Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Βασιλειάδης ο... Παοκτζής

Μετά την πρόκριση της ομάδας του, ο Κώστας Βασιλειάδης έδειξε πόσο ΠΑΟΚ είναι


     Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής της Μπιλμπάο, έδειξε για ακόμη μια φορά την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ αφού στους πανηγυρισμούς για την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό, φορούσε ένα μαύρο μπλουζάκι με το έμβλημα του ΠΑΟΚ στο στήθος.

     Η παραπάνω φωτογραφία (από την Ισπανική εφημερίδα Ell Correo) τα λέει όλα αφού ο πρώην αρχηγός του δικέφαλου, που διανύει την τρίτη του χρονιά στην Ισπανική Μπιλμπάο, αποχώρησε από το γήπεδο γνωρίζοντας βέβαια όπως και οι υπόλοιποι την αποθέωση αποχωρώντας για τα αποδυτήρια.


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ένας NBAer στο Ρέθυμνο

Τον πρωταθλητή με τους Μπόστον Σέλτικς, Γκάμπριελ ''Γκρέιμπ'' Προύιτ φέρνει το Ρέθυμνο


     Έναν NBAer είναι έτοιμο να φέρει το Ρέθυμνο αφού οι κρητικοί δεν είναι ευχαριστημένοι από τις εμφανίσεις του Κόλιμον με τη φανέλα της ομάδας με αποτέλεσμα η αναζήτηση ελεύθερου παίκτη ο οποίος να μπορεί να βοηθήσει τον ΑΓΟΡ, να είναι ένας πρωταθλητής στο NBA με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς, Γκάμπριελ Γκρέιμπ.

     Στο Ρέθυμνο αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον Κόλιμον ο οποίος δεν μπορούσε να πλαισιώσει και να βοηθήσει στη περιφέρεια τους Τσόχλα και Χορν, λογικά λόγω της απειρίας του, με τον πρώην παίκτη των Σέλτικς να βρίσκεται πολύ κοντά στον ΑΓΟΡ.

     Ο Αμερικάνος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εκτός απροόπτου θα υπογράψει στο Ρέθυμνο ενώ αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό στον αγώνα των κρητικών με τους ερυθρόλευκους τη Δευτέρα.

Δύσκολα ο Διαμαντίδης

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης νιώθει ακόμα ενοχλήσεις στο πόδι


     Ο Δημήτρης Διαμαντίδης νιώθει ακόμη ενοχλήσεις στο πόδι με τον Αργύρη Πεδουλάκη να μην εμφανίζεται και τόσο σίγουρος για το αν θα παίξει ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τη Μπάμπεργκ.  Με πιθανή νίκη ο Παναθηναϊκός επί της Μπάμπεργκ εξασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας με αποτέλεσμα ο ''3D'' να είναι αρκετά σημαντικός για τους ''πράσινους''.

     Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής προς την Γερμανία και σχεδόν ξεκαθάρισε πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν θα είναι στη διάθεσή του ο οποίος δεν αγωνίστηκε ούτε στον αγώνα με το Περιστέρι την Κυριακή έπειτα από τον τραυματισμό που είχε στη Μαδρίτη.

     Ο τεχνικός των πρασίνων δήλωσε πως αύριο θα οριστικοποιηθεί το αν ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα μπορέσει να παίξει με τη Γερμανική ομάδα για να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει μια νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Μίλησε με τους παίκτες ο Φραγκιάς

Για τις τελευταίες κακές εμφανίσεις προσπάθησε να βρει αιτία ο Βασίλης Φραγκιάς


     Ο Κολοσσός στα τελευταία παιχνίδια δεν παίζει καλά και λογικό είναι να μην ευχαριστεί αυτό το γεγονός τον προπονητή της ομάδας, Βασίλη Φραγκιά ο οποίος μίλησε στα αποδυτήρια (τουλάχιστον μια ώρα) με τους παίκτες για να βρει την αιτία των κακών εμφανίσεων.

     Το ζητούμενο πλέον για τον Κολοσσό είναι η σωτηρία και ο προπονητής της ομάδας από τη Ρόδο ζήτησε από τους παίκτες του να αφήσουν ότι μπορεί να τους προβληματίζει και να επικεντρωθούν στον στόχο της ομάδας.  Οι αρχηγοί του Κολοσσού (Καλαϊτζής και Γεωργαλλής) μίλησαν εκφράζοντας δυσαρέσκεια από την πλευρά των παικτών μετά τα λόγια του προπονητή τους έπειτα από τη λήξη του παιχνιδιού με τον Ίκαρο.

     Αδιαμφισβήτητα ο Κολοσσός έχει πολύ καλή ομάδα και δεν αξίζει με το φετινό του υλικό να έχει αγωνιστικά προβλήματα όμως τα ανεπιτυχή τελευταία παιχνίδια έχουν φέρει την ομάδα της Ρόδου σε θέση υποψήφιας για υποβιβασμό αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό.


''Βλέπει'' ΜακΚόλουμ ο Πανιώνιος

Την περίπτωση του Έρικ ΜακΚόλουμ φαίνεται να εξετάζει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος


     Μπορεί η σεζόν να μην έχει τελειώσει ακόμα όμως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την επιτυχημένη φετινή χρονιά θέλει να κοιτάξει και την επόμενη χρονιά για να συνεχίσει και του χρόνου στους ίδιους ρυθμούς ο Πανιώνιος.

     Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας τεχνικός έχει στο μυαλό του τον παίκτη του Απόλλων Πατρών, Έρικ ΜακΚόλουμ ο οποίος διανύει εξαιρετική σεζόν με την ομάδα της Πάτρας.  Εντός των επόμενων ημερών ή και μετά το τέλος του πρωταθλήματος αναμένεται να υπάρξουν νεότερα πάνω στο θέμα ΜακΚόλουμ-Πανιωνίου με τον Αμερικάνο ωστόσο να είναι στην κορυφή της λίστας των Νεοσμυρνιωτών.

     Ο παίκτης του Απόλλων της Πάτρας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος με τις φετινές του εμφανίσεις και αποδόσεις και έτσι δεν είναι απίθανο του χρόνου να φοράει τη φανέλα του Πανιωνίου. Ο Αμερικανός μετράει 15,5 πόντους και 2,6 ασίστ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Τα εισιτήρια για την τιμητική του Γκάλη

Η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε την διάθεση των εισιτηρίων για την τιμητική ημέρα του Νίκου Γκάλη


     Στις 7 Μαϊου όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Νίκος Γκάλης θα έχει την... τιμητική του από την ΚΑΕ Άρης αφού οι άνθρωποι των κιτρινόμαυρων θεώρησαν πως πρέπει να τιμηθεί με μια γιορτή στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον ο μεγαλύτερος (ίσως) Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

''Η διοίκηση της ΑΡΗΣ ΚΑΕ ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 1 Απριλίου ξεκινάει η διάθεση των εισιτηρίων της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαϊου 2013 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης προς τιμήν του θρύλου του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, Νίκου Γκάλη.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας μπορούν να προμηθεύονται κατά προτεραιότητα το εισιτήριο της εκδήλωσης από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου.  Η επιλογή θέσης θα είναι ελεύθερη (δεν ισχύουν οι θέσεις διαρκείας).  Κάθε κάτοχος δικαιούται ΕΝΑ εισιτήριο.

Από Σάββατο 6 Απριλίου θα ξεκινήσει η διάθεση για όλους τους υπόλοιπους φιλάθλους.


*Παιδιά έως 6 ετών δικαιούνται ελεύθερη είσοδο ΧΩΡΙΣ θέση.

Τρόποι πληρωμής:
*Μετρητά
*Αντικαταβολή

Τα εισιτήρια θα διατίθενται καθημερινά 09.00 με 17.00 από τα γραφεία της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον (1ος όροφος Γρ. Λαμπράκη 2, τηλ. 2310 265 600), καθώς και τις ημέρες των εντός έδρας αγώνων μας από τα ειδικά εκδοτήρια.

Σημειώνεται ότι, κάθε φίλαθλος θα προσέρχεται στο γήπεδο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από τη θύρα που αναγράφεται στο εισιτήριό του και θα καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται σε αυτό.  Ενημερώνουμε ότι στις εισόδους κάθε θύρας και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων,θα υπάρχουν ειδικοί ταξιθέτες, οι οποίοι θα διευκολύνουν τη διαδικασία''.

Στην Καβάλα ο Δεμερτζής

Με τον Γιάννη Δεμερτζή συμφώνησε η Καβάλα έως το τέλος της σεζόν


     Παίκτης της Καβάλας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν είναι πλέον ο Γιάννης Δεμερτζής αφού ο έμπειρος πλέι μέικερ καλείται να βοηθήσει την προσπάθεια του Βαγγέλη Αλεξανδρή για την παραμονή στην κατηγορία καθώς θα αναπληρώσει το κενό του τραυματία Ιγκόρ Μιλόσεβιτς.

     Ο πλέον παίκτης των ''Αργοναυτών'' είχε μια καλή σεζόν με τον Κεραυνό στο Κυπριακό πρωτάθλημα και ο πρώην γκαρντ των ΠΑΟΚ και Ηρακλή αναμένεται στην Καβάλα σήμερα κιόλας (27/3) για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα ενόψει του παιχνιδιού-τελικού με το Περιστέρι.

Μάσεϊ: ''Σκέφτομαι την επιστροφή μου στον Άρη''


Την επιθυμία του κάποτε να αγωνιστεί και πάλι με τη φανέλα του Άρη εξέφρασε ο Τζερεμάια Μάσεϊ


     Ο πρώην παίκτης των κιτρίνων τόνισε πως επιθυμία του είναι μια μέρα να επιστρέψει στο Αλεξάνδρειο για να φορέσει και πάλι τη φανέλα του Άρη.  Ο Αμερικανός αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους του Άρη οι οποίοι φαίνεται να τον ελκύουν σε πιθανή επιστροφή του στην Ελλάδα.

     Επίσης δεν παρέλειψε να αναφέρει για το γεγονός ότι βρέθηκε μια ανάσα από την υπογραφή του με τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι που μας πέρασε αλλά η μεταγραφή χάλασε τελευταία στιγμή.  Στη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ''OnSports.gr'' μίλησε επίσης για το παιχνίδι της ομάδας του (Μπάμπεργκ) με τον Παναθηναϊκό.


Κάποια από τα λόγια του:

''Έφτασα πολύ κοντά στο να υπογράψω στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι που πέρασε αλλά τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως προγραμματιζόταν και δεν έγινε η μεταγραφή.  Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα και να φορέσω τη φανέλα του Άρη φυσικά όμως θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον.  Τα πρωταθλήματα στα οποία έχω αγωνιστεί είναι τελείως διαφορετικά και έχει το καθένα τον δικό του ανταγωνισμό και τη δική του δύναμη έτσι μου είναι δύσκολο να τα συγκρίνω''.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Δέδας: ''Ήρθε η ώρα για γεμάτο γήπεδο!''

Ο Γιώργος Δέδας μίλησε για το δύσκολο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άρη


     Ο νικητής στον διαγωνισμό των καρφωμάτων, Γιώργος Δέδας, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για το δύσκολο αγώνα της ομάδας του με αντίπαλο τον Άρη, έθεσε την υπόθεσή του πως επιτέλους θα δουν οι παίκτες γεμάτο το γήπεδο ενώ μίλησε και για την προσοχή που πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ''κίτρινοι''.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Έλληνα γκαρντ:

''Αυτό είναι σίγουρα ένα μεγάλο παιχνίδι.  Το περιμένει όλος ο κόσμος και εμείς από την πλευρά μας πιστεύω πως κάναμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να αντιμετωπίσουμε μια πολύ ανεβασμένη, το τελευταίο διάστημα, ομάδα.  Ο Άρης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος.  Θέλουμε να κερδίσουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να το επιτύχουμε.

Έχουμε καλή ψυχολογία, πιστεύω πως έχουμε και καλή ομάδα και θα βοηθήσει την προσπάθειά μας το γεμάτο γήπεδο.  Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δούμε γεμάτο γήπεδο και αυτό που θέλω να ζητήσω από τους φιλάθλους μας είναι να έρθουν στο γήπεδο και να δημιουργήσουν μια πολύ θερμή και όμορφη ατμόσφαιρα, μακριά από ακρότητες''.

Λάσμε: ''Μέχρι τα 15 έπαιζα ποδόσφαιρο''

Στην ηλικία των 15 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ ο Στέφαν Λάσμε


     Ο Γκαμπονέζος πάουερ φόργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού μίλησε στο μηνιαίο αθλητικό περιοδικό ''Top Scorer'' για τα όνειρα του, το μέλλον του στο τριφύλλι καθώς και το όνειρο του NBA. Όπως ανέφερε, το γεγονός οτι σέβεται τον Μάικ Μπατίστ δεν στέκεται εμπόδιο ώστε να του ''κλέψει'' τη θέση στις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά:

Πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με το μπάσκετ;

''Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μπάσκετ σχετικά μεγάλος.  Ήμουν 15 ετών.  Νωρίτερα έπαιζα ποδόσφαιρο.  Είναι ένα άθλημα το οποίο μου αρέσει αρκετά επίσης.  Τότε να παίζω και τώρα να το παρακολουθώ''.

Ήσουν καλός; Τι θέση έπαιζες;

''Καλά τα πήγαινα, έτσι μου έλεγαν τουλάχιστον.  Αγωνιζόμουν ως αμυντικός χαφ.  Μια θέση με αυξημένες απαιτήσεις''.

Αλήθεια, η θέση σου είναι πάουερ φόργουορντ ή σέντερ;

''Η θέση μου είναι πάουερ φόργουορντ.  Σε αυτή αγωνίζομαι τα περισσότερα χρόνια της ενασχόλησής μου με το μπάσκετ.  Εδώ όμως, στον Παναθηναϊκό, παίζω περισσότερο ως σέντερ.  Είναι μια απόφαση του κόουτς, καθώς θεωρεί πως έχω αβαντάζ απέναντι στις αντίπαλες ομάδες στο ''5 εναντίον 5''.  Είμαι επαγγελματίας και ακολουθώ τις οδηγίες του προπονητή μου ώστε να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους του.  Δουλεύω σκληρά ώστε να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις τις συγκεκριμένης θέσης''.

Ποια η άποψή σου για τους φίλους του Παναθηναϊκού;

''Είναι τρελοί, αλλά καλοί τρελοί για εμάς.  Ειδικά οι οργανωμένοι είναι πάντα δίπλα μας και βγάζουν απίστευτο πάθος για τον Παναθηναϊκό.  Αισθάνομαι υπέροχα που βρίσκομαι σε μια ομάδα με τέτοιο εκπληκτικό κοινό''.

Είναι πιο τρελοί απο εκείνους της Παρτιζάν;

''Και οι φίλαθλοι της Παρτιζάν είναι τρελοί αλλά όχι τόσο όσο αυτοί του Παναθηναϊκού.  Οι οπαδοί μας είναι δίπλα μας ότι και αν συμβεί.  Είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε.  Αυτό είναι σπουδαίο, γιαυτό και νομίζω πως του Παναθηναϊκού είναι πιο τρελοί.

Ποιο είναι το μεγάλο μπασκετικό σου όνειρο;

''Όταν ήμουν μικρός είχα πολλά όνειρα, να παίξω στο NBA, να είμαι ο πολυτιμότερος παίκτης και άλλα διάφορα.  Αυτό συμβαίνει με όλους τους πιτσιρικάδες.  Μεγαλώνοντας κατάλαβα πως το όνειρό μου, ο στόχος μου, είναι να κατακτώ όσους περισσότερους τίτλους μπορώ.  Να βοηθάω την ομάδα μου να έχει επιτυχίες.  Θέλω να έχω μια επιτυχημένη καριέρα σε ομάδες που κατακτούν κύπελλα και πρωταθλήματα''.

Πως νιώθεις που μετά απο λίγους μήνες στην Ελλάδα κατάφερες να κατακτήσεις το Κύπελλο;

''Αισθάνομαι υπέροχα.  Προερχόμασταν από δύο ήττες από τον Ολυμπιακό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και έπρεπε πάση θυσία να κερδίσουμε το κύπελλο.  Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, αλλά και για μένα που τα καταφέραμε.  Δώσαμε χαρά στον κόσμο του Παναθηναϊκού και προσθέσαμε ακόμη ένα κύπελλο στην πλούσια τροπαιοθήκη του συλλόγου''.

Τώρα είσαι έτοιμος και για το πρωτάθλημα;

''Ναι, είμαι έτοιμος και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.  Αυτός είναι πλέον ο βασικός μας στόχος.  Είμαι άνθρωπος που παλεύω μέχρι τέλους για τη νίκη.  Σιχαίνομαι την ήττα και γιαυτό πολεμώ για να την αποφύγω.  Είμαι πάντα έτοιμος για τη νίκη.  Ο Παναθηναϊκός είναι μια καινούρια ομάδα, αλλά έχει μεγάλες δυνατότητες.  Όσο περνάει ο καιρός βελτιωνόμαστε και πιστεύω και πιστεύω πως έχουμε τα φόντα να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα''.

Αλήθεια, ποιος είναι ο καλύτερός σου φίλος στην ομάδα;

''Όλοι στην ομάδα είναι φιλικοί.  Με όλους έχω καλές σχέσεις.  Περισσότερο μιλάω με τον Δημήτρη (Διαμαντίδη).  Είναι ένα συγκροτημένο άτομο με πολλές επιτυχίες στην καριέρα του.  Μου αρέσει να συνομιλώ μαζί του για διάφορα θέματα είτε εντός είτε εκτός γηπέδου.  Από εκεί και πέρα είμαι κοντά και με τον Μάρκους Μπάνκς με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες και στο Μαϊάμι.  Επίσης και με τον Τζέιμς Γκίστ κάνουμε παρέα αφού μοιραζόμαστε τις αποστολές στο ίδιο δωμάτιο  Αλλά, πιστέψτε με, όλα τα παιδιά είναι εντάξει.  Και ο Μπράμος και ο Τσακαλέρης.  Όλοι!''.

Θα ήθελες να γίνεις ο νέος Μπατίστ του Παναθηναϊκού;

''Σέβομαι απόλυτα τον Μάικ Μπατίστ.  Είναι εκπληκτικός παίκτης με εξαιρετική καριέρα.  Είναι απο τους καλύτερους στην Ευρωλίγκα.  Ωστόσο, ο καθένας μας είναι ξεχωριστός.  Εκείνος λέγεται Μπατίστ, εγώ Λάσμε''.

Εννοώ αν θα ήθελες να γίνεις ένας νέος ξένος παίκτης-σύμβολο για το ''τριφύλλι'' παραμένοντας για χρόνια στην ομάδα...

''Λατρεύω που έχω την ευκαιρία να παίζω σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός.  Είμαι ευτυχισμένος εδώ και θα ήθελα να παραμείνω για πολλά χρόνια''.

Έδειξε χαρακτήρα ο Ολυμπιακός

Νίκη σπουδαίας σημασίας πέτυχε στην Ιταλία απέναντι στη Σιένα ο Ολυμπιακός


     Μια νίκη η οποία μπορεί να τον φέρει δεύτερο στον όμιλό του και να περάσει στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας πήρε ο Ολυμπιακός ο οποίος επικράτησε με 67-68 της Σιένα στην Ιταλία.  Οι Πειραιώτες βρέθηκαν να χάνουν και με 10 πόντους διαφορά αλλά με πίστη, θέληση και αφοσίωση έφτασαν στην επική ανατροπή.

     Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στην αρχή αλλά η καλή άμυνα των ερυθρόλευκων ήταν το ''κλειδί'' για να έχουν το πάνω χέρι στην αρχή.  Στο δεύτερο ημίχρονο η Σιένα μπήκε αποφασισμένη και έφτασε στο +10 με τον Ολυμπιακό να φτάνει τη διαφορά με τον Πέρο Άντιτς ο οποίος τερμάτισε τον αγώνα με ευστοχία 50% από τα 6,75 σημειώνοντας 3 τρίποντα σε 6 προσπάθειες. 

     Κορυφαίοι από μεριάς Ολυμπιακού ήταν οι Σπανούλης (10), Χάινς (10), Σερμαντίνι (11), Παπανικολάου (11) και Άντιτς (9) ενώ από πλευράς Σιένα ξεχώρισαν οι Κανγκούρ (14), Μπράουν (8) και Εζέ (6).

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Έξαλλοι στην Πάτρα

Έξαλλοι με τη διαιτησία στο παιχνίδι Απόλλων Πατρών- Ρέθυμνο


     Οι διαιτητές έκαναν έξαλλους τους ανθρώπους του Απόλλωνα οι οποίοι παρά το εξαιρετικό πρόσωπο που έχουν δείξει διαχρονικά εκτός και εντός αγωνιστικού χώρου μπορούμε να καταλάβουμε πως είναι ένα σωματείο το οποίο δεν έχει ως στόχο τη διαμαρτυρία και την ''κλάψα'' αλλά οι άνθρωποι της Πατρινής ομάδας αποφάσισαν πως δεν γίνεται να αντιμετωπίζουν τέτοιους διαιτητές σε σχετική τους ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα:

"Η προσπάθεια που κάνουμε στην Πάτρα προάγει τον αθλητικό πολιτισμό, είναι απόφαση όλων να συνεχιστεί και κυρίως του κόσμου μας και δεν πρόκειται να την σταματήσει ΚΑΝΕΙΣ!
Εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου ο Απόλλων έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων και την αναγνώριση των αντιπάλων. Το μπάσκετ στην Πάτρα αποτελεί διέξοδο, διασκέδαση και τρόπο ζωής.
Το κοινό της πόλης είναι μπασκετικό και ξέρει πολύ καλά να αναγνωρίζει την αξία των αντιπάλων. Το έκανε και μετά το παιχνίδι με το Ρέθυμνο όταν χειροκρότησε την αντίπαλη ομάδα. Το έκανε σε πολύ κρίσιμα παιχνίδια που κρίθηκαν σε ένα σουτ και παρά την απογοήτευση από την ήττα χειροκρότησε τον Πανιώνιο και τον ΚΑΟΔ αναγνωρίζοντας την προσπάθεια τους.
Η φιλοσοφία του Απόλλωνα δεν είναι να αναλώνεται σε ανακοινώσεις, που ουσιαστικά δεν έχουν κάποιο νόημα. Άλλωστε οι 2.000 Πατρινοί που ήταν στο γήπεδο στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο και οι πολλοί φίλοι του μπάσκετ που το παρακολούθησαν από την κρατική τηλεόραση είδαν καλά τι συνέβη και έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Το μπασκετικό κοινό της Πάτρας έχει μάτια και βλέπει. Διαθέτει κρίση, είναι σε θέση να αξιολογεί και να αναγνωρίζει πότε αδικείται. Ας μην υποτιμούν κάποιοι την κρίση του και τις γνώσεις του στο άθλημα.
Εμείς στον Απόλλωνα πρεσβεύουμε άλλα πράγματα. Θέλουμε τις οικογένειες στο γήπεδο, θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά όταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος τον χειροκροτούμε, δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με άλλους παράγοντες, και δεν θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να σταματήσει ότι όμορφο έχουμε καταφέρει.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, και ειδικά σε παράγοντες που διαμορφώνουν τα αποτελέσματα των αγώνων, να προκαλούν το ίδιο το μπάσκετ και τον κόσμο μας.
Οι κοπιαστικές προσπάθειες της διοίκησης του Απόλλωνα, που ξεκίνησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, να επικρατήσει αθλητικό πνεύμα θα συνεχιστούν. Η απόφαση αυτή είναι συλλογική και αδιαπραγμάτευτη".

Σε τροχαίο ο Αγγέλου

Ο προπονητής του Άρη είχε τροχαίο ατύχημα πριν λίγη ώρα


     Ο Βαγγέλης Αγγέλου είχε τροχαίο ατύχημα πριν απο λίγη ώρα με τον προπονητή του Άρη, ευτυχώς, να είναι καλά.

     Το αυτοκίνητό του υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές οι οποίες πιθανώς προκλήθηκαν από την ολισθηρότητα του δρόμου εξαιτίας της βροχής ενώ ακόμη ένας παράγοντας φαίνεται να ήταν η κίνηση που πάντα υπάρχει αυτές τις ώρες στην Νέα Εγνατία.

Έρχεται για Γκάλη ο Ζοτς

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τον Γκάλη


     Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος από πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος του κόσμου, θα παρευρεθεί στη Θεσσαλονίκη για χάρη του Νίκου Γκάλη αφού ο Ζοτς δέχτηκε με θερμότητα σχετικό αίτημα της ΚΑΕ Άρης για την γιορτή προς χάριν του μεγαλύτερου καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών.

Τα λόγια του:

''Φυσικά και θα έρθω για τον Γκάλη.  Θα ερχόμουν ακόμη και αν εκείνο το διάστημα είχε προγραμματιστεί φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας''

     Ο Σέρβος κόουτς αναμένεται στη Θεσσαλονίκη στις 6 Μαϊου.

     Μέχρι τη στιγμή που μιλάμε έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση και άλλα πρώην στελέχη του Παναθηναϊκού όπως οι Στόγιαν Βράνκοβιτς και Ντίνο Ράτζα καθώς και ηχηρά ονόματα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως ο Τζάμσι, ο Οστρόφσκι, ο Ντακουρί και ο Μενεγκίν.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Νίκη με Κόμματο για Ρέθυμνο

Ο Νέστορας Κόμματος ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού


     Το Ρέθυμνο κέρδισε με 75-65 τον Απόλλων Πατρών εκτός έδρας και έκανε ακόμη ένα σπουδαίο βήμα για την κατάληψη της 5ης θέσης.

     Ο Έλληνας φόργουορντ πέτυχε 20 πόντους και βοήθησε πολύ με την παρουσία του το Ρέθυμνο να πετύχει στην Πάτρα αυτήν την σπουδαία νίκη.  Οι κρητικοί ήταν ανώτεροι του Απόλλωνα κατα τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήραν δίκαια τη νίκη.

Πρόκριση για Καλάθη, αποκλεισμός για Καϊμακόγλου-Βουγιούκα

Η Λοκομοτίβ Κούμπαν του Νικ Καλάθη προκρίθηκε στα ημιτελικά


     Στα ημιτελικά του EuroCup προκρίθηκε η Λοκομοτίβ Κούμπαν του Νικ Καλάθη, πανηγυρικά αφού κέρδισε την Μπουντούτσνοστ στην Ρωσία με 90-65 και έτσι πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό με τη Βαλένθια.

     Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής είχε καλή εμφάνιση και μέτρησε 7 πόντους, κατέβασε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ σε 22' περίπου λεπτά συμμετοχής.

     Η Βαλένθια, λοιπόν, θα είναι η αντίπαλος της ομάδας του Νικ, αφού οι Ισπανοί ξεπέρασαν το εμπόδιο της Ούνικς Καζάν του Ίαν Βουγιούκα και του Κώστα Καϊμακόγλου παρά την ήττα με 71-68 (ήθελε 10 πόντους διαφορά για την πρόκριση η Ούνικς).

     Ο Ίαν Βουγιούκας έκανε εξαιρετική εμφάνιση πετυχαίνοντας 11 πόντους, μαζεύοντας 3 ριμπάουντ, μοιράζοντας 2 ασίστ και κλέβοντας 1 φορά τη μπάλα ενώ φόρτωσε τους αντιπάλους του με 10 επιθετικά φάουλ (!).

     Ο άλλος Έλληνας, Κώτας Καϊμακόγλου έβαλε 9 πόντους ενώ πήρε επίσης 3 ριμπάουντ σε 23 περίπου λεπτά συμμετοχής.

Με Πάρκερ- Μίτσελ στη Δράμα

Πάρκερ και Μίτσελ αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους κόντρα στον ΚΑΟΔ


     Ο Σμους Πάρκερ και ο Τζόναθαν Μίτσελ εκτός απροόπτου θα κάνουν το ντεμπούτο τους ως παίκτες Περιστερίου.  Οι δυο πρώην NBAers που αποτελούν νέα αποκτήματα για την ομάδα του Περιστερίου θα ταξιδέψουν με την υπόλοιπη ομάδα αεροπορικώς προς Δράμα για το παιχνίδι εναντίον του ΚΑΟΔ την Παρασκευή.

     Οι δύο καλαθοσφαιριστές πέρασαν από έλεγχο ντόπινγκ κοντρόλ και εκδόθηκαν τα δελτία τους, τα οποία έχουν πλέον στα χέρια τους οι άνθρωποι της Αθηναϊκής ΚΑΕ.  Πάρκερ και Μίτσελ αναμένεται να βοηθήσουν πολύ το Περιστέρι στην προσπάθεια παραμονής του στην Α1 αφού είναι παίκτες οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.

''Ροδίτης'' ο Άουτερμπριτζ

Κάτοικος Ρόδου μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ο Αμερικανός


     Ο Κολοσσός Ρόδου ενισχύθηκε με την απόκτηση του Όριον Άουτερμπριτζ (όπως σας είχαμε αναφέρει βρισκόταν προ των πυλών για να φορέσει τη φανέλα της Ροδίτικης ομάδας) αφού ο Αμερικανός υπέγραψε συμβόλαιο με τον Κολοσσό έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

     Η ΚΑΕ του Κολοσσού εξέδωσε σχετική ανακοίνωση απόκτησης του Άουτερμπριτζ ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του ως παίκτης του Κολοσσού στις 17/03 (ΕΤ3) κόντρα στον Ολυμπιακό:

''Η Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός ανακοινώνει την απόκτηση του Αμερικανού καλαθοσφαιριστή Orion Outerbridge, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου''.

''Ο Γιαννάκης απέρριψε τη Ρεάλ για τη Λιμόζ!''

Δεν δέχτηκε πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης ο Παναγιώτης Γιαννάκης


     Μπορεί πολλοί προπονητές να έχουν ως όνειρο να προπονήσουν κάποτε την ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης όμως απότι φαίνεται υπάρχουν και... εξαιρέσεις αφού ο προπονητής της Λιμόζ, Παναγιώτης Γιαννάκης φαίνεται να είπε ''όχι'' στους Μαδριλένους γιατί ήθελε να χτίσει κάτι νέο με τη Λιμόζ.

     Ο πρόεδρος της Γαλλικής ομάδας, Φρεντερίκ Φορτέ τόνισε: ''Η επιλογή του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν μπορεί να είναι ποτέ λανθασμένη.  Απέρριψε τη Ρεάλ για να έρθει εδώ και να χτίσει κάτι νέο.  Χρειάζεται χρόνο''.

     Η ήττα από την Σαλόν Σαονέ έφερε σε δύσκολη θέση την ομάδα του Έλληνα τεχνικού η οποία για να κλειδώσει την παραμονή της στην κατηγορία πρέπει να κερδίσει την Πουατιέ την επόμενη αγωνιστική.

     Ο Φορτέ, είπε χαρακτηριστικά: ''Δεν ήρθε εδώ για να γίνει πρωταθλητής Γαλλίας.  Ξέρετε, απέρριψε πρόταση της Ρεάλ το προηγούμενο καλοκαίρι.  Αν ο στόχος του ήταν το πρωτάθλημα θα πήγαινε εκεί.  Ο Γιαννάκης όμως θέλει να χτίσει κάτι καινούριο και γιαυτό ήρθε εδώ.  Χρειάζεται αναγκαστικά χρόνο.

Επέκταση συμβολαίου σε Αγγέλου

Η ΚΑΕ Άρης αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία με τον Βαγγέλη Αγγέλου 


     Ο Βαγγέλης Αγγέλου έχει... ''αναγεννήσει'' τον μπασκετικό Άρη φέτος καθώς μπορεί πολλοί να είχαν την ομάδα υποψήφια προς υποβιβασμό δεδομένων των συνθηκών όμως τελικά ο Έλληνας τεχνικός κατάφερε με τις δικές του τεχνικές να φτάσει την ομάδα να ψάχνει μια θέση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

     Το συμβούλιο της ΚΑΕ Άρης κρίνει τον Βαγγέλη Αγγέλου επιτυχημένο στην ομάδα και του προτείνει νέο πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας.  Οι συζητήσεις μεταξύ του προπονητή της ομάδος και της διοίκησης έχουν ήδη αρχίσει όμως διακόπηκαν προσωρινά λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων του συλλόγου και αναμένεται να συνεχιστούν και να τελειώσουν με θετική απάντηση από τον Έλληνα κόουτς μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Εξαιρετικός ο Ζήσης, στα ημιτελικά η Μπιλμπάο

Ο Νίκος Ζήσης έκανε καταπληκτική εμφάνιση και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά


     Ο Νίκος Ζήσης πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνισή του ως παίκτης της Μπιλμπάο και την βοήθησε να πάρει τη νίκη η οποία την έστειλε στα ημιτελικά της διοργάνωσης του EuroCup.  Η ομάδα του Έλληνα διεθνή κέρδισε την Ούλμ με 101-78 καλύπτοντας έτσι και με... το παραπάνω τη διαφορά των 4 πόντων του πρώτου αγώνα.  Η Μπιλμπάο ήταν ανώτερη σε όλο το παιχνίδι και είχε το πάνω χέρι σε όλα τα δεκάλεπτα εκτός από το πρώτο στο οποίο βρέθηκε πίσω με 2 πόντους διαφορά (28-30).

     Ο Έλληνας γκαρντ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση σημειώνοντας 23 πόντους με 5/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 4/4 βολές ενώ ο άλλος Έλληνας (Κώστας Βασιλειάδης) πέτυχε 7 πόντους.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Βλέπουν Χρυσικόπουλο οι Ρόκετς (;)

Σκάουτερ των Ρόκετς βρέθηκε στο γήπεδο της Πυλαίας


     Ο Μάρκο Ραντοβάνοβιτς (σκάουτερ των Χιούστον Ρόκετς στην Ευρώπη) βρέθηκε στο γήπεδο της Πυλαίας με σκοπό να παρακολουθήσει από κοντά τον Λίνο Χρυσικόπουλο του ''δικέφαλου'', ο οποίος έχει περιθώριο δυο χρόνων να δηλωθεί στα ντραφτ.  

     Ο Ραντοβάνοβιτς φαίνεται να μίλησε με Σούλη Μαρκόπουλο και Μπάνε Πρέλεβιτς ενώ το βράδυ υπήρχε πιθανότητα να συναντηθεί με τον ίδιο τον παίκτη και τον ατζέντη του.  Στον ΠΑΟΚ είπαν πως δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τον άνθρωπο των Ρόκετς για να παρακολουθήσει το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη το Σάββατο.

Τραγουδάει και Βέρτη ο Πέτγουεϊ

Ο Μπρέντ Πέτγουεϊ τραγουδάει (και) Νίκο Βέρτη


     Ο Αμερικανός παίκτης του Ρεθύμνου μόνο... δίσκο δεν έχει βγάλει ακόμα αφού μετά την επιτυχία στο τραγούδι του Πάνου Κιάμου ''Φωτιά με φωτιά'' ο Πέτγουεϊ σε εκπομπή τραγούδησε και Νίκο Βέρτη και πιο συγκεκριμένα την επιτυχία του τραγουδιστή ''Δεν με σκέφτεσαι''.

     Σε live μετάδοση από την εκπομπή του Βασίλη Σκούντη, πιο συγκεκριμένα, ο άσσος του Ρεθύμνου (ήταν καλεσμένος στην εκπομπή) τραγούδησε το hit του Νίκου Βέρτη, ''Δεν με σκέφτεσαι''.

Δείτε τον (και ακούστε τον) να το τραγουδάει:




Δυο Ελληνόπουλα για... NBA!

Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος έλαμψαν και πάνε Νέα Υόρκη


     Οι 16χρονοι Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός) και Χαραλαμπόπουλος (Περιστέρι) έλαμψαν στη Βαρκελώνη και θα ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη για το Jordan Brand Classic 2013!

     Μαζί με τον Διονύση Σκουλιδά (Περιστέρι) ήταν μεταξύ των 41 παικτών απο 23 χώρες της Ευρώπης στην 7η έκδοση του Jordan Brand Classic International Camp (1-3/3) στο Ciutat Esportiva Joan Gamper (προπονητικό κέντρο της Μπαρτσελόνα), άπαντες προκρίθηκαν στο All Star Game του Palau Blaugrana (έδρα της Μπαρτσελόνα στο μπάσκετ), αλλά οι δυο εκ των τριών Ελλήνων κατάφεραν να φτάσουν ακόμη ψηλότερα παίρνοντας μια θέση στο Jordan Brand Classic το οποίο θα διεξαχθεί στην επίσημη έδρα των Μπρούκλιν Νέτς, Barclays Center στις 13/4.

     Ο Γιώργος Παπαγιάννης του Περιστερίου έχει ύψος 2,14 και αγωνίζεται (όπως είναι φυσικό) ως σέντερ και σε δηλώσεις που έκανε δήλωσε πολύ χαρούμενος που είναι μέσα στους 10 καλύτερους παίκτες και ελπίζει για το καλύτερο αποτέλεσμα.

     Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος του Παναθηναϊκού έχει ύψος 2,02 και αγωνίζεται ως φόργουορντ ενώ επίσης δήλωσε πολύ περήφανος που κατάφερε να διακριθεί σε μια τέτοια διεθνή διοργάνωση.

Ο Μητρούδης γενικός διευθυντής στον Ίκαρο (;)

Ο Θεόφιλος Μητρούδης σύμφωνα με δημοσιεύματα θα αναλάβει τον Ίκαρο


     Ο Θεόφιλος Μητρούδης όπως όλα δείχνουν θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής του Ίκαρου Καλλιθέας αφού φαίνεται να έχει συμφωνήσει με τον Δημήτρη Αγγελόπουλο για να αποκτήσει το πακέτο των μετοχών του Ίκαρου.

     Σύμφωνα με το basketnews.gr ο πρώην πρόεδρος της Κ.Α.Ε. Άρης είναι έτοιμος να παραλάβει δωρεάν τις μετοχές της Αθηναϊκής ΚΑΕ την ώρα που η συμφωνία θεωρείται ''τελειωμένη''.  Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ: ''στο πόστο του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ θα τοποθετηθεί ο ατζέντης Δημήτρης Μπούρας, που έπαιξε ρόλο στην ολοκλήρωση του deal, ενώ προπονητής θα είναι ο Στέργιος Κουφός.  Ωστόσο η πρώτη κίνηση του Θεόφιλου Μητρούδη θα είναι η μετακόμιση της ομάδας στο κλειστό του Ελληνικού''.

Ρεκόρ καριέρας για Κουφό

Ρεκόρ καριέρας στο NBA πραγματοποίησε ο Κώστας Κουφός


     Ο Έλληνας σέντερ ήταν η βάση του Ντένβερ ώστε να πετύχει την νίκη απέναντι στους Σάνς, αφού εκτός απο τους 22 πόντους που πέτυχε είχε και 10 ριμπάουντ ολοκληρώνοντας μια σπουδαία εμφάνιση- ρεκόρ για την καριέρα του στο NBA.  Εξίσου εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Μπρούερ και Λόουσουν που σημείωσαν 20 και 19 πόντους αντίστοιχα.

     Τι και αν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού; Ο Κώστας Κουφός αποφάσισε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους όσο αφορά την απόδοσή του μη σχολιάζοντας τη δική του εμφάνιση αλλά όλης της ομάδας μαζί αφού όπως πιστεύει σημασία έχει μόνο το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

''Όλοι έπαιξαν καλά και κερδίσαμε.  Αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία, είτε βάζω 22 πόντους είτε κανέναν.  Οι γκαρντ μας κάνουν πολύ καλή δουλειά με τις διεισδύσεις τους και μοιράζουν σωστά το παιχνίδι.  Αυτό είναι που κάνει ξεχωριστή την επίθεσή μας''.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο Βουγιούκας θέλει Εθνική

Ο Ίαν Βουγιούκας σε συνέντευξή του μίλησε για την επιθυμία του 


Την επιθυμία του να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδος εξέφρασε ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA είπε:

''Δεν είναι εύκολο να ζεις μακριά απο την οικογένειά σου, τους φίλους σου αλλά η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλή.  Μετά απο πέντε χρόνια σε μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και με προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όλα είναι πολύ διαφορετικά.  Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά.

Ο Ομπράντοβιτς με βοήθησε να γίνω ένας παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκα και δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω.  Μου έμαθε να εκμεταλλεύομαι προς το καλύτερο διάφορες καταστάσεις μέσα στο παρκέ και τον ευχαριστώ πολύ για όσα μου έμαθε.  Για μένα είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου και πιστεύω πως θα μπορούσε να τα καταφέρει στο NBA αφού είναι γεννημένος νικητής.

Μακάρι να μπορούσα κάποτε να παίξω στο NBA αλλά θεωρώ πως πως δεν είμαι αρκετά αθλητικός.  Φέτος κλείνω τα 28 μου χρόνια.  Δεν είμαι πια τόσο νέος.  Θέλω όμως να προσπαθήσω να γίνω ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη.

Θαυμάζω αρκετούς Έλληνες διεθνείς και μου είναι δύσκολο να διαλέξω έναν.  Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι ίσως οι τρεις καλύτεροι γκαρντ και είναι σπουδαίο που έχω παίξει και με τους τρεις.

Θέλω να παίξω στην Εθνική.  Έχω μιλήσει με τον νέο προπονητή μας, τον Αντρέα Τανκιέρι και θεωρώ πως είναι πολύ καλός και έξυπνος προπονητής.  Η θητεία του στην Καντού άλλωστε το αποδεικνύει. 

Στο Ευρωμπάσκετ σίγουρα η Ελλάδα θα διακριθεί.  Έχουμε πάρα πολύ ταλέντο στην Εθνική με σπουδαίους παίκτες που έχουν εμπειρία απο ομάδες σε όλη την Ευρώπη αλλά και το NBA όπως ο Κώστας Κουφός.  Πιστεύω με καλό προπονητικό επιτελείο και με πειθαρχία, θα τα πάμε πολύ καλά''.


''Αντύπα και Φουρέιρα του χρόνου!''

Ο Μπρέντ Πέτγουεϊ μιλόντας στο gazzetta.gr αποκάλυψε αρκετά πράγματα


     Ο Αμερικανός παραχώρησε συνέντευξη σε μεγάλη ελληνική ιστοσελίδα και μίλησε για το All Star Game της Πάτρας αποκαλύπτοντας θέματα ενδιαφέροντα.

     Ο φόργουορντ/ σέντερ του Ρεθύμνου έκανε τα πάντα για να μείνει αυτό το All Star Game στη μνήμη όλων όσων το παρακολούθησαν καθώς εκτός τις εξαιρετικές του ενέργειες εντός του παρκέ στο παιχνίδι απέναντι στους Έλληνες αλλά και στον διαγωνισμό καρφωμάτων τραγούδησε... Κιάμο (!) στον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό της Περιβόλας.

     Κάποια από αυτά που είπε ο Αμερικανός:

''Οι συμπαίκτες μου μετά το ματς μου είπαν πως διασκέδασαν αρκετά και αυτό είναι που με κάνει ικανοποιημένο.  Ωραία βέβαια και τα βραβεία όμως θεωρώ πως το καλύτερο είναι να περνάμε καλά.  Περάσαμε και ελπίζω να βοήθησα σε αυτόν τον σκοπό.  Όλοι διασκεδάσαμε το παιχνίδι όμως εγώ προσπαθούσα να κάνω ότι πιο θεαματικό μπορούσα.

Πριν τον διαγωνισμό είχα σχεδιάσει αρκετά καρφώματα να κάνω όμως είχα και το άγχος διότι πολλοί μου έλεγαν πως περίμεναν 100% το βραβείο του καλύτερου καρφώματος και ευτυχώς τους δικαίωσα.

Περνούσαμε πολύ ωραία και είπα να ξεσηκώσω ακόμη περισσότερο τον κόσμο με ένα τραγούδι.  Δεν μπορούσα να μην πω ελληνικό αφού γνωρίζω το πόσο σας αρέσουν.  Γνωρίζω επίσης πως οι Έλληνες περνάνε πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση, θέλω να τους πω να μην τα παρατάνε.  Να τραγουδάνε καθημερινά.  Υπάρχουν τόσα πολλά και όμορφα ελληνικά τραγούδια που σου ξεσηκώνουν τη διάθεση.  Όπως λένε και κάποιοι φίλοι μου στο Ρέθυμνο ΄΄κρίση είναι θα περάσει΄΄.  Οπότε μην σκύβετε το κεφάλι, όλα θα περάσουν.

Μου αρέσει πολύ το ΄΄Ώρες-ώρες΄΄ του Αντύπα ενώ γνωρίζω και αρκετά τραγούδια της Φουρέιρα.  Υπόσχομαι πως τη νέα σεζόν θα τραγουδήσω Φουρέιρα και Αντύπα.  Μου αρέσουν επίσης και οι Λοκομόντο οπότε ετοιμαστείτε για του χρόνου''.

Οι νικητές του All Star Πάτρας

Αναλυτικά οι νικητές του All Star Game που έγινε στην Πάτρα


     Ο Μπρέντ Πέτγουεϊ εκτός από την κατάκτηση του καλύτερου καρφώματος στο 20ο All Star της Πάτρας, ο Αμερικανός ήταν και ο κορυφαίος στο διπλό μεταξύ Ελλήνων και ξένων αφού ανακηρύχθηκε ο πολυτιμότερος του παιχνιδιού με 26 πόντους και παράλληλα καταπληκτικές μαγικές στιγμές.

     Αξίζει να αναφερθεί πως πριν το τζαμπολ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον χαμό του μεγάλου Γιώργου Κολοκύθα ενώ προβλήθηκε βίντεο με την καριέρα και τη ζωή του.

     Ένα και μοναδικό απρόοπτο είχε ο διαγωνισμός που επισκιάστηκε απο τον τραυματισμό του καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Σοφοκλή Σχορτσανίτη ο οποίος τραυματίστηκε στον δεξιό αντίχειρα και θα μείνει εκτός μάχης για τουλάχιστον μιάμιση βδομάδα όπως είναι η αρχική εκτίμηση.

     Όπως αναφέραμε και πριν λοιπόν, ο Μπρέντ Πέτγουεϊ έκανε το καλύτερο κάρφωμα απο όλους τους συμμετέχοντες παίρνοντας 50/50 συνολικά βαθμούς ενώ δεύτερος κατατάχθηκε ο Κίτον Γκράντ με 45.

     Στον διαγωνισμό των τριπόντων νικητής αναδείχθηκε ο Γιωργος Δέδας συγκεντρώνοντας 17 βαθμούς έναντι 15 του δεύτερου Βλάντιμιρ Πέτροβιτς.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Θετικός ο Κουφός, νίκη για Νάγκετς

Πολύ καλός ο Κώστας Κουφός, ακόμα μια νίκη για το Ντένβερ


     Η καλή εμφάνιση του Κώστα Κουφού συνδυάστηκε με νίκη για τους Ντένβερ Νάγκετς οι οποίοι συνεχίζουν εξαιρετικά την πορεία τους στο πρωτάθλημα και δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν.

     Η ομάδα του Έλληνα σέντερ κέρδισε και τη Μινεσότα Τίμπεργουλβς με 111-88 και μετρά οκτώ συνεχόμενες νίκες με τον Τάι Λόσον να είναι ο κορυφαίος του παιχνιδιού με 32 πόντους.

     Ο 23χρονος διεθνής, έκανε ακόμα μια φορά καλό παιχνίδι κερδίζοντας αρκετές φορές τους αντιπάλους του μέσα στο ''ζωγραφιστό'' πετυχαίνοντας 8 πόντους με 4/5 δίποντα ενώ κατέβασε 8 ριμπάουντ, έχοντας επίσης 1 κόψιμο και 1 κλέψιμο.

Καλός ο Ταπούτος, ήττα για την Εντιρνέ

Καλή εμφάνιση από τον Χρήστο Ταπούτο όμως δεν συνδυάστηκε με νίκη


     Ο Χρήστος Ταπούτος πραγματοποίησε καλή εμφάνιση όμως η ομάδα του δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και μετά απο αυτό είναι στις επικίνδυνες θέσεις του υποβιβασμού απο τις οποίες πρέπει άμεσα να φύγουν.  Η Εντιρνέ μετά απο αυτή τη νίκη βρίσκεται στην τρίτη απο το τέλος θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον βρίσκεται σε δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή.

     Η ομάδα του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη, ηττήθηκε με 72-67 από την Αλιάγκα Πέλκιν αλλά παρόλα αυτά προσπάθησε να πάρει τη νίκη που θα βελτίωνε κάπως την κατάσταση για την τούρκικη ομάδα.

     Ο Έλληνας σμολ φόργουορντ σημείωσε 10 πόντους ενώ πήρε 4 φορές το ριμπάουντ αλλά αυτό δεν έφτασε έτσι ώστε η ομάδα του να πάρει το πολύ σημαντικό παιχνίδι και έτσι μετά το τέλος της 21ης αγωνιστικής βρίσκεται στη δυσάρεστη 16η θέση από τις 18 που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Εντυπωσιακός ο Χαριτόπουλος

Καταπληκτική εμφάνιση ο Δημήτρης Χαριτόπουλος στη νίκη της Λουκόιλ 


     Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Χαριτόπουλος στη νίκη της Λουκόιλ Ακαντέμικ απέναντι στη Σπαρτάκ Πλέβεν με το εμφατικό εκτός έδρας 70-93 για την 19η αγωνιστική της βουλγάρικης NBL, με αυτή τη νίκη η ομάδα του Έλληνα καλαθοσφαιριστή έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία με 17-2.

     Ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ μέτρησε 17 πόντους με 8/12 δίποντα, 0/1 τρίποντα και 1/1 βολές ενώ επίσης μάζεψε 8 ριμπάουντ, είχε 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε 22 περίπου αγωνιστικά λεπτά.

Εξαιρετικοί Ζήσης και Βασιλειάδης

Εξαιρετική εμφάνιση απο τον Νίκο Ζήση ενώ αρκετά βοήθησε και ο Κώστας Βασιλειάδης 


     Όλοι γνωρίζουμε πως για να παίζει κάποιος στη Μπιλμπάο πρέπει να έχει συγκεκριμένα απαιτούμενα προσόντα τα οποία ο Νίκος Ζήσης έχει δείξει εδώ και χρόνια πως τα διαθέτει ενώ άξιος να παίζει σε μια από τις καλύτερες Ισπανικές ομάδες κρίνεται και ο Κώστας Βασιλειάδης αφού αμφότεροι βοηθούν την Μπιλμπάο σε κάθε παιχνίδι.

     Με τους δυο Έλληνες να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, η Μπιλμπάο πέτυχε ακόμα μια νίκη στην ACB με 87-71 επί της Βαγιαδολίδ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής ανεβάζοντας την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη στο 15-9.

     Ο 29χρονος γκαρντ σημείωσε 20 πόντους με 6/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 5/5 βολές.  Επίσης μάζεψε  1 ριμπάουντ, μοίρασε 7 ασίστ, είχε 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 30 περίπου λεπτά συμμετοχής.

     Ο Βασιλειάδης από την άλλη, μέτρησε 3 πόντους με 2/2 δίποντα και 3/7 τρίποντα, κατέβασε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ, έκλεψε 2 φορές τη μπάλα και έκανε 4 λάθη σε σχεδόν 36 (!) λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Νέο ρεκόρ ο Διαμαντίδης

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έσπασε ρεκόρ στην Ευρωλίγκα


     Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει ''σπάσει'' αρκετά ρεκόρ σε Ευρώπη και Ελλάδα με πιο πρόσφατο το χθεσινό όπου ο πολύπειρος καλαθοσφαιριστής των πρασίνων έκανε ρεκόρ το οποίο λίγοι θα δώσουν σημασία αλλά είναι αρκετά σημαντικό.

     Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα στην Ισπανία, ο παίκτης του ''τριφυλλιού'' έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Ευρωλίγκας που ξεκινάει ως βασικός στην πρώτη πεντάδα για 165ο παιχνίδι.

     Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε ο Τζέι Αρ Χόλντεν ο οποίος μέτρησε 164 παρουσίες ως βασικός ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ωστόσο χθες ο Διαμαντίδης τον ξεπέρασε και έκανε νέο ρεκόρ για την Ευρωλίγκα.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Μάλαγα- Παναθηναϊκός 66-60

Ο Παναθηναϊκός έχασε αυτό το παιχνίδι μέσα απο τα χέρια του


     Οι παγίδες των παικτών της Μάλαγα σε αυτούς του Παναθηναϊκού έπιασαν καρπούς προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και ενώ αρχικά το τριφύλλι έδειξε πως μπορεί να πάρει το παιχνίδι στο τέλος ''Αυτοκτόνησε'' και το χάρισε στη Μάλαγα η οποία είχε σερί 11-0 στο τελευταίο 2λεπτο του παιχνιδιού.

     Ο κουρασμένος Ούκιτς και ο τραυματίας Μπανκς δεν μπόρεσαν να αποδώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και η κούρασή τους φάνηκε αγωνιστικά στο δεύτερο ημίχρονο.  Ο Σιμόν έχασε πολλούς και σημαντικούς πόντους για τη Μάλαγα που θα μπορούσαν να τη στείλουν ακόμα ψηλότερα.

     Καλό παιχνίδι πραγματοποίησε και ο Σχορτσιανίτης απο πλευράς Παναθηναϊκού που προσπάθησε πολύ και φόρτωσε με πολλά φάουλ για ακόμη μια φορά τους αντιπάλους ωστόσο δεν έφτασε αυτό αφού οι πράσινοι δεν είχαν καθαρό μυαλό.

     Ο δήμιος του Παναθηναϊκού αναμφίβολα ο Ουίλιαμς αφού από 57-60 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο παίκτης της Ουνικάχα Μάλαγα πέτυχε τρια συνεχόμενα τρίποντα κάνοντας το τελικό 66-60 υπέρ των Ισπανών έχοντας 5 εύστοχα τρίποντα σε 7 απόπειρες.  

Στον Κολοσσό ο Κάπελαν

Παίκτης του Κολοσσού και επίσημα ο Ντιέγκο Κάπελαν


     Ο Ντιέγκο Κάπελαν αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Κολοσσού αφού ανακοινώθηκε σήμερα απο τη διοίκηση των ''θαλασσί''.  Ο Καναδός γκαρντ/ φόργουορντ ήρθε στη Ρόδο για χάρη της ομάδας του Βασίλη Φραγκιά και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ως παίκτης του Κολοσσού στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Σ.Ε.Φ. 

     Ο Καναδός με βοσνιακό διαβατήριο 25χρονος και με ύψος 1,90 γκαρντ και φόργουορντ καλαθοσφαιριστής, πριν λίγο καιρό αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Λεμεσού στο κυπριακό πρωτάθλημα ενώ έχει φορέσει τη φανέλα των Βονμπάου και Ζρινγσκι σε γερμανικό και βοσνιακό πρωτάθλημα αντίστοιχα.

     Με τους Κύπριους, ο Κάπελαν είχε 12,4 πόντους ανά παιχνίδι με το εξαιρετικό 51% στα τρίποντα, 35% στα δίποντα ενώ από ελεύθερες βολές ένα ποσοστό κοντά στο 85%.  Μάζευε 2.8 ριμπάουντ και μοίραζε 1.5 ασίστ ανά αγώνα κατά μέσο όρο σε 20 αγωνιστικές που αγωνίστηκε.

     Ο Κάπελαν θα μεταβεί στη Ρόδο το βράδυ της Δευτέρας και θα είναι παρών στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ θέτει υποψηφιότητα για το ντεμπούτο του στις 17 Μαρτίου στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό την Κυριακή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

''Η Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός ανακοινώνει την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Diego Kapelan, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου''.


Αμερικανοί φέρνουν τον Γουάλας στον Παναθηναϊκό

Αμερικάνικες ιστοσελίδες θέλουν τον Μπεν Γουάλας στη λίστα του Παναθηναϊκού


      Αρκετές αμερικάνικες ιστοσελίδες ανέφεραν το γεγονός του ο Μπεν Γουάλας να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των πράσινων και να τον ελκύει πιθανή μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

     Σίγουρα αποτελεί κομμάτι δύσκολο ο Μπεν Γουάλας να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αν και στο παρελθόν δεν ήταν λίγοι αυτοί που μετακόμισαν στην Ελλάδα για να φορέσουν την πράσινη φανέλα.

     Δεν ήταν λίγες οι Αμερικάνικες ιστοσελίδες που μίλησαν για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού στο πρόσωπο του 38χρονου σέντερ των Ντιτρόιτ Πίστονς, Μπεν Γουάλας.  Οι ιστοσελίδες που μίλησαν γι' αυτό το θέμα τόνισαν πως ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής ή θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, ή θα αποσυρθεί είτε θα έρθει στην Ελλάδα για χάρη του ''τριφυλλιού''.

     Επίσης δεν παρέλειψαν να αναφέρουν πως τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός έφερνε στην Ελλάδα κορυφαίους Ευρωπαίους και Αμερικανούς παίκτες του NBA, οπότε και στην περίπτωση του Μπεν δεν υπάρχει κάτι περίεργο αφού αν συμφωνήσει ο παίκτης δεν θα είναι κάτι το πρωτοφανές.

Τουρκία ο Γκράντι

Στο τουρκικό πρωτάθλημα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Άντονι Γκράντι 


     Ο Άντονι Γκράντι θα κάνει για ακόμη μια φορά τη διαδρομή Ελλάδα- Τουρκία αφού μετά την αποχώρησή του από την Καβάλα, βρήκε αρκετά γρήγορα τη νέα του στάση στην καριέρα του επιλέγοντας να συνεχίσει στη Χατσέτεπε της Τουρκικής λίγκας.  

     Ο 33χρονος σούτινγκ γκαρντ συμφώνησε με τη Χατσέτεπε σε όλα και θα την ενισχύσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν στην προσπάθεια που καταβάλει για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία.

     Ο έμπειρος Αμερικανός, που έχει περάσει από αρκετές Ελληνικές ομάδες με την πιο πρόσφατη τη Καβάλα πριν λίγες ημέρες, γνωρίζει αρκετά καλά το τουρκικό πρωτάθλημα αφού με τη φανέλα της Μερσίν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις.

Τέλος ο Κουφός

Οριστικό τέλος στη συνεργασία Ρεθύμνου- Κουφού 


     Με κάθε επισημότητα πλέον, ο Στέργιος Κουφός αποτελεί ξένο σώμα για το Ρέθυμνο αφού οι Κρητικοί ανακοίνωσαν την λύση της συνεργασίας τους με τον έμπειρο κόουτς χωρίς περεταίρω εξηγήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

''Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Στέργιο Κουφό.

Ο Στέργιος Κουφός που ήταν στο τιμόνι της ομάδας μας τα τελευταία 8 χρόνια έχε συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ρεθύμνου και καταξιώθηκε στις καρδιές όλων των φιλάθλων μας.

Ευχόμαστε στον Στέργιο Κουφό να είναι πάντα υγιής και να έχει καλή συνέχεια στην καριέρα του''.

Δεν πάει Πάτρα ο Κόλεμαν

Ο Κόλεμαν δεν θα ταξιδέψει στην Πάτρα προληπτικά


     Ο Γουίλιαμ Κόλεμαν μπορεί αρχικά να είχε κάποιες ελπίδες να ταξιδέψει στην Πάτρα ενόψει του All Star Game όμως τελικά αποφασίστηκε απο την Καβάλα να μείνει στην πόλη για λόγους προληπτικούς αφού ο σέντερ της ομάδας του Άγγελου Κορωνιού είχε γυρίσει τον αστράγαλό του και σε περίπτωση που αγωνιζόταν θα είχε αρκετές πιθανότητες να πάθει υποτροπή.

     Στα τελευταία δυο παιχνίδια της Καβάλας ο Αμερικανός δεν αγωνίστηκε λόγω του τραυματισμού του και θέλει να αποθεραπευτεί για την πολύ δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος όπου η Καβάλα προσπαθεί να αποφύγει τελείως τις επικίνδυνες θέσεις του υποβιβασμού.  Ο Άγγελος Κορωνιός και οι συνεργάτες του ελπίζουν στην επιστροφή του Κόλεμαν στα ίδια επίπεδα που βρισκόταν και πριν τον τραυματισμό ελπίζοντας να μην τον έχει επηρεάσει η αγωνιστική απραξία αφού είναι από τους πιο χρήσιμους παίκτες στο ρόστερ της Καβάλας.

     Οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις με τους γνωστούς τραυματίες να είναι απόντες καθώς και τους Βελισσαρίου με Πιεβάλιτσα οι οποίοι θα ταξιδέψουν για την Πάτρα.


Στον Ίκαρο ο Αλαμπί

Συμφώνησε με τον Νιγηριανό ο Ίκαρος Καλλιθέας


     Ο Σόλομον Αλαμπί συμφώνησε με τον Ίκαρο και έτσι η ομάδα της Καλλιθέας βρήκε τον αντικαταστάτη του Μλάντεν Πάντιτς.

     Ο Πάντιτς θα συνεχίσει -όπως είναι δεδομένο- την καριέρα του στη Λέφσκι Σόφιας και ο Νιγηριανός καλείται να καλύψει το κενό του.  Εντός ολίγων ωρών ο Αλαμπί αναμένεται στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην Καλλιθέα.

Καλός ο Κουφός με Κλίπερς

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Κουφός απέναντι στους Κλίπερς


     Οι Νάγκετς επιβλήθηκαν των Κλίπερς με 107-92 πετυχαίνοντας μια εξαιρετικά σημαντική νίκη με τον Κώστα Κουφό να έχει πολύ καλή εμφάνιση για ακόμα ένα παιχνίδι.

     Ο Έλληνας σέντερ ξεκίνησε (όπως πάντα) στην αρχική πεντάδα της ομάδας του Ντένβερ και σε περίπου 19 λεπτά που αγωνίστηκε μέτρησε 6 πόντους με 3/3 δίποντα ενώ επίσης πήρε 3 ριμπάουντ, έκλεψε 1 φορά τη μπάλα, μέτρησε 2 κοψίματα και μόλις 1 λάθος.  Μετά απο αυτή τη νίκη οι Νάγκετς βρίσκονται στο (ρεκόρ) 41-22.

Ολυμπιακός- Μπαρτσελόνα 77-90

Σε ένα θεαματικό παιχνίδι στο Σ.Ε.Φ. η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε του Ολυμπιακού


     Ο Ολυμπιακός προσπάθησε αρκετά μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο και ήταν στον περισσότερο χρόνο στον πόντο με την ομάδα της Βαρκελώνης ωστόσο η πολύ κακή εμφάνιση του τετάρτου δεκαλέπτου για τους ερυθρόλευκους τους στέρησε ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε να είναι ντέρμπι αν δεν έμπαιναν με... ''σβηστές'' μηχανές στο τρίτο δεκάλεπτο.

     Ηγέτης του Ολυμπιακού για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος βοήθησε πολύ με τις κινήσεις και τα τρίποντα του την ώρα που οι Πειραιώτες το χρειαζόταν ενώ στο τέλος μέτρησε 23 πόντους.  Πολύ καλοί ήταν επίσης οι Τζος Πάουελ και Γιώργος Πρίντεζης, που πέτυχαν 15 και 16 πόντους αντίστοιχα, βοηθώντας εξαιρετικά πολύ την ομάδα τους προς τη νίκη.

     Απο την άλλη, η καλύτερη Μπαρτσελόνα του δευτέρου ημιχρόνου, είχε τους εξαιρετικούς Λόρμπεκ (21) και Μάικλ (20) οι οποίοι συνολικά πέτυχαν τους 41 απο τους 90 πόντους των μπλαουγκράνα.  Καλή εμφάνιση έκαναν και οι Ναβάρο (10), Τόμιτς (10) ενώ βοήθησε αρκετά και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

     Το παιχνίδι δεν ήταν εξ αρχής της Μπαρτσελόνα αφού ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά και απείλησε την Ισπανική ομάδα αλλά οι τέσσερις συνεχόμενες άστοχες βολές των ερυθρόλευκων στο τρίτο δεκάλεπτο μετά την τεχνική ποινή στον Γιασικεβίτσιους, τους επηρέασε αρκετά απ' ότι φάνηκε στη συνέχεια.