο «ισχυρό χαρτί» αλλάζει… γειτονιά στην Αθήνα. Η ελληνική νοοτροπία και ο τρόπος που λειτουργούν τα πράγματα στην χώρα, καθιστούν πολύ δύσκολη μια τέτοια απόφαση, μια τέτοια εξέλιξη.
Ο Γιάννης Μπουρούσης έχει συμβόλαιο με την Αρμάνι Μιλάνο ως το καλοκαίρι του 2013 και δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης, ούτε εξαγοράς για άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Το συμβόλαιο μπορεί να «σπάσει» μόνο αν πληρωθεί το Buy out που συμφωνήθηκε αποκλειστικά για ομάδες του ΝΒΑ και αυτό με χρονική προθεσμία ως τα τέλη του Ιούνη του 2012.
Αν, λοιπόν, μετακινηθεί ο Έλληνας σέντερ μετά το τέλος της σεζόν, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα τρόπο. Να αποφασίσουν από κοινού παίκτης και σύλλογος να λύσουν την συνεργασία τους! Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο; Θα πάρουμε απάντηση σε λίγους μήνες… Η διαφορά σε σχέση με τον Σπανούλη, είναι ότι ο Μπουρούσης σε μια τέτοια περίπτωση, θα επιστρέψει από το εξωτερικό και δεν θα κάνει απευθείας το «μεγάλο βήμα»!
Το σίγουρο είναι πως στην μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού υπάρχει ήδη το όνομα του Μπουρούση και μάλιστα πολύ ψηλά. Ο Άλεξ Μάριτς το καλοκαίρι θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν παρελθόν για τους πράσινους, ενώ ο Μάικ Μπατίστ ακόμα φέρεται να μην έχει αποφασίσει για το αν θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να… κερδίσει τον χρόνο.
Προκύπτει, λοιπόν, η ανάγκη απόκτησης ενός πρωτοκλασάτου σέντερ και ο Μπουρούσης ανήκει σε αυτή την κατηγορία, είναι Έλληνας, και αν επιστρέψει στην πατρίδα του, μοιάζει απίθανο να το κάνει για την πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό, μετά τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο καλοκαίρι.
Αυτό το γνωρίζουν στον Παναθηναϊκό που ίσως θα «πατήσουν» και στην ψυχολογία του παίκτη, υπό την έννοια ότι δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη επιλογή για αυτόν στην Ελλάδα και με την Αρμάνι και τον Σέρτζιο Σκαριόλο δεν έχει «δέσει» αρμονικά…
Οι δύο άνδρες εθεάθησαν να μιλούν και πριν το παιχνίδι των δύο ομάδων πρόσφατα, ο Μπουρούσης είναι το πρώτο ελληνικό όνομα στην λίστα του Παναθηναϊκού και ο Σέρβος κόουτς των πρωταθλητών Ευρώπης δήλωσε πριν τον αγώνα στο ΟΑΚΑ ότι ο κόσμος πρέπει να συμπεριφερθεί κόσμια στον Έλληνα αθλητή.
Το φλερτ Παναθηναϊκού – Μπουρούση είναι γεγονός! Θα ευδοκιμήσει φέτος; Το επόμενο καλοκαίρι; Η είδηση είναι ενδιαφέρουσα, αλλά υπάρχει μια πολύ πιο σημαντική πτυχή που απορρέει από την κινητικότητα που φαίνεται να υπάρχει στους πρωταθλητές Ευρώπης!
Ασχολούνται με την «επόμενη μέρα», παρότι οι ιδιοκτήτες αδελφοί Γιαννακόπουλοι, έχουν ξεκαθαρίσει πως θέλουν να αποχωρήσουν οριστικά από το μπάσκετ. Δεν έχει βρεθεί ακόμα άλλος ισχυρός επενδυτής και με την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και στο ελληνικό μπάσκετ, το σενάριο αυτό είναι το πιο δύσκολο στην πραγμάτωσή του.
Που θα ποντάραμε τα λεφτά μας; Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έχουν συνέχεια με την ίδια οικογένεια να μένει στα πράγματα. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είναι πιο πιθανό να παραμείνει ενεργός, ο αδελφός του Παύλος πιθανότατα θα απέχει (μπορεί να παραμείνει ως τίτλος τιμής σε αυτόν η προεδρία της ΚΑΕ) και το μπάτζετ θα μειωθεί σημαντικά με τον σύλλογο να έχει ως στόχο την διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα και την παρουσία σε ανταγωνιστικά επίπεδα στην Ευρωλίγκα.
Χορηγοί, διαρκείας, εισιτήρια, τηλεοπτικά και κάποιοι ακόμα πόλοι εσόδων μπορούν να κρατήσουν τον οργανισμό «ζωντανό» και ανταγωνιστικό, μέχρι να βρεθεί η επόμενη μέρα. Ισχυρός επενδυτής δεν έχει φανεί παρότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος των ιδιοκτητών ισχύει για περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά μια μεγάλη αγάπη δεν μπορεί να τελειώσει έτσι απλά… Φαίνεται και από το… φλερτ με τον Γιάννη Μπουρούση!
Πηγή άρθρου: eurohoops.net 

Σενάρια για Σόφο στην Γαλατά

Τούρκικο σάιτ έκανε λόγο για ενδιαφέρον της Γαλατά προς τον Big Sofo

Πηγή φωτογραφίας: onsports.gr

Οι καλές εμφανίσεις του Σοφοκλή Σχορτσανίτη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού φαίνεται να μην περνούν απαρατήρητες με τούρκικο σάιτ να κάνει λόγο για ενδιαφέρον της Γαλατά για τον σέντερ των ''πρασίνων''.

Όπως αναφέρει μάλιστα το Basketnet.gr, το τουρκικό σάιτ λέει πως αν και εφόσον η ομάδα βγει στην Ευρωλίγκα θα γίνει κίνηση ενώ δεν θα χάλαγε τους ''Τούρκους'' να τον κάνανε δικό τους από τώρα!

Διαμαντίδης και Σπανούλης στην καλύτερη πεντάδα της Euroleague

Την αξία τους φαίνεται αναγνώρισε και η Ευρωλίγκα


Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης αποτελούν παίκτες-ηγέτες για τις ομάδες τους με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να παίρνουν τα παιχνίδια στα χέρια τους και δεν έχουν λείψει οι φορές στις οποίες ολόκληρο το παιχνίδι κρίνεται από αυτούς τους δυο παίκτες.

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της καλύτερης πεντάδας της φετινής Ευρωλίγκας με τους Διαμαντίδη και Σπανούλη να βρίσκονται μέσα στους κορυφαίους.  

Η καλύτερη πεντάδα: Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός), Σπανούλης (Ολυμπιακός), Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα), Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Η δεύτερη καλύτερη πεντάδα: Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Βίκτορ Κριάπα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νίκολα Μίροτιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Σον Τζέιμς (Μακάμπι Τελ Αβίβ).

Από τον ΠΑΟΚ στο ντραφτ!


Αναπόφευκτα έρχονται στο μυαλό οι περιπτώσεις των παικτών του ΠΑΟΚ που επιλέχθηκαν στο ντραφτ, ενώ ακόμη φορούσαν την φανέλα του Δικεφάλου.
Είναι τέσσερις οι περιπτώσεις εκείνων των παικτών που επιλέχθηκαν στο ντραφτ ενώ αγωνίζονταν στον ΠΑΟΚ. Τέσσερις περιπτώσεις πολύ χαρακτηριστικές, που είχαν μάλιστα διαφορετική πορεία, αλλά και οι τέσσερις αποτέλεσαν αφορμή για να ακουστεί το όνομα του ΠΑΟΚ και στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Ας τις δούμε με χρονική σειρά.
Ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ ήταν ο Παναγιώτης Φασούλας, το καλοκαίρι του 1986. Ο Φασούλας που την σεζόν 1985-86 είχε αγωνιστεί στο αμερικάνικο κολέγιο North Carolina State, επιλέχθηκε στο νούμερο 37 του ντραφτ από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Στο ντραφτ εκείνης της χρονιάς, είχαν επιλεγεί επίσης, ο Γουόλτερ Μπέρι (στο 14, επίσης από τους Μπλέιζερς), ο Σκοτ Σκάιλς (στο 22 από τους Μιλγουόκι Μπακς), ο Κεν Μπάρλοου (στο 23 από τους Λέικερς), ο Αρβιντας Σαμπόνις (στο 24 από τους Μπλέιζερς), ενώ ένα νούμερο πιο κάτω από τον Φασούλα, στο 38, ήταν ο μετέπειτα παίκτης (στο ξεκίνημα της σεζόν 1994-95) Λεμόν Λάμπλεϊ και στο 39, ο Ραφαέλ Άντισον, που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ την σεζόν 1997-98. Να σημειωθεί ότι στο «60», οι Μπλέιζερς είχαν επιλέξει εκείνη την χρονιά και τον Ντράζεν Πέτροβιτς! Ο Φασούλας (όπως και ο Μπάρλοου), δεν έπαιξε φυσικά ποτέ στο ΝΒΑ, αλλά την 1986-87 γύρισε στην Ελλάδα, έπαιξε στον ΠΑΟΚ και το επόμενο καλοκαίρι κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ!
Δέκα χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 1996, ο ΠΑΟΚ είχε μία μοναδική στιγμή, αφού δύο παίκτες του επιλέχθηκαν στο ντραφτ και μάλιστα στον πρώτο γύρο! Είναι από τις σπάνιες στιγμές που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μία ομάδα εκτός Αμερικής! Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς είχε επιλεγεί στο νούμερο 14, από τους Σακραμέντο Κινγκς και ο Ευθύμης Ρεντζιάς στο 23 από τους Ντένβερ Νάγγετς. Έπαιξαν και οι δύο στο ΝΒΑ, αλλά αρκετά χρόνια αργότερα, με τον Στογιάκοβιτς να πραγματοποιεί την καλύτερη πορεία από όλους και να φτάνει ως την κατάκτηση του τίτλου. Ο Πέτζα πρωτόπαιξε στο ΝΒΑ την σεζόν 1998-99, ενώ αργότερα (2002-03) ο Ρεντζιάς (με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, που είχαν αποκτήσει τα δικαιώματά του από το Ντένβερ).
Ο τελευταίος (μέχρι σήμερα) παίκτης του ΠΑΟΚ που επιλέχθηκε στο ντραφτ ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Σύμπτωση: κι αυτός, δέκα χρόνια μετά τους. προηγούμενους και πιο συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2006. Ο «Λου» ήταν επιλογή των Μινεσότα Τίμπεργουλφς στο νούμερο 57 του ντραφτ. Μετά την επιλογή του στο ντραφτ, ο Μαυροκεφαλίδης δεν έμεινε στον ΠΑΟΚ, ούτε όμως έπαιξε και στο ΝΒΑ.
Ο Λίνος Χρυσικόπουλος εφόσον επιλεγεί θα γίνει ο πέμπτος παίκτης του ΠΑΟΚ που θα μπει στο ντραφτ. Δύσκολο ωστόσο να μπει στο ντραφτ, όχι όμως και ακατόρθωτο, καθώς οι Αμερικάνοι βλέπουν μπροστά, υπολογίζουν τι μπορεί να κάνει ένας παίκτης και ανάλογα πράττουν. Για αυτό άλλωστε τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ, με την προοπτική να δουλέψει, να εξελιχθεί και να προσφέρει. Ο Χρυσικόπουλος έχει δικαίωμα μέχρι τις 17/6 να αποσύρει την υποψηφιότητά του κι αν το κάνει, θα είναι διαθέσιμος την επόμενη χρονιά.
 Πηγή:Paok24.com

Διαμαντίδης, ετών 33!



Στις 6 Μαΐου του 1980 γεννήθηκε στην Καστοριά ο Δημήτρης Διαμαντίδης.
Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα της πόλης του, ενώ το 1999 ακολούθησε η μεταγραφή στον Ηρακλή. Εκεί έδειξε τα πρώτα δείγματα του μεγάλου του ταλέντου και πέντε χρόνια αργότερα ντύθηκε στα πράσινα.
Έκτοτε αρχίζει να γράφεται μια ιστορία με ολόχρυσα γράμματα. Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος η απόφασή του να υπογράψει στον Παναθηναϊκό ήταν αυτή που του άλλαξε τη ζωή. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ο Διαμαντίδης γίνεται ο απόλυτος ηγέτης αυτής της ομάδας, αντικαθιστά στην αρχηγία τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και κατακτά κάθε τίτλο που υπάρχει.
Το καλύτερο δώρο γενεθλίων
Σίγουρα τα γενέθλια που δύσκολα θα ξεχάσει είναι 27α του. Τότε ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Αθήνας.
Ο Μήτσος πήρε από το χέρι το Τριφύλλι, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση και το οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από πέντε χρόνια. Η ανάδειξή του ως πολυτιμότερου παίκτη εκείνου του Φάιναλ Φορ ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα.
Ας αφήσουμε όμως τους τίτλους και τις ατομικές του διακρίσεις να μιλήσουν από μόνες τους:
Τίτλοι:

Πρωταθλητής Ευρώπης: 2007, 2009, 2011.

Πρωταθλητής ΕΣΑΚΕ: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011.

Κυπελλούχος Ελλάδας: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2012, 2013.

Με την Εθνική Ομάδα: Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 με την Εθνική Ανδρών, Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2006 με την Εθνική Ανδρών, στους Μεσογειακούς Αγώνες 2001, 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 (Αθήνα), 2008 (Πεκίνο).

Διακρίσεις: 

Καλύτερος αμυντικός της Euroleague (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011).

Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του Final Four της Euroleague το 2007 (Αθήνα) και 2011 (Βαρκελώνη).

Μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης το 2007 (Αθήνα) και το 2011 (Βαρκελώνη).

MVP της Ευρωλίγκας (2011).

MVP του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ 2006, 2007, 2008, 2011.

MVP του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας 2009.

Συμμετοχή σε 9 All Star Game του Πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ (2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011).
Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: prasinanea.gr

Περπέρογλου: ''Δεν το βάλαμε κάτω''



Οι δηλώσεις των Στράτο Περπέρογλου και Ντόρον Πέρκινς όσο αφορά τη φετινή χρονιά του Ολυμπιακού και το FINAL FOUR

Περπέρογλου: "Το μυστικό ήταν αυτό ακριβώς, ότι δηλαδή δεν το βάλαμε ποτέ κάτω, ποτέ δεν τα παρατήσαμε. Παλέψαμε με τις όποιες αντιξοότητες, με τους τραυματισμούς, σε μια χρονιά που σίγουρα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, καθώς δεν γίνεται να είσαι στην ίδια κατάσταση ολόκληρη την χρονιά. Καταφέραμε όμως να είμαστε μαχητικοί και παλέψαμε μέχρι το τέλος".

Πέρκινς: "Δε νομίζω ότι ο θεός μου χρωστάει κάτι. Όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Αλλά μου έδωσε ξανά έξτρα κίνητρο για να φτάσω ξανά σε αυτό το σημείο. Ευτυχώς έχω ακόμη μία ευκαιρία για να κερδίσω την Ευρωλίγκα."

Πηγή άρθρου: redplanet.gr

''Ονόμασα Νίκο το γιο μου λόγω Γκάλη!''


     Τον θαυμασμό του για τον Νίκο Γκάλη εξέφρασε ο παλαίμαχος Αμερικανός σέντερ Όντι Νόρις, ο οποίος είχε τεθεί αντιμέτωπος με τον Έλληνα "θρύλο" σε αρκετές περιπτώσεις και προς τιμήν του βάφτισε τον γιο του "Νίκο".


Οι δηλώσεις Νόρις στο "Έθνος της Κυριακής"
Για τη στιγμή που θυμάται πιο έντονα από το Νίκο Γκάλη
"Θυμάμαι μια φορά σε ένα παιχνίδι Άρη - Μπαρτσελόνα που μας είχε 'σκοτώσει' με τους πόντους που είχε πετύχει. Καθώς προσπαθούσε να κάνει το λέι απ, εγώ άργησα να στηθώ προκειμένου να πάρω το επιθετικό φάουλ. Οπότε ή θα του έκανα φάουλ και θα τον άφηνα να προσγειωθεί άτσαλα στο παρκέ ή θα τον κρατούσα για να μην πέσει. Τελικά, τον έπιασα στον αέρα καθώς περνούσε από… πάνω μου και τον κράτησα όπως κρατούν οι μαμάδες τα παιδιά τους! (Γέλια) Τώρα που το σκέφτομαι έπρεπε να τον αφήσω να πέσει, επειδή μπόρεσε και μου έβαλε και το καλάθι (Γέλια). Αυτά που έκανε ήταν εξωπραγματικά".
Για το λόγο που ονόμασε "Νίκο" (και όχι Νικ) τον έναν του γιο
"Πάντα εντυπωσιαζόμουν από τον τρόπο που έπαιζε. Ήταν ο πιο κοντός παίκτης, αλλά με τη μεγαλύτερη καρδιά. Ο γιος μου ο Νίκος λατρεύει το όνομά του! Εγώ του έχω πει: 'Η ευθύνη του ονόματός σου είναι μεγάλη. Κουβαλάς το όνομα ενός εκπληκτικού παίκτη'. Έχουμε δει παρέα μερικά παιχνίδια του Γκάλη στο Youtube, αλλά αυτό που του έχει μείνει είναι όταν μας είχε βάλει 45 πόντους στη Βαρκελώνη. Εκεί κατάλαβε καλά τι σημαίνει… Γκάλης! Μας κέρδισε μόνος του! Και από εκεί εμπνεύστηκα για να βαφτίσω το γιο μου Νίκο!".

Πηγή άρθρου: sportdog.gr 

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Ανυπομονεί ο Γκάλης!




Η μέρα του μεγάλου Νίκου Γκάλη πλησιάζει και ο ίδιος μετράει αντίστροφα! Ο πρώην άσος του Άρη μίλησε στο Metrosport για την εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη του Πάσχα και τόνισε ότι πρόκειται για την μεγάλύτερη αθλητική στιγμή από τότε που αποφάσισε να σταματήσει!
Αναλυτικά ο Γκάλης δήλωσε:
Για την εκδήλωση που θα γίνει προς τιμήν του: «Ανυπομονώ να ζήσω τις εκδηλώσεις του κόσμου σε ένα γεμάτο Παλέ που θα θυμίζει τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αγάπη τους, όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω ότι η Τρίτη θα είναι μία ημέρα που θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας. Με ενημερώνουν τακτικά και ξέρω ότι από οργανωτικής πλευράς είναι όλα έτοιμα. Ξέρω ότι τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής έχουν δουλέψει με μεράκι και αγάπη και πιστεύω ότι όσοι βρεθούν στο Αλεξάνδρειο αλλά και όσοι δουν την εκδήλωση από την τηλεόραση και την NOVA θα μείνουν ικανοποιημένοι από το θέαμα. Είναι η στιγμή που επιθυμεί να ζήσει κάθε αθλητής. Είναι η μεγαλύτερη αθλητική στιγμή μου από την ημέρα που πήρα την απόφαση να σταματήσω». 
Για το αν άργησε να τιμηθεί: «Αυτό που σκέφτομαι πραγματικά είναι ότι θα γίνει έστω και τώρα, χάρις στην θέληση του προέδρου της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη και των συνεργατών του, μιας και γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν προκειμένου να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο σχέδιο». 
Για τους υψηλούς προσκεκλημένους για το φιλικό: «Τους ευχαριστώ που με τιμούν με την παρουσία τους η οποία δίνει αίγλη στην εκδήλωση. Είναι πραγματικά ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι όλοι αυτοί οι σπουδαίοι αθλητές έρχονται για να σε τιμήσουν και να δείξουν την εκτίμησή τους, το σεβασμό τους σε αυτά που κατάφερα. Αρκετοί από αυτούς ήταν αντίπαλοί μου, αγωνίζονταν στον ΠΑΟΚ κλπ. Και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Πιστεύω ότι όσοι φίλαθλοι του Αρη βρεθούν στον Παλέ θα τους χειροκροτήσουν με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετωπίσουν και τους παίκτες που φόρεσαν την κιτρινόμαυρη φανέλα, τους παλιούς συμπαίκτες μου». 
Για τον ερχομό της Λιμόζ του Παναγιώτη Γιαννάκη για το φιλικό: «Είναι σίγουρα μία ιδιαίτερη στιγμή για μένα αλλά και χαρά που έρχεται η Λιμόζ, μία ομάδα που ξυπνάει ωραίες αναμνήσεις και φυσικά ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τον οποίος χτίσαμε ένα αχτύπητο δίδυμο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, καταφέραμε τόσες επιτυχίες και τόσους τίτλους. Και παρά τα όσα ακούγονται, θα πω απλά όταν αν δύο άνθρωποι έχουν προβλήματα στην μεταξύ τους σχέση, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τόσο άψογα μέσα στο γήπεδο και με τέτοια επιτυχία». 
Για το λόγο που δεν θα αγωνιστεί την Τρίτη: «Θέλω να με θυμούνται όπως όταν έπαιζα με τον Αρη την εποχή της δημιουργίας της Αυτοκρατορίας και όχι όπως θα έπαιζα τώρα...». 
Για τις στιγμές που ξεχωρίζει στην καριέρα του: «Υπάρχουν πολλές καλές στιγμές με τον Αρη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Βέβαια αξέχαστα θα μείνουν το πρώτο νταμπλ που κατακτήσαμε αλλά και η παρουσία μας σε τρία FINAL FOUR του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Με την εθνική ομάδα σίγουρα η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου το 1987 ήταν η μεγαλύτερη στιγμή μου φορώντας τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος». 
Για το αν πίστευε πως θα άλλαζε τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ: «Ήρθα με όνειρα και φιλοδοξίες. Δούλεψα σκληρά και πίστευα στις δυνατότητες μου. Μετά ήρθαν τα αποτελέσματα στο γήπεδο και η αναγνώριση φίλων και αντιπάλων. Όταν μιλούν με τα καλύτερα λόγια αθλητές και προπονητές παγκοσμίου βεληνεκούς, αυτό με ικανοποιεί απόλυτα, όπως και το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα φίλαθλοι με σταματούν στον δρόμο και μου μιλούν λες και είμαι συγγενικό τους πρόσωπο. Η αγάπη του κόσμου είναι μία ένδειξη ότι έχω πετύχει κάποια σημαντικά πράγματα για το άθλημα αλλά γενικότερο για τον ελληνικό αθλητισμό». 
Για το αν σκοπεύει να ασχοληθεί με τα του Άρη: «Είναι κάτι το οποίο θα το σκεφτώ, θα το αναλύσω στο μέλλον». 
Για την αποχώρησή του από τον Άρη: «Εγώ ποτέ δεν ήθελα να φύγω από τον Αρη, αλλά να τελειώσω εδώ την καριέρα μου».


Διάβασε περισσότερα στο: Ανυπομονεί ο Γκάλης! | gazzetta.gr