Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Προσφυγή στον Ολυμπιακό ο Παπαλουκάς!

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς κατέθεσε προσφυγή στην ΚΑΕ Ολυμπιακός


     Ο Έλληνας πλέι μέικερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ζητάει απο την πρώην ομάδα του, Ολυμπιακό, το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.  Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στην αποζημίωση που δεν πήρε όταν έλυσε τη συνεργασία του με τους ερυθρόλευκους.

     Ο 36χρονος παίκτης των Ρώσων στην προσφυγή που κατέθεσε στη FIBA δήλωσε πως δεν πήρε κανένα ποσό όταν λύθηκε η συνεργασία αφού δεν υπήρξαν καν διαπραγματεύσεις για το ποσό που θα λάβει.  Τον τελικό λόγο έχει η FIBA για να δώσει μια λύση στο πρόβλημα των δύο πλευρών.  Ολυμπιακός και Παπαλουκάς έχουν στείλει σχετικά έγγραφα και τον πλέον αναμένεται η απόφαση της FIBA και του δικαστηρίου.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Νίκη για την Λοκομοτίβ Κουμπάν του Καλάθη

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν κέρδισε την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης με 77-70


     Η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Νίκ Καλάθη πήρε τη δεύτερη νίκη επί της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλό της του LAST 16 του EuroCup.  Η Σπαρτάκ του Λουκά Μαυροκεφαλίδη ωστόσο δεν ανησυχεί καθόλου αφού είναι ήδη στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

     Ο Νικ Καλάθης είχε σημαντική παρουσία καθώς πέτυχε τους τέσσερις τελευταίους πόντους του παιχνιδιού γράφοντας το τελικό 77-70 στα 27'' πριν τη λήξη του αγώνα.  Ωστόσο δεν ήταν το μόνο που έκανε αφού εκτός αυτού πέτυχε συνολικά 9 πόντους με 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ.  Απο τη Σπαρτακ ο Μαυροκεφαλίδης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση πετυχαίνοντας 12 πόντους, μαζεύοντας 5 φορές το ριμπάουντ και μοιράζοντας 3 ασίστ.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ: Μπράουν 18 (1), Χέντριξ 6, Καλνίετις 11 (2), Μπίκοφ, Ζούμπκοφ 3 (1), Γιασάιτις 15 (3), Μάριτς 16, Καλάθης 8 (9 ριμπ., 5 ασιστ), Σελεκέτο.

ΣΠΑΡΤΑΚ: Στρέλνιεκς 2, Τζονσον- Οντομ, Ράιτ (6 ασιστ), Ζαβόριεφ, Κάρτερ 20 (4), Μαυροκεφαλίδης 12 (5 ριμπ., 3 ασιστ), Κορόλεφ 4, Ντραγκίτσεβιτς 8, Ντιμιτρίεφ, Κουρμπανόφ 7 (1).

Σωτηρία για την ΚΑΕ Άρης (;)

Σανίδα σωτηρίας αναμένεται να δώσει το Υπουργείο Οικονομικών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.


     Μετά την πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να δώσει σανίδα σωτηρίας σε επιχειρήσεις στον Άρη υπήρξε πλήρης ανακούφιση και τα χαμόγελα άνοιξαν διάπλατα στους ανθρώπους των κιτρίνων.

     Η διοίκηση του Άρη παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για να εκμεταλλευτεί την κατάσταση αυτή και θα μπορέσει έτσι να κάνει νέους διακανονισμούς με την Εφορία.  Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει απο 60 έως 100 δώσεις και βάσει των μικρότερο αριθμό δόσεων (60) απο 35.000 ευρώ ο Άρης θα πρέπει να δώσει κοντά στα 15.000 ευρώ αν η εταιρεία καταφέρει να πετύχει τον διακανονισμό.


Νίκησε η Μπιλμπάο με Βασιλειάδη και Ζήση

Η Μπιλμπάο των Κατσικάρη, Βασιλειάδη και Ζήση κέρδισε τη Νίμπουργκ για το EuroCup με 69-83.


     Η Μπιλμπάο συνέχισε για ακόμα μια φορά να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της νικώντας τη Νίμπουρκγ αυτή τη φορά εκτός έδρας με το επιβλητικό 69-83.  Η Νίμπουργκ φαινόταν απο την αρχή οτι ήταν κατώτερη της Μπιλμπάο και το τελικό αποτέλεσμα αντανακλά πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού.

     Ο Κώστας Βασιλειάδης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση μετρώντας 17 πόντους και 1 ριμπάουντ σε 28 περίπου λεπτά που αγωνίστηκε, αφού είχε 2/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα ενώ είχε το απόλυτο 7/7 απο την γραμμή των βολών.

     Απο την άλλη ο Νίκος Ζήσης πέτυχε 11 πόντους σε σχεδόν 23 λεπτά που έπαιξε μετρώντας 2/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα ενώ είχε και αυτός το απόλυτο στις βολές με 4/4.  Επίσης μάζεψε 2 φορές ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ, έκλεψε απο τους αντιπάλους μια φορά τη μπάλα και υπέπεσε σε μόλις ένα λάθος.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Βλέπει Τζέιμς ο ΠΑΟΚ (;)

Φήμες για τον Ντόμινικ Τζέιμς της Ρέτζιο Εμίλια μιλούν ξενόφωνα σάιτ


     Ο Αμερικάνος έχει περάσει απο το Ελληνικό πρωτάθλημα πέρυσι φορώντας τη φανέλα του Άρη και πραγματοποίησε αρκετά καλές εμφανίσεις με τους κίτρινους.  Απο τη στιγμή που ο Ντόνι ΜακΓκράθ δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναφορέσει τα ασπρόμαυρα του δικέφαλου στον ΠΑΟΚ στρέφουν το κεφάλι τους προς κάποιους παίκτες που μπορούν να τον αντικαταστήσουν με τον Ντόμινικ Τζέιμς όπως φαίνεται να είναι ένας απο αυτούς.

     Ο πρώην παίκτης του Άρη είχε αποχωρήσει απο τους κίτρινους για να πάει στην Παρτιζάν με μια περίπτωση που μπορούμε να πούμε πως θυμίζει αυτήν με τον ΜακΓκράθ και τον ΠΑΟΚ.  Η διοίκηση πάντως δεν έχει διαψεύσει ακόμα κάτι τέτοιο και οι φήμες δεν βγήκαν ψευδές ή αληθείς ακόμα.

Προβάδισμα οι Σέλτικς για Μακ

Οι Μπόστον Σέλτικς απο τότε που μπήκαν στο παιχνίδι για τον Σέλβιν Μακ έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο έναντι του Ολυμπιακού για την απόκτηση του.


     Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά για την απόκτηση του Μακ όμως το προβάδισμα φαίνεται ξεκάθαρα να έχουν όπως όλα δείχνουν οι Σέλτικς καθώς μιλάμε για ομάδα ΝΒΑ και όπως είναι λογικό είναι πιο ελκυστικό για έναν παίκτη το να παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα όλου του κόσμου παρά στο Ελληνικό πρωτάθλημα και τη Euroleague.

     Ο Ολυμπιακός ήθελε τον πρώην παίκτη των Philadelphia 76'ers για να αντικαταστήσει τον Μάντζαρη όμως μετά τον τραυματισμό του Λεάντρο Μπαρμπόσα οι ''Κέλτες'' μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι απόκτησης του παίκτη έχοντας όπως είπαμε και πριν το προβάδισμα για την απόκτησή του.

Θέλει και Τσαϊρέλη η Λαγκούν Άρο

Μετά τους Χαριτόπουλο και ΜακΓκράθ η Λαγκούν Άρο πάει και για τον Μιχάλη Τσαϊρέλη


     Η Λαγκούν Άρο έχει καταλάβει για τα καλά το οικονομικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις Ελληνικές ομάδες και μετά τις αποκτήσεις των Χαριτόπουλο και ΜακΓκράθ φαίνεται να έχει στο στόχαστρό της ακόμα έναν παίκτη, Μιχάλη Τσαϊρέλη.

     Ο ατζέντης του νεαρού παίκτη βρέθηκε στην Ισπανία για το (Final-8) και χθες συναντήθηκε με ανθρώπους της Λαγκούν στο Σαν Σεμπάστιαν σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα.  Εκτός απο τη Λαγκούν και η Φουελανμπράδα έχει δείξει ενδιαφέρον για τον νεαρό καλαθοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και αύριο αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο ατζέντης του παίκτη για να συζητήσει με τον δικέφαλο για θέματα όπως οτι ο παίκτης έχει να πληρωθεί αρκετό διάστημα όπως και για τους μνηστήρες του παίκτη.

     Ο Μπάνε Πρέλεβιτς μίλησε με τη FIBA και φαίνεται να πήρε πολύ καλή (για τη πλευρά του ΠΑΟΚ) επιβεβαίωση αφού του είπαν πως δεν έχει λόγο να ανησυχεί για πιθανόν τιμωρία του συλλόγου ή δικαίωμα προσφυγής κάποιων παικτών.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Δυνατά για Φώτση ο ΠΑΟ

Ο Αντώνης Φώτσης βρίσκεται κοντά στο να αποχαιρετήσει την Αρμάνι με τον Παναθηναϊκό για τρίτη φορά φέτος να θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον Έλληνα σέντερ.


     Αυτή τη φορά οι πράσινοι είναι πιο κοντά απο ποτέ στο να φέρουν πίσω στην ομάδα τον αγαπημένο σε όλους τους Παναθηναϊκούς, Αντώνη Φώτση.

     Η ψυχολογία και η διάθεση όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού βρίσκεται στα ύψη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου χθες (10/2) στο Ελληνικό με τον Ολυμπιακό.  Αυτό βεβαίως δεν είναι κάτι που μπορεί να καθησυχάσει τους ανθρώπους και τους παίκτες του τριφυλλιού αφού ο στόχος τους τώρα είναι να κάνουν το θαύμα και να πάρουν το τελειωμένο για πολλούς πρωτάθλημα Ελλάδος.  Επίσης πολύ δύσκολο είναι το έργο των πρασίνων στην Ευρώπη αφού ακολουθούν εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια στην Euroleague.

     Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είχε επιχειρήσει ακόμα δυο φορές την φετινή σεζον να κάνει το κόλπο γκρόσο και να επιστρέψει ο Φώτσης στην Αθήνα κάτι όμως που ποτέ δεν έγινε αφού δεν έβρισκε σύμφωνη την μεριά της Αρμάνι Μιλάνο.

     Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού βγήκε στη φόρα αφού η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο όπως αναφέραμε και χθες βρίσκεται σε αναζήτηση ''ψηλού'' για να απαλλαχτεί απο το συμβόλαιο του Έλληνα πάουερ φόργουορντ ο οποίος δεν έχει πείσει με την απόδοση και τις εμφανίσεις του.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 78-81

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος επικρατώντας με τρεις πόντους του Ολυμπιακού


     Οι πράσινοι του Αργύρη Πεδουλάκη είχαν το προβάδισμα σχεδόν σε όλο το παιχνίδι και με τη βοήθεια του αρχηγού τους, Δημήτρη Διαμαντίδη πήραν έναν σπουδαίο τίτλο χωρίς οπαδούς αφού το γήπεδο εκκενώθηκε λόγω εισβολής οπαδών των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
     Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν απο την αρχή στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο σκορ και να πλησιάσουν τους πράσινους αφού σε όλο το παιχνίδι βρισκόταν πίσω στο σκορ.  Στο τέλος πήγε να γίνει η σπουδαία ανατροπή με τον Βασίλη Σπανούλη να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα όμως δυστυχώς για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και το σουτ του αρχηγού του Ολυμπιακού κατέληξε στο στεφάνι και αμέσως μετά στην αγκαλιά του Διαμαντίδη ο οποίος δεν τηνάφησε απο τα χέρια του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
     Οι παίκτες του τριφυλλιού έδειξαν απο την αρχή πως θέλουν απεγνωσμένα τη νίκη πάση θυσία και γιαυτό στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν μπροστά στο σκορ με πάνω απο 10 πόντους διαφορά.  Ο Δημήτρης Διαμαντίδης βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό αφού μοίρασε σπουδαίες ασίστ στους συμπαίκτες του τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:
     Ήταν ένας πανέμορφος αγώνας απο άποψη θεάματος καθώς οι δύο ομάδες έβγαλαν εξαιρετικές φάσεις κάνοντας χαρούμενους και μαγεύοντας τους εκατομμύρια φιλάθλους σε όλες τις γωνίες του πλανήτη που τους παρακολουθούσαν.  Βέβαια δεν έλειψαν και οι εκτάσεις που οδήγησαν στην διακοπή του αγώνα για 36 λεπτά αφού οπαδοί των δύο ομάδων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό το... ξύλο!


Φεύγει ο Φώτσης (;)

Υποψήφιος προς αποχώρηση απο την Αρμάνι Μιλάνο φαίνεται να είναι ο Αντώνης Φώτσης


     Οι εξελίξεις στον Ιταλικό σύλλογο μετά τον αποκλεισμό της ομάδας απο το θεσμό του Κυπέλλου αναμένεται να είναι πολύ κακές αφού κανένας δεν περίμενε και δεν ήθελε να αποκλειστούν απο τόσο νωρίς (Final-8) απο το Κύπελλο.

     Μετά, λοιπόν απο την ήττα με τη Βαρέζε, τον αποκλεισμό απο το θεσμό του Κυπέλλου Ιταλίας και τη Euroleague η Αρμάνι Μιλάνο το μόνο που μένει (και είναι αναγκαστικό πλέον) είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ιταλίας αφού σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάμε για μια κάκιστη σεζόν.  Άνθρωποι της Ιταλικής ομάδας ψάχνουν για Ευρωπαίο σέντερ για να ενισχύσει το σύλλογο όμως αυτό δεν ακούγεται καλά στα αυτιά του Αντώνη Φώτση ο οποίος απ' ότι φαίνεται δεν πείθει με την απόδοσή του.

     Σε περίπτωση που αποκτηθεί σέντερ, ο Αντώνης Φώτσης κατα ένα μεγάλο ποσοστό αναμένεται να δεί την πόρτα της εξόδου απο την Ιταλική ομάδα.  Ο Έλληνας διεθνής δεν δικαιώνει τους Ιταλούς με τις εμφανίσεις του καθώς μετράει κατα μέσο όρο μόλις 7,3 πόντους και 4,1 ριμπάουντ ανα αγώνα του πρωταθλήματος.

Μπράβο παίδες!

Η Εθνική Παίδων πανηγύρισε μέσα στην Τουρκία στο τουρνουά που διοργάνωσε η γειτονική μας χώρα.


Μετά τον Ολυμπιακό λοιπόν που πανηγύρισε μέσα στην Τουρκία το Ευρωπαϊκό κάνοντας περήφανους 12 εκατομμύρια Έλληνες, έτσι και τα παιδιά του Μάνου Μανουσέλη παίζοντας σαν επαγγελματίες τελείωσαν αήττητοι τις υποχρεώσεις τους και σήκωσαν την κούπα πανηγυρίζοντας δεόντως αυτήν την μεγάλη επιτυχία.

Σίγουρο είναι πως δεν πρόλαβαν να απολαύσουν Γκάλη και Γιαννάκη όμως το μόνο σίγουρο είναι πως αυτά τα παιδιά έπαιξαν για τη γαλανόλευκη σημαία, τους εκατομμύρια Έλληνες που χαίρονται για τα επιτεύγματα της χώρας μας και πιο πολύ για τους ανθρώπους που τους βοηθάνε για να γίνουν κάποτε μεγάλοι μπασκετμπολίστες παίζοντας σε ομάδες υψηλού επιπέδου Ελληνικές και όχι μόνο.

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε σαν χώρα γενιές και γενιές χρόνια τώρα βγάζουν φοβερά ταλέντα τα οποία είναι ελληνόπουλα και πάντα θα έχουν υψωμένο ανάστημα, περηφάνια και αποφασιστικότητα.  Αυτά τα παιδιά έδωσαν λίγη χαρά στους Έλληνες οι οποίοι ταλαιπωρούνται απο οικονομικά προβλήματα τα οποία τους ρίχνουν και ψυχολογικά μη έχοντας όρεξη να κάνουν το παραμικρό.  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Τάσεις φυγής απο ΜακΓκράθ

Μετά τον Χαριτόπουλο και ο ΜακΓκράθ έτοιμος να αφήσει τον ΠΑΟΚ


     Νέα αναστάτωση δημιουργείται στο μπασκετικό κομμάτι του ΠΑΟΚ αφού μετά τον Δημήτρη Χαριτόπουλο και ο Ντόνι ΜακΓκράθ βρίσκεται κοντά στο να αποχωρήσει τον δικέφαλο αφού έχει μια πολυ ελκυστική πρόταση απο τη Ζαλγκίρις.

     Ο Ιρλανδοαμερικανός έχει πρόταση απο τη Ζαλγκίρις για την ερχόμενη χρονιά με 250.000 ευρώ κάτι που όπως και να έχει δεν γίνεται να αγνοήσει ενώ την πρώτη κίνηση έκανε ο ίδιος που ζήτησε απο τον Πρέλεβιτς την αποχώρησή του απο την ομάδα του ΠΑΟΚ.  Ο πρόεδρος της ομάδας απο τη Θεσσαλονίκη μπορεί να δήλωσε πως τώρα δεν μπορεί να φύγει ο ΜακΓκράθ διότι θα χαθεί η χημεία της ομάδας όμως αυτό δεν φαίνεται να πείθει τον παίκτη.

     Οι διοικούντες προσέφεραν στον ΜακΓκράθ τον μισθό του Ιανουαρίου με τον καλαθοσφαιριστή να μην τα παίρνει μένοντας έτσι απλήρωτος για δύο μήνες στις 10/02.  Χθες το βράδυ συγκλήθηκε έκτακτο συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα του Ιρλανδοαμερικάνου και όλοι συμφώνησαν στο οτι ο παίκτης πρέπει να μείνει στην ομάδα έστω μέχρι το τέλος της χρονιάς αφού η Ζαλγκίρις δεν προσφέρει μπάι άουτ στον ΠΑΟΚ.  Οι υπεύθυνοι της ΚΑΕ ενημέρωσαν τη ΦΙΜΠΑ πως θα τακτοποιήσουν το θέμα του παίκτη έτσι ωστε να μην έχει δικαίωμα προσφυγής.

     Την Δευτέρα (11/2) η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναμένεται να πληρώσει τον Ντόνι ΜακΓκράθ για να τελειώνει το θέμα μαζί του και ο παίκτης να μην μπορεί να έχει δικαίωμα προσφυγής.  Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΜακΓκράθ είναι σίγουρος πως μέσα στην επόμενη βδομάδα θα είναι και επίσημα παίκτης της Ζαλγκίρις αφού θέλει σαν ''τρελός'' να αφήσει την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ για την ομάδα του Κάουνας.

Ακάθεκτη προς τον τελικό η Εθνική Παίδων

Η Εθνική ομάδα παίδων κέρδισε άνετα στον ημιτελικό τη Γαλλία


Αυτή τη φορά η εκπληκτική φετινή Εθνική ομάδα Παίδων διέλυσε στο τουρνουά της Σακάρια της Τουρκίας την ομάδα της Γαλλίας στον ημιτελικό 69-47 με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση πετυχαίνοντας 17 πόντους κάτι το οποίο βοήθησε πολύ την ομάδα.

Τα δεκάλεπτα:
1ο: 17-11
2ο: 33-18
3ο: 52-37
4ο: 69-47

Ελλάδα: Κόνιαρης 11 (1), Ντουζίδης, Φλιώνης 8, Μιχαλούτσος 7, Θεοδωρίδης, Σκουλίδης 9 (1), Παπαδημητρίου, Κοντόπουλος, Μουράτος 3 (1), Παπαγιάννης 10, Χαραλαμπόπουλος 17 (1), Διπλάρος 3 (1)

Γαλλία: Μπένγκαμπ, Τζιν 1, Λουμπακί 13 (1), Μουσάρ 2, Λεμπό 2, Ονάρ 7 (2), Χαγκού 2, Μπιανκό, Ντιγιαντιμπένι 2, Ντενί 5 (1), Γκομπό 11 (1), Πουαρί 2.

Μπλεϊζερς για Παπανικολάου (;)

Άνθρωπος των Μπλέιζερς βρέθηκε χθες στο ΣΕΦ για να δει τον Παπανικολάου


     Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ''Eurohoops.net'' ο υπεύθυνος σκάουτινγκ σε Ευρωπαϊκούς συλλόγους φαίνεται να βρέθηκε χθες στην Αθήνα και το ΣΕΦ για να παρακολουθήσει τον Κώστα Παπανικολάου ενάντια στον Ίκαρο Καλλιθέας.

     Δεν είναι η πρώτη φορά που υπεύθυνοι για σκάουτ απο ομάδες ΝΒΑ βλέπουν τον Κώστα Παπανικολάου καθώς αυτό είχε γίνει στο ματς με την Αρμάνι στο Μιλάνο όπως και με την Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ.

     Ο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού έχει εξαιρετικό σουτ και γενικά έχει όλο το πακέτο για να παίξει σε ομάδα ΝΒΑ, κάτι που θα τον κάνει γνωστό παγκοσμίως και ο διεθνής με την Εθνική Ελλάδας θα αναδειχτεί απο πιθανή του μετακίνηση στο θεαματικότερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη.

Εκτός 10 ημέρες ο Σαρικόπουλος

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος θα βρίσκεται εκτός παρκέ για 10 ημέρες


     Μπορεί ο Άρης να κέρδισε τον Ηλυσιακό όμως η ημέρα δεν ήταν ικανοποιητική πλήρως για τον Βαγγέλη Αγγέλου αφού είδε το Ζήση Σαρικόπουλο να αποχωρεί απο την προθέρμανση.  Ο 23χρονος σέντερ του Άρη, έπαθε διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου στο γόνατο σύμφωνα με τη μαγνητική τομογραφία και αυτό τον αναγκάζει να μείνει εκτός γηπέδων για μια βδομάδα και τρεις μέρες.

     Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής θα μείνει προληπτικά εκτός στο ματς με τον Πανελευσινιακό στο Αλεξάδρειο όμως, αναμένεται να επιστρέψει και να αγωνιστεί στη Νέα Σμύρνη στο παιχνίδι που θα δώσουν οι Θεσσαλονικείς με τον Πανιώνιο.

     Αξίζει να σημειωθεί πως χθες όλη η ομάδα είχε ρεπό για να χαλαρώσουν και να και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους οι παίκτες για το παιχνίδι με την Ελευσίνα.

Προς Βουλγαρία ο Χαριτόπουλος

Στη Λουκόιλ Ακαντέμικ αναμένεται να συνεχίσει τη καριέρα του ο Δημήτρης Χαριτόπουλος


     Εδώ και αρκετό καιρό ακούγονται δημοσιεύματα πως ομάδες του εξωτερικού ''βλέπουν'' τον παίκτη του ΠΑΟΚ με την ομάδα απο τη μεριά της να θέλει να κρατήσει τον παίκτη στην ομάδα.  Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής όμως φαίνεται να έχει κάνει την επιλογή του και αυτή δεν είναι άλλη απο το να δοκιμάσει την τύχη του σε μια ομάδα του εξωτερικού με την Λουκόιλ Ακαντέμικ να έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του.

     Ο 29χρονος πάουερ φόργουοντ έχει συμφωνήσει με τον δικέφαλο στο συμβόλαιο πως θα μπορεί να αφήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης για μια του εξωτερικού και έτσι τα τυπικά πλέον μένουν για την οριστικοποίηση της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Αποτελέσματα 16ης αγωνιστικής




ΡΕΘΥΜΝΟ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 58-85

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ- ΚΟΛΟΣΣΟΣ 60-68

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ- ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 86-76

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ- ΑΡΗΣ 62- 64

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΚΑΒΑΛΑ 88-71

ΠΑΟΚ- ΚΑΟΔ 77-66

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΙΚΑΡΟΣ 85-63


Μαγιτομπε: ''Ακόμα και το ταλέντο θέλει δουλειά''

Ο αθλητής του Κόροιβου Αμαλιάδας(ομάδας Α2 κατηγορίας), Πάνος Μαγιτόμπε μίλησε μέσω facebook στο συντάκτη του blog μας λέγοντας ενδιαφέροντα πράγματα για τη καριέρα, τους στόχους του καθώς μίλησε και για τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες.


Αναλυτικά η συνέντευξη του 24χρονου παίκτη:

Για τον Κόροιβο Αμαλιάδας:
''Ο στόχος μου για τη φετινή σεζόν είναι να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις σαν ομάδα και γενικότερα την πορεία μας στο πρωτάθλημα.  Πιστεύω πως με πολύ δουλειά μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά, ίσως και στην Basket League του χρόνου κάτι που εύχομαι πραγματικά να γίνει γιατί κάνουμε πολύ δουλειά.  Εύχομαι όλα να πάνε καλά και ο Κόροιβος να παίζει του χρόνου στα σαλόνια της Α1.''

Για τη καριέρα του:
''Χωρίς δουλειά κανένας δεν μπορεί να πετύχει στο μπάσκετ και να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί.  Πιστεύω πως έχω τις δυνατότητες και τα προσόντα κάποια μέρα να αγωνιστώ στην Basket League  αλλα όπως είπα και προηγουμένως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με δουλειά και προπονήσεις.
   
Και ταλέντο να διαθέτει κάποιος αν δεν δουλέψει πάνω σε αυτό δυστυχώς δεν θα καταφέρει να πετύχει το στόχο που ονειρεύεται ενώ κάποιος άλλος χωρίς ταλέντο έχει τις δυνατότητες να φτάσει ψηλά αν έχει πείσμα, αποφασιστικότητα και προπονείται κάθε μέρα συστηματικά.''

Για τον Ολυμπιακό:
''Είναι σπουδαία ομάδα, μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του και η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ''

Για τον Παναθηναϊκό:
''Ο Παναθηναϊκός αν και όχι όπως τον έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, παλεύει με πείσμα και δουλειά σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και καταφέρνει να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει τις πιο πολλές φορές.''

Για τον ΠΑΟΚ:
''Στον ΠΑΟΚ μου αρέσει που παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ο σύλλογος κατάφερε στο τέλος να μείνει όρθιος στην Α1 και τον βλέπουμε.''

Για τον Άρη:
''Δυστυχώς δεν έχω παρακολουθήσει κανένα φετινό παιχνίδι του Άρη και έτσι δεν μπορώ να πω κάτι.''


Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Κ. Αντετοκούμπο: ''Ελπίζω να πετύχω σαν τα αδέρφια μου''

Ο Κώστας Αντετοκούμπο μίλησε στο συντάκτη του blog μας και δήλωσε πως ο στόχος του είναι να φτάσει κάποια μέρα τα μεγάλα του αδέρφια Θανάση και Γιάννη.


     Αρχικά ο νεαρός παίκτης του Φιλαθλητικού τόνισε πως ο στόχος του είναι να φτάσει στο επίπεδο των μεγάλων του αδερφών και επίσης οτι πρέπει κάθε μέρα να προπονείται σκληρά για να πετύχει κάτι τέτοιο.

    Τα λόγια του 16χρονου καλαθοσφαιριστή του Φιλαθλητικού:

''Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω και ελπίζω και εγώ όπως και τα μεγάλα μου αδέρφια να πετύχω.  Έχω πολλά όνειρα για το μέλλον όμως θέλω να τα κρατήσω μέσα μου μέχρι να πραγματοποιηθούν.  Θαυμάζω τα αδέρφια μου και μπορώ να παραδεχτώ πως είναι τα πρότυπά μου.  Μακάρι να ακολουθήσω τα βήματά τους και να γίνω ακόμα καλύτερος αν γίνεται απο αυτούς για να τους το ''χτυπάω'' κάθε μέρα.''

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Στον ΚΑΟΔ ο Μάρκοβιτς

Προπονητής του ΚΑΟΔ απο εδώ και στο εξής ο Νέναντ Μάρκοβιτς


     Την τεχνική ηγεσία του ΚΑΟΔ ανέλαβε ο Βόσνιος τεχνικός, Νέναντ Μάρκοβιτς, ο οποίος ανακοινώθηκε και επίσημα απο την Δραμινή ομάδα και ο νέος τεχνικός της ομάδας απο τη Δράμα θα κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στον ΠΑΟΚ για το πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Basket League.

     Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΑΟΔ:

''Η ΚΑΟΔ 1989 ΚΑΕ ανακοινώνει τη πρόσληψη του Βόσνιου προπονητή Νέναντ Μάρκοβιτς.  Ο κ. Μάρκοβιτς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.''

Ερυθρόλευκα κέρδη από το ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού κρατάει στα χέρια του το πρωτάθλημα


     Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο χθεσινό ντέρμπι (72-67) με τον Παναθηναϊκό και οι ερυθρόλευκοι πλέον κρατούν το πρωτάθλημα στα χέρια τους αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος μετά και το 2-0 επί του τριφυλλιού.

     Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς, ενω δεύτερος είναι ο Παναθηναϊκός με 27.  Στις έντεκα αγωνιστικές που απομένουν ο Παναθηναϊκός περιμένει τρεις φορές να στραβοπατήσει ο Ολυμπιακός και να χάσει τη νίκη ενώ οι παίκτες του τριφυλλιού πρέπει να κερδίσουν και στα έντεκα.

     Ο Μπαρτζώκας απο εδώ και στο εξής μπορεί να ξεκουράζει στο πρωτάθλημα τους βασικούς έτσι ώστε να τους έχει για τη Euroleague οπου και είναι ο επόμενος στόχος του.  Ο Έλληνας τεχνικός ήταν πολύ ικανοποιημένος απο τη προσπάθεια των παικτών του και έβαλε στη θέση τους όσους τον αμφισβήτησαν για το γεγονός του οτι κάθεται στον πάγκο της μεγαλύτερης ομάδας της Ελλάδας και μια απο τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.

     Ο Παναθηναϊκός απο την άλλη δεν έχει πολλά περιθώρια καθώς έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος που έχουν μείνει και να ελπίζει σε ένα θαύμα ουσιαστικά αφού για να στεφθεί πρωταθλητής θα πρέπει οι ερυθρόλευκοι να ηττηθούν 3 φορές.

     Ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε τους παίκτες του να βγάζουν πολλά στο πρώτο ημίχρονο αλλά μπήκαν στο δεύτερο με... σβησμένες τις μηχανές με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει προβάδισμα και να το κρατήσει πάνω-κάτω στα ίδια μέχρι το τέλος του παιχνιδιού χάνοντας έτσι ένα παιχνίδι που στερεί απο το τριφύλλι την κατάκτηση του πρωταθλήματος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.